Röntgenkuvaus

Röntgenkuvaus eli röntgentutkimus on perinteinen röntgensäteilyä käyttävä kuvantamismenetelmä. Yleisiä röntgenkuvauksen aiheita ovat esimerkiksi hengitystietulehdukset, kuten poskiontelotulehduksen ja keuhkokuumeen epäily sekä luiden ja nivelten sekä selkärangan rappeutumiseen liittyvät, tulehdukselliset muutokset sekä tapaturmat.

Röntgentutkimusta pyritään välttämään raskauden aikana.

Röntgeniä käytetään, kun tutkitaan mm.

  • moninaisia tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia
  • vatsan sairauksia
  • virtsateiden sairauksia
  • hengityselimistön sairauksia
  • sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia ja
  • tapaturmia.

Röntgenkuvauksen hinta

Kuvantamistutkimusten hinnat näet erillisestä hinnastosta. Voit kysyä tarvittaessa lisää asiakaspalvelustamme.

Miten röntgenkuvaus tapahtuu?

Röntgenkuvauksessa röntgenhoitaja ottaa perinteiset röntgenkuvat tutkittavasta kohteesta yleensä vähintään kahdessa eri suunnassa. Kuvamäärä vaihtelee kuvauskohteen ja kuvaussyyn mukaan. Kuvaus rajataan tarkasti tutkittavaan alueeseen. Kuvauksen aikana on tärkeää olla aivan liikkumatta. Kuvaus kestää yleensä joitain minuutteja.

Röntgenkuvauksen varaaminen

Röntgenkuvaukseen tullaan aina lääkärin lähetteellä. Tavanomaiseen röntgenkuvaukseen ei tarvitse varata aikaa, eikä se vaadi esivalmisteluja.

Jos sinulla on edellisiä röntgenkuvia, ne kannattaa ottaa tutkimukseen mukaan vertailua varten.

Röntgentutkimuksen tulokset

Lähettävän lääkärin tutkimuspyynnössä antamien esitietojen, kuvauslöydösten ja mahdollisten vanhojen kuvien vertailun perusteella radiologian erikoislääkäri antaa tutkimuksesta kirjallisen lausunnon. Kuvat on mahdollista saada mukaan CD-levykkeellä.

Kuvantamistutkimusten kuvat ja lausunnot näkyvät myös OmaMehiläisessä heti hoitavan lääkärin kuitattua vastaukset tai viimeistään 3 (-14) vuorokauden kuluttua tutkimuksesta.