Mielen hyvinvoinnin palvelut työterveysasiakkaille

Mielen hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaista ja on tärkeää, ettet jää ajatustesi kanssa yksin. Avun hakeminen riittävän varhaisessa vaiheessa voi ennaltaehkäistä pitkäaikaisten tai vakavien mielenterveyden ongelmien muodostumisen. Tutustu monipuolisiin mielenterveyspalveluihimme, joita on tarjolla yksilölle, työyhteisölle sekä esihenkilötyöhön.

Palveluiden käytöstä sovitaan aina yrityskohtaisesti. Kysy lisää palveluista omalta työterveyspsykologiltasi OmaMehiläinen-sovelluksessa tai ottamalla yhteyttä myyntiin tai asiakkuusvastaavaasi

Työterveyspsykologin palvelut

Työterveyspsykologilta saat apua monenlaisiin lieviin ja vakavampiin mielen hyvinvoinnin haasteisiin. Vastaanotolla asiakkaan tilannetta arvioidaan aina huomioiden työn ja yksityiselämän vaikutukset jaksamiseen. Käyntiä varten tarvitset työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin lähetteen.

Työterveyspsykologin vastaanottokäynnin voi hoitaa perinteisellä vastaanottokäynnillä, videovastaanotolla tai puhelimella.

Varaa aika verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Työterveyspsykologin palvelut

Lyhytterapia- ja psykoterapiapalvelut

Työelämäpalveluiden tarjonnassa painottuvat erilaiset lyhytterapiat sekä lyhytpsykoterapiat, joissa keskitytään eniten haittaavien, määriteltyjen ja rajattujen ongelmien käsittelyyn. Lyhyt- tai lyhytpsykoterapia on kustannustehokas hoito- ja kuntoutusmuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää työntekijän työ- ja toimintakykyä. Psykoterapiaa voidaan toteuttaa yksilö-, pari- tai ryhmäterapiana ja sen kesto voi vaihdella muutamista kuukausista useampaan vuoteen. Psykoterapiaprosessi voi käynnistyä työterveyslääkärin vastaanotolta ja Kelan kuntoutuspsykoterapiaa varten tarvitset psykiatrian erikoislääkärin lausunnon.

Varaa aika työterveyslääkärille verkkoajanvarauksesta , asiakaspalvelusta tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta

Lue lisää: Psykoterapiapalvelut työterveyden asiakkaiden tukena

5 kerran Sparri

yksilö

Sparrit ovat viiden käynnin matalan kynnyksen täsmähoitoja, jotka keskittyvät tietyn ongelman ratkaisemiseen tai lievittämiseen. Sparrien tavoitteena on tarjota henkilöstölle apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja nopeasti. Lyhytterapia on tutkitusti vaikuttavaa ja siitä on saatu hyviä tuloksia muissa yrityksissä.​ Sparreihin ei tarvita työterveyshoitajan tai –lääkärin lähetettä.

Varaa aika: lähettämällä viesti OmaMehiläinen- sovelluksessa omalle työterveyspsykologille tai varaa aika verkkoajanvarauksesta .

Digivalmennukset ja digituetut lyhytterapiat

digi

Digitaaliset valmennusohjelmat ovat uudenlainen tapa edistää omaa hyvinvointia. Digitaalisista valmennusohjelmistamme löydät erilaisia valmennuksia mielen hyvinvoinnin tukemiseen sekä mielenterveyden haasteisiin liittyen. Valmennukset sisältävät viikoittaisia digitaalisia sisältöjä ja tehtäviä sekä oman valmentajan tuen tavoitteen saavuttamiseksi. Osaan valmennuksista sisältyy myös työterveyspsykologin tapaamisia. Valmennuksen tarve arvioidaan aina työterveyshoitajan tai työterveyspsykologin vastaanoton kautta.

Varaa aika verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Digivalmennukset elämäntapamuutoksiin

Lifeclass-videovalmennus jaksamiseen ja hyvinvointiin

Lifeclassin tuottama videokirjasto OmaMehiläinen -sovelluksessa sisältää videosisältöjä ja ohjeistuksia mielen hyvinvointiin ja hyvinvointiin työyhteisössä. Videokirjasto on maksuton kaikille asiakkaillemme. Löydät Lifeclass-videokirjaston OmaMehiläinen -sovelluksesta ja -verkkopalvelusta. Työterveysasiakkaamme voivat videokirjaston lisäksi käynnistää itselleen myös mielen hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen painottuvia videovalmennuksia.

Lue lisää: Videoita oman hyvinvoinnin edistämiseen

EsihenkilöChat

chat

EsihenkilöChat tarjoaa nopean keskustelutuen ja yleistä neuvontaa esihenkilötyöhön liittyen koulutettujen työterveyshoitajien kautta arkisin klo 8-16. Löydät chatin OmaMehiläinen -sovelluksesta Työterveys-välilehdeltä. Lataa OmaMehiläinen -sovellus App Storesta  tai Google Playsta 

Lue lisää EsihenkilöChat

Huoli omasta jaksamisesta -chat

Digiklinikan Huoli-chatissa voit keskustella matalalla kynnyksellä mielen hyvinvointiin perehtyneen hoitajan (lisäkoulutuksen saaneen työterveyshoitajat ja sairaanthoitajat) kanssa huolista ja jaksamiseen liittyvistä ongelmista. Chat-keskustelun myötä asiakas voidaan tarvittaessa ohjata muiden jatkohoitomahdollisuuksien pariin. Työterveyshuollossa työterveyshoitajan antama chat keskustelu on ennaltaehkäisevää (Kela1) toimintaa ja laskutetaan aikaperusteisesti käytetyn ajan mukaan arkisin klo 08-20 välisena aikana (Työtelämäpalveluiden hinnaston näet tästä). Huoli-chat palvelee 24/7. Löydät chatin OmaMehiläinen-sovelluksesta Digiklinikalta kohdasta "Huoli omasta jaksamisesta ". Lataa OmaMehiläinen-sovellus App Storesta  tai Google Playsta 

Lue lisää: Huoli omasta jaksamisesta -chat-palvelusta

Mielialavalmennus

nainen

Mielialavalmennuksen avulla asiakkaalle tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluapua. Mielialavalmennus sopii henkilöille, joilla on masennusoireita tai muuten tarvetta henkiseen tukeen esimerkiksi elämän eri kriiseissä. Valmennuksia toteuttavat mielialavalmentajamme.

Varaa aika mielialavalmentajalle asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Mielialavalmennus

Univalmennus

Univalmennuksen avulla voidaan vaikuttaa nukkumisen ongelmiin. Univalmennuksessa saat käytännön vinkkejä säännöllisen unirytmin palauttamiseen, unen laadun parantamiseen ja unta edistäviin tottumuksiin liittyen. Univalmennukseen voi hakeutua yksityis- tai työterveyshuollon asiakkaat ilman lähetettä. Univalmentajat ovat ei-elimellisiin unihäiriöihin lisäkoulutuksen saaneita työterveyshoitajia Vastaanotto voidaan toteuttaa perinteisenä vastaanottokäyntinä tai videovastaanottona.

Varaa aika univalmentajalle asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Univalmennus

Lisää aiheesta