Mielen hyvinvoinnin palvelut työterveysasiakkaille

Mielen hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaista ja on tärkeää, ettet jää ajatustesi kanssa yksin. Avun hakeminen riittävän varhaisessa vaiheessa voi ennaltaehkäistä pitkäaikaisten tai vakavien mielenterveyden ongelmien muodostumisen. Tutustu monipuolisiin mielenterves palveluihimme, joita on tarjolla yksilölle, työyhteisölle sekä esimiestyöhön.

Palveluiden käytöstä sovitaan aina yrityskohtaisesti. Kysy lisää palveluista omalta työterveyspsykologiltasi OmaMehiläinen sovelluksessa tai ottamalla yhteyttä myyntiin tai asiakkuusvastaavaasi.

Työterveyspsykologin palvelut

Työterveyspsykologilta saat apua monenlaisiin lieviin ja vakavampiin mielen hyvinvoinnin haasteisiin. Vastaanotolla asiakkaan tilannetta arvioidaan aina huomioiden työn ja yksityiselämän vaikutukset jaksamiseen. Käyntiä varten tarvitset työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin lähetteen.

Työpsykologi

Työterveyspsykologin vastaanottokäynnin voi hoitaa perinteisellä vastaanottokäynnillä, videovastaanotolla tai puhelimella.


Varaa aika verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Työterveyspsykologin palvelut

Tukea poikkeustilanteesta selviytymiseen

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen tarjoamme myös uudentyyppisiä työterveyspsykologin palveluita sekä esimiehille että muille työntekijäryhmille. Palveluiden käyttöönotosta sovitaan aina yrityskohtaisesti.

Yksilön palvelut poikkeustilanteeseen

  • 30 min keskusteluapu työterveyspsykologin kanssa ilman lähetettä. Varaa aika lähettämällä viesti OmaMehiläinen- sovelluksessa omalle työterveyspsykologille tai soittamalla asiakaspalveluun.

  • 5 kerran tukipaketti, joka tarjoaa jaksamisen tukea poikkeustilanteeseen. Varaa aika lähettämällä viesti OmaMehiläinen- sovelluksessa omalle työterveyspsykologille.

Yksilön palvelut
  • Arki haltuun poikkeusaikana –ryhmävalmennus auttaa kehittämään omia työtapoja jaksamista paremmin tukeviksi, keskustellen yhdessä työterveyspsykologin johdolla. Sisältää 3 x 1,5 tuntia ja itsenäisesti suoritettavia tehtäviä. Lue lisää tai pyydä tarjous Mehiläisen palvelukaupasta tai ole yhteydessä omaan työterveyspsykologiisi OmaMehiläinen- sovelluksessa.

Esimiehen palvelut poikkeustilanteeseen

  • Matalan kynnyksen esimiestyön tuki. Keskustelu työterveyspsykologin kanssa akuuttien johtamistilanteiden tueksi ja esimiestyön haasteisiin. Varaa aika lähettämällä viesti OmaMehiläinen- sovelluksessa omalle työterveyspsykologille.

    Esimiehen palvelut
  • Ryhmäsparraus/ryhmävalmennus esimiehille tukee esimiehien tai johtajien omaa jaksamista poikkeuksellisen tilanteen aiheuttamien paineiden kohtaamisessa. Tilaisuuden kesto 1,5h ja sen ohjaa työterveyspsykologi. Lue lisää tai pyydä tarjous Mehiläisen palvelukaupasta tai ole yhteydessä omaan työterveyspsykologiisi OmaMehiläinen- sovelluksessa.

EsimiesChat

EsimiesChat tarjoaa nopean keskustelutuen ja yleistä neuvontaa esimiestyöhön liittyen koulutettujen työterveyshoitajien kautta arkisin klo 8-16.
Löydät chatin OmaMehiläinen -sovelluksesta Työterveys -välilehdeltä.

Esimies chat

Lataa OmaMehiläinen -sovellus App Storesta tai Google Playsta

Lue lisää EsimiesChat

Lifeclass-videovalmennus jaksamiseen ja hyvinvointiin

Lifeclassin tuottama videokirjasto OmaMehiläinen -sovelluksessa sisältää videosisältöjä ja ohjeistuksia mielen hyvinvointiin ja hyvinvointiin työyhteisössä. Videokirjasto on maksuton kaikille asiakkaillemme.

Lifeclass

Löydät Lifeclass-videokirjaston OmaMehiläinen -sovelluksesta ja -verkkopalvelusta.

Työterveysasiakkaamme voivat videokirjaston lisäksi käynnistää itselleen myös mielen hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen painottuvia videovalmennuksia.

Lue lisää: Videoita oman hyvinvoinnin edistämiseen

Huoli omasta jaksamisesta -chat

Digiklinikan Huoli-chatissa voit keskustella matalalla kynnyksellä mielialavalmentajan lisäkoulutuksen saaneen työterveyshoitajan kanssa huolista ja jaksamiseen liittyvistä ongelmista.

Huoli omasta jaksamisesta chat

Chat-keskustelun myötä asiakas voidaan tarvittaessa ohjata muiden jatkohoitomahdollisuuksien pariin. Työterveyshuollossa työterveyshoitajan antama chat keskustelu on ennaltaehkäisevää (Kela1) toimintaa ja laskutetaan aikaperusteisesti käytetyn ajan mukaan (Työtelämäpalveluiden hinnaston näet tästä).

Huoli-chat palvelee joka päivä klo 8-20. Löydät chatin OmaMehiläinen-sovelluksesta Digiklinikalta kohdasta "Huoli omasta jaksamisesta " .

Lataa OmaMehiläinen-sovellus App Storesta tai Google Playsta

Lue lisää: Huoli omasta jaksamisesta -chat-palvelusta

Digivalmennukset ja hoito-ohjelmat

Digitaaliset valmennusohjelmat ovat uudenlainen tapa edistää omaa hyvinvointia. Digitaalisista valmennusohjelmistamme löydät erilaisia valmennuksia mielen hyvinvoinnin tukemiseen sekä mielenterveyden haasteisiin liittyen.

Digivalmennukset

Valmennukset sisältävät viikoittaisia digitaalisia sisältöjä ja tehtäviä sekä oman valmentajan tuen tavoitteen saavuttamiseksi. Osaan valmennuksista sisältyy myös työterveyspsykologin tapaamisia. Valmennuksen tarve arvioidaan aina työterveyshoitajan tai työterveyspsykologin vastaanoton kautta.

Varaa aika verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Digivalmennukset elämäntapamuutoksiin

Mielialavalmennus

Mielialavalmennuksen avulla asiakkaalle tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluapua. Mielialavalmennus sopii henkilöille, joilla on masennusoireita tai muuten tarvetta henkiseen tukeen esimerkiksi elämän eri kriiseissä. Valmennuksia toteuttavat mielialavalmentajamme.

Mielialavalmennus

Varaa aika mielialavalmentajalle asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Mielialavalmennus

Univalmennus

Univalmennuksen avulla voidaan vaikuttaa nukkumisen ongelmiin. Univalmennuksessa saat käytännön vinkkejä säännöllisen unirytmin palauttamiseen, unen laadun parantamiseen ja unta edistäviin tottumuksiin liittyen.

Univalmennus

Univalmennukseen voi hakeutua yksityis- tai työterveyshuollon asiakkaat ilman lähetettä. Univalmentajat ovat ei-elimellisiin unihäiriöihin lisäkoulutuksen saaneita työterveyshoitajia. Vastaanotto voidaan toteuttaa perinteisenä vastaanottokäyntinä tai videovastaanottona.

Varaa aika univalmentajalle asiakaspalvelustamme tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Lue lisää: Univalmennus

Psykoterapia

Psykoterapiassa voidaan keskittyä mielenterveysongelmien hoitamiseen mutta lisäksi edistää myös henkilön työssä jaksamista ja työhyvinvointia. Psykoterapia mielletään pitkäaikaisempana kehittymisprosessina kohti parempaa itseymmärrystä, elämänlaatua ja työkykyä ja se voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmämuotoisena.

Psykoterapia

Psykoterapiaprosessi voi käynnistyä työterveyslääkärin vastaanotolta ja Kelan kuntoutuspsykoterapiaa varten tarvitset psykiatrian erikoislääkärin lausunnon.

Varaa aika työterveyslääkärille verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelusta tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta

Lue lisää: Psykoterapiapalvelut työterveyden asiakkaiden tukena