Ögonoperationer

Laseroperation av ögonen

Mehiläinens ögonlaserkirurgi erbjuder dig en möjlighet att bli av med glasögon och kontaktlinser på ett tryggt sätt. Den avancerade laseroperationen av ögonen tar individuell hänsyn till ögonens optik och gör det möjligt att korrigera alla brytningsfel. Med en laseroperation kan när- och översynthet, astigmatism och optiska förvrängningar i ögat korrigeras. Vid laseroperationerna används excimerlaser (laser som utstrålar s.k. kallt ljus). En laseroperation av ögonen grundar sig på laserns förmåga att avlägsna tunna cellager från hornhinnan, varvid krökningen hos ögats yta förändras och brytningsfelet korrigeras.

Tack vare modern utrustning och våra metoder är laseroperationerna trygga och förutsebara, återhämtningen är snabb och resultaten utmärkta. Erfarna ögonläkare tillsammans med kompetent personal ser till att allt går enligt planerna från början till slut, in i minsta detalj.

Med en Smile-laseroperation korrigeras när- och översynthet. En Smile-laseroperation görs utan skärande bett och utan att bilda en flik på hornhinnan. Återhämtningen efter operationen går snabbt och synen återställs snabbt.

Med en Femtolasik-laseroperation korrigeras när- och översynthet samt astigmatism. En Femtolasik-operation görs utan skärande bett, vilket garanterar att en exakt, säker och smärtfri flik kan göras.

Med en Supracor-laseroperation korrigeras ålderssynthet. Supracor-laseroperationen är den enda metoden för laseroperation i Finland som korrigerar ålderssynthet. I metoden används inget skärande bett. Laserprogrammet Supracor som används vid ingreppet är den enda CE-godkända laserbehandlingen av ålderssynthet.

Starroperation

Grå starr gör att synen gradvis försämras. Vid grå starr grumlas ögats lins. Oftast utvecklas starr med stigande ålder, men även vissa ögonsjukdomar, allmänna sjukdomar och mediciner kan orsaka starr.

Ögonlockskirurgi och ögonlocksoperationer

I området kring ögonen förekommer olika slags felställningar hos ögonlocken och förändringar som kommer med åldern. Dessa går att behandla med kirurgi.

joulukuu 2022viikko 49