Visian ICL -silmänsisäinen piilolinssi

Visian ICL

Visian ICL on silmänsisäinen piilolinssi, jolla korjataan silmän taittovirheitä, likinäköä, kaukonäköä ja hajataittoa.

Silmänsisäinen piilolinssi voi sopia sinulle, jos olet

  • 18–50-vuotias
  • Likinäköinen (-0,5 - -18 diopteriin), kaukonäköinen (+0,5 - +10 diopteriin) tai sinulla on hajataittoa (+6 diopteriin asti)
  • Sinulla ei ole aiempia silmäleikkauksia tai -sairauksia, kuten glaukoomaa, värikalvontulehdusta tai diabeettista retinopatiaa.

Visian ICL on tehokas ja nopea toimenpide, jonka jälkeen useimmat potilaat kokevat välittömän parannuksen näönlaadussa. Saavutettu näönlaatu on usein parempi, kuin millään muulla näönkorjausratkaisulla.

Linssi asetetaan silmään yksinkertaisella, 15 minuutin avohoitotoimenpiteellä. Potilaat kokevat toimenpiteessä tyypillisesti vain lievää epämukavuuden tunnetta. Silmään tehdään vain hyvin pieni aukko linssin asettamista varten. Myös toimenpiteestä toipuminen on nopeaa ja kivutonta. Useimmat potilaat palautuvat vuorokaudessa, ellei jopa nopeammin. Sairauslomaa toimenpiteen jälkeen tulee yleensä viikko.

Koska Visian ICL asetetaan iiriksen ja silmän luonnollisen linssin väliin, on se täysin näkymätön sinulle ja muille. Et näe tai tunne linssiä lainkaan, kun se on silmässäsi. Linssin vakaa asento sallii sen toimimisen yhdessä normaalien silmätoimintojesi kanssa. Näkökykysi paraneminen on ainoa asia, mikä kertoo Visian ICL-linssistä silmissäsi.

Visian ICL on suunniteltu pysymään silmässä lopullisesti. Yksi tämän linssin eduista on kuitenkin se, että ICL-linssi voidaan tarvittaessa poistaa tai korvata helposti toisella esimerkiksi ikänäön kehittymisen myötä.

Linssi on valmistettu kollameerista, joka sisältää UV-suojan. UV-suoja estää automaattisesti haitallisten UVA- ja UVB-säteiden pääsyn suurimpaan osaan silmän herkästä osasta.

Yleinen sivuoire silmien lasertoimenpiteistä on kuivasilmäisyys. Jos sinulla on kuivat silmät, kysy lääkäriltäsi voisiko Visian ICL olla sinulle parhaiten soveltuva vaihtoehto. Visian ICL ei aiheuta kuivuutta tai ole osasyynä kuiviin silmiin.

Visian ICL -menetelmä on käytössä Oulun Mehiläisessä. Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816 tai Mehiläisen ajanvarauspalvelussa.

Lisää aiheesta