Usein kysytyt kysymykset silmien laserleikkauksista

Miksi tulisin taittovirhekirurgiseen leikkaukseen Mehiläiseen?

Mehiläisessä toimivat taittovirheleikkaustiimit ovat kokeneita ja pitkään alalla työskennelleitä. Käytämme parhaita menetelmiä.

Esitutkimuksemme on perusteellinen ja sisältää aina mustuaisen laajentamisen silmän optiikan ja silmänpohjien tutkimisen yhteydessä. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi esitutkimus ja leikkaus ovat aina eri päivinä.

Toimenpiteemme sisältävät leikkaustakuusopimuksen, jolloin mahdollinen tarkentava uusintaleikkaus tehdään veloituksetta vuoden kuluessa alkuperäisestä toimenpiteestä.

Osallistumme säännöllisesti kansainväliseen silmälaserleikkaustuloksia seuraavaan tutkimukseen, ja tuloksemme on kansainvälisesti verrattuna erinomainen. Uusintatoimenpiteiden tarve on ainoastaan alle prosentilla kaikista leikatuista.

Tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden maksaa toimenpide joustavasti osamaksulla.

Lue lisää:
Mehiläisen maksutavat

Millaista on toipua laserleikkauksesta?

Toimenpiteestä toipuminen leikkauksen jälkeen on hyvin nopeaa: näkö kirkastuu usein jo samana päivänä, SMILE-tekniikalla hieman hitaammin. Toimenpiteen vuoksi sairauslomaa tarvitaan työstä riippuen yleensä 1–3 päivää.

Millaisiin asioihin toimenpidettä suunnittelevan tulee kiinnittää huomiota?

Ensimmäinen askel toimenpiteeseen on huolellinen esitutkimus, jonka avulla selvitetään lopullinen soveltuvuus toimenpiteeseen, asetetaan tavoitteet sekä valitaan käytettävä menetelmä. Piilolasien käyttäjien tulee pitää taukoa piilolaseista ennen esitutkimusta ja leikkausta.

Taittovirheen tulisi olla vakaa toimenpidettä edeltävän 2 vuoden ajan. Asiakkaalla ei saa olla todettua silmäsairautta, hän ei saa olla raskaana tai imettää. Tulehdukselliset nivel- ja suolistosairaudet sekä diabetes ovat yleensä este leikkaukselle.

Onko taittovirhekirurgia turvallista?

Nykyaikainen taittovirhekirurgia on turvallista ja leikkaustulokset korkeatasoisia. Lähes 99 prosentissa toimenpiteistä saavutetaan esitutkimuksen yhteydessä asetettu taittovoimakkuuden ja näöntarkkuuden tavoitetaso. Vanhempiin läppäleikkausmenetelmiin verrattuna Visumax-femtosekuntilaser on turvallinen, mahdollistaa monipuolisen hoitovalikoiman ja on potilaan kannalta miellyttävä silmään kohdistuvan pienemmän paineen ansiosta. SMILE-menetelmän ansiosta leikkaustulokset ovat vakaat ja silmien kuivuminen todennäköisesti vähäisempää kuin perinteisimmissä menetelmissä.

Lue lisää:
Leikkaustakuu silmien lasertoimenpiteille

Voidaanko ikänäköä korjata laserilla?

Ikänäköä voidaan laserkirurgiassa hoitaa ainutlaatuisella Supracor-menetelmällä, jolla silmän sarveiskalvo muotoillaan monitehoiseksi. Näin toimenpiteellä saavutetaan sekä hyvä kauko- että lähinäkö, joka on erinomainen vaihtoehto monovision-ratkaisulle. Supracor-menetelmän avulla ei-johtavan silmän kaukonäkö säilyy laseitta parempana kuin perinteisessä monovision-ratkaisussa.

Aikuisnäön hoitaminen on myös mahdollista perinteisellä monovision-ratkaisulla, jolloin toinen silmä toimii kauko- ja toinen lähietäisyydelle. Monovisionin soveltuvuus arvioidaan yksilöllisesti esitutkimuksen yhteydessä.

Mitä maksuton ennakkoarvio tarkoittaa?

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin ja optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon tai kysy lisää silmien laserleikkauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816 (Oulu).

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon

Millaiset voimakkuudet voidaan hoitaa?

Likitaitteisten (miinuslasit) silmien hoitaminen on mahdollista jopa -12 dioptriaan saakka ja kaukotaitteisten (pluslasit) noin +4 dioptriaan. Hajataittoa voidaan korjata noin 6 dioptriaan saakka.

Kenelle taittovirhekirurginen laserhoito soveltuu?

Modernin laserteknologian ansiosta turvallisen toimenpiteen toteutus on mahdollista yhä useammalle. Lue lisää.

Lisää aiheesta