Smile-laserleikkaus

SMILE – silmien laserleikkaus uusinta ja tehokkainta tekniikkaa

Smile-leikkaus (Small Incision Lenticle Extraction) suoritetaan ilman leikkaavaa terää ja ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Leikkauksesta toipuminen sekä näön palautuminen on nopeaa, ja elämä ilman laseja alkaa heti leikkauksen jälkeen.

Smile-toimenpiteellä voidaan korjata liki- ja hajataittoa. Menetelmä soveltuu henkilöille, joiden taittovirhe on alle -12 D. Leikkauksiin sisältyy aina yhden vuoden leikkaustakuusopimus. Uusintaleikkausten tarve on vähäinen, mutta sitä varten käyttämässämme laserlaitteessa on oma ohjelmansa, joten hienosäätö uusintaleikkauksella on helppoa.

Uusin taittovirheen korjausmenetelmä on nimeltään SMILE (Small Incision Lenticle Extraction), ns. läpätön leikkaus. Menetelmä on kasvanut merkittäväksi vaihtoehdoksi korjata silmien taittovirheitä. Menetelmää hyödyntävissä klinikoissa toimenpiteellä leikataan jo yli puolet kaikista silmien laserleikkauksista. Leikkauksessa sarveiskalvon sisältä poistetaan linssimäinen kiekko taittovirheen korjaamiseksi.

Menetelmän suurin etu on saavutetun leikkaustuloksen pysyvyys ja vähäisempi sarveiskalvon pintakerroksen hermojen vaurioituminen. Lisäksi uuden leikkaustekniikan ansiosta silmien kuivumisriski on vähäinen. Menetelmä mahdollistaa myös aikuisnäön korjauksen monovision ratkaisua hyödyntämällä ja näin paremman näkemisen lähietäisyydelle.

Smile-menetelmässä toimenpide perustuu femtosekuntilaserin avulla sarveiskalvon sisään muotoillun kiekkomaisen kudospalan poistoon hyvin pienen (alle 3,0 mm) leikkausaukon kautta. Leikkaus toteutetaan femtosekuntilaserilla, jonka ansiosta silmänpaineen nousu on vähäistä ja toimenpide on miellyttävää vanhempiin tekniikoihin verrattuna. Perinteisesti silmien laserleikkauksessa silmän pinnalle eli sarveiskalvolle leikataan läppä. Smile-menetelmässä läpän muodostusta ei tarvita, vaan silmän hoito toteutetaan kontrolloidusti sarveiskalvon sisällä eikä leikkausalue kuivu toimenpiteen aikana.

Lue myös:
Asiakkaiden kokemuksia silmien laserleikkauksesta
Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku
Silmien laserleikkausten hinnasto

Lisää aiheesta