Silmien laserleikkaus kokemuksia

Kokemuksia Supracor-laserleikkauksesta

"Kävin keväällä 2019 silmien laserleikkauksessa Mehiläisessä. Tutustuin aiheeseen lukemalla eri menetelmistä, kokemuksista, riskeistä ja päätin tutustua uusimpaan supracor-menetelmään tarkemmin. Mainitsin alustavissa tutkimuksissa kokeneelle leikkaavalle kirurgille, että olen haaveillut lentolupakirjasta, jonka vaatimukset otettiin huomioon leikkausta suunniteltaessa. Operaatio jännitti hieman etukäteen, mutta sain kaiken tarvitsemani tiedon ammattitaitoiselta henkilökunnalta. Myös riskit käytiin läpi ja odotukset asetettiin realistiselle tasolle.

Itse toimenpide oli nopea ja kivuton, ja toipuminen meni odotetusti, alkuun tiuhasti silmätipoilla silmiä kostutellen. Useissa jälkitarkastuksissa toipumisen todettiin menevän ennakoidusti. Toinen silmä on tarkka lähelle, toinen kauas ja yhdessä näkö on nyt erittäin hyvä. Vertaillessani näköäni sumeaan lähtötilanteeseen, jossa ilman moniteholaseja ei mitenkään pärjännyt, nyt arki ja harrastaminen helpottui kummasti. Uusin silmin suoritin jo kesällä 2019 Suomen Ultrapiloteissa lentolupakirjan ja Helsinkin saaristo on nyt tullut tutuksi "haukan" näkökulmasta. Oman kokemuksen perusteella, uskallan vahvasti suositella muillekin!

Helsingissä 12.12.2019
Asko Mononen"

"Ainoa asia, mikä harmittaa näin jälkeenpäin on se, että helppo, hyödyllinen ja halpa silmäleikkaus olisi kannattanut tehdä jo joitakin vuosia sitten."

"Olin jo pitkään harkinnut menemistä nykyaikaisella tekniikalla tehtävään Supracor -silmäleikkaukseen. Ikänäköleikkauksesta lukemani artikkelit ja joidenkin tuttujen kokemukset kannustivat asiaan, vaikka tärkeän aistin operoiminen vähän hirvittikin."

"Olen aktiivinen kuntourheilija ja jatkuva silmälasien käyttö haittasi pallopelien mm. golfin, salibandyn ja tenniksen pelaamista. Toisaalta talviurheilulajeissa, hiihdossa ja laskettelussa lasit olivat aina huurussa. Näköni oli sen verran huono, että ilman laseja en juurikaan nähnyt palloa."

"Kun moniteholasini tulivat tiensä päähän, oli aika tehdä päätös. Loppujen lopuksi uusien silmälasien hinnan ja silmäoperaation hinnan erotus oli varsin kohtuullinen. Bonuksena sain taas nauttia auringosta vanhoja Reiskojani kantaen, ne eivät näet olleet mahtuneet käyttölasieni päälle."

"Pelkoni kivusta, särystä ja tuskasta osoittautuivat vähintäänkin virheelliseksi. Esitutkimus, leikkaus ja leikkauksen jälkeinen aika olivat täysin kivuttomia, vain vuorokauden ajan silmäni olivat vähän valolle arat, mutta sekin hoitui aurinkolasien käytöllä. Leikkauksen aikana ei tuntunut kipua, vain pieni nipistys silmänympärysihon laajentajasta. Varsinainen leikkaus kesti vain joitakin sekunteja, sekin kului keskittyessä vihreän ”liikennevalon” seuraamiseen. Ainoa hieman arkitouhuja haittaava tekijä oli muistaa silmätippojen aktiivinen käyttö pari viikkoa leikkauksen jälkeen. Henkilökunta oli mukavaa ja osasi käsitellä hienosti hieman hermostunutta ja kärsimätöntä asiakasta!"

Kokemuksia Smile-laserleikkauksesta

"Päivittäinen elämä on helpottunut suuresti leikkauksen jälkeen!"

Laulaja ja lauluntekijä, Saara Aalto: "Oli kyllä todella helppo operaatio! Laserleikkaus antoi vapautta keskittyä esiintymiseen täysillä."

Saara Aalto on tiennyt lapsesta asti, että musiikki ja esiintyminen tulevat kuulumaan hänen elämäänsä. Silmälasit Saara sai 10-vuotiaana, ja niiden yhteensovittaminen tulevaan ammattiin mietitytti jo silloin. Mehiläinen Ympyrätalossa tehty laserleikkaus antoi muusikolle vapauden keskittyä esiintymiseen täysillä.

Harmia silmälaseista tuli erityisesti, kun soittamisen rinnalle nousivat tanssitunnit ja teatteri ja niiden myötä esiintyminen ja keikkailu. Lukiossa Saara siirtyi käyttämään piilolinssejä, jotka kuitenkin kuivattivat silmiä ja riesaksi tuli päänsärkyä. ”Ajan mittaan piilolinssit alkoivat häiritä entistä enemmän, koska lavalla käytetään paljon silmämeikkiä. Aina oli tunne, että silmät olivat täynnä roskia”, kuvailee Saara.

Lukion jälkeen tie vei Sibelius-Akatemiaan, ja vuosien myötä lapsuuden haaveesta tuli ammatti. ”Saan nyt elantoni esiintymisestä, joten tarve leikkaukselle kasvoi suureksi”, kertoo Saara. Kiireisellä naisella kesti kuitenkin vielä vuoden ennen kuin kalenterista löytyi viikon keikkatauko laserleikkausta varten. ”Itse leikkaus esivalmisteluineen ei kestä kauan ja kotiin pääsee heti, mutta viikkoon ei voi käyttää meikkiä”, tuskailee laulaja täyttä kalenteriaan.

Vaikka Saara oli kuullut leikkauksesta pelkästään positiivisia asioita, mietitytti toimenpide silti melkoisesti. ”Ajattelin ennen leikkausta, että en voi jännittää, koska haluan tätä niin paljon, mutta olihan se silti jännittävä tilanne. Mehiläisen ihana hoitohenkilökunta kuitenkin rauhoitti mieltä”, kiittelee Saara.

Leikkaus sujui nopeasti ja kivuttomasti, ja vajaata vuorokautta myöhemmin Saara näki jo paremmin kuin aiemmin silmälaseilla: silmälääkärin jälkitarkastuksessa pienimmätkin kirjainrivit näkyivät kirkkaasti. ”Minkäänlaisia inhottavia tuntemuksia ei ole ollut silmissä enää leikkauspäivän jälkeen. Oli kyllä todella helppo operaatio! Ihmettelen vain miksi en tehnyt tätä aikaisemmin”, nauraa Saara.

Kokemuksia Smile-laserleikkauksesta

"Halusin eroon silmälaseista. Lasit häiritsivät urheillessa, sadesäällä ja nykyhetkeen verraten oikeastaan koko ajan, vaikkei sitä laseja käyttäessään niin ajatellutkaan. Näköni alkoi heiketä lukion lopussa ja oli -1,5 tuntumassa näöntarkastuksesta riippuen. Ostin uudet silmälasit parin vuoden välein pitääkseni voimakkuudet ja ulkonäön ajan tasalla, kuitenkin illanviettoihin valitsin aina piilolinssit."

"Haaveilin leikkaukseen menosta aina silloin tällöin, mutta en koskaan jaksanut selvittää asiaa tarkemmin. Vuosi sitten, läheinen tuttavani kävi Mehiläisessä leikkauksessa ja jokin ajan päästä toinenkin tuttavani teki saman. Molempien kokemukset olivat hyvät ja niin kynnys varata aika leikkausta edeltävään esitutkimukseen madaltui.Toimenpide kävi lopulta nopeasti. Sitä ei pidä liikaa ajatella etukäteen, näin jälkikäteenkin ajatus silmän operoinnista puistattaa, mutta ennen leikkausta annettu rauhoittava lääke vei jännityksen pois ja mieli oli rauhallinen. Henkilökunta oli osaavaa ja heidän ammattitaitoonsa pystyi luottamaan."

"Epämieluisinta oli tunnit leikkauksen jälkeen, kun puudutteet lakkasivat vaikuttamasta ja silmiä alkoi ärsyttää. Mehiläisestä mukaan saatu särkylääke ja torkut auttoivat. Ei oikeastaan tehnyt mieli avata silmiä koko iltana. Leikkauspäivänä kannattaa siis olla apua lähellä. Seuraava päivä olikin jo aika tavanomainen. Ei kipua. Näkö oli vähän utuinen ja valonarka, mutta hyvä. Mieli iloinen. Toimenpiteeseen hakeutumista voin suositella henkilölle joka haaveilee elämästä ilman silmälaseja."

Maksuton ennakkoarvio

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon tai kysy lisää silmien laserleikkauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon puh. 040 487 8481 (Helsinki Ympyrätalo) tai 040 766 1816 (Oulu).

Lue lisää:

Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku

Silmien laserleikkausten hinnasto