Kokemuksia silmien laserleikkauksista

Kokemuksia Supracor-laserleikkauksesta

"Kävin keväällä 2019 silmien laserleikkauksessa Mehiläisessä. Tutustuin aiheeseen lukemalla eri menetelmistä, kokemuksista, riskeistä ja päätin tutustua uusimpaan supracor-menetelmään tarkemmin. Mainitsin alustavissa tutkimuksissa kokeneelle leikkaavalle kirurgille, että olen haaveillut lentolupakirjasta, jonka vaatimukset otettiin huomioon leikkausta suunniteltaessa. Operaatio jännitti hieman etukäteen, mutta sain kaiken tarvitsemani tiedon ammattitaitoiselta henkilökunnalta. Myös riskit käytiin läpi ja odotukset asetettiin realistiselle tasolle.

Itse toimenpide oli nopea ja kivuton, ja toipuminen meni odotetusti, alkuun tiuhasti silmätipoilla silmiä kostutellen. Useissa jälkitarkastuksissa toipumisen todettiin menevän ennakoidusti. Toinen silmä on tarkka lähelle, toinen kauas ja yhdessä näkö on nyt erittäin hyvä. Vertaillessani näköäni sumeaan lähtötilanteeseen, jossa ilman moniteholaseja ei mitenkään pärjännyt, nyt arki ja harrastaminen helpottui kummasti. Uusin silmin suoritin jo kesällä 2019 Suomen Ultrapiloteissa lentolupakirjan ja Helsinkin saaristo on nyt tullut tutuksi "haukan" näkökulmasta. Oman kokemuksen perusteella, uskallan vahvasti suositella muillekin!

Helsingissä 12.12.2019
Asko Mononen"

"Ainoa asia, mikä harmittaa näin jälkeenpäin on se, että helppo, hyödyllinen ja halpa silmäleikkaus olisi kannattanut tehdä jo joitakin vuosia sitten."

"Olin jo pitkään harkinnut menemistä nykyaikaisella tekniikalla tehtävään Supracor -silmäleikkaukseen. Ikänäköleikkauksesta lukemani artikkelit ja joidenkin tuttujen kokemukset kannustivat asiaan, vaikka tärkeän aistin operoiminen vähän hirvittikin."

"Olen aktiivinen kuntourheilija ja jatkuva silmälasien käyttö haittasi pallopelien mm. golfin, salibandyn ja tenniksen pelaamista. Toisaalta talviurheilulajeissa, hiihdossa ja laskettelussa lasit olivat aina huurussa. Näköni oli sen verran huono, että ilman laseja en juurikaan nähnyt palloa."

"Kun moniteholasini tulivat tiensä päähän, oli aika tehdä päätös. Loppujen lopuksi uusien silmälasien hinnan ja silmäoperaation hinnan erotus oli varsin kohtuullinen. Bonuksena sain taas nauttia auringosta vanhoja Reiskojani kantaen, ne eivät näet olleet mahtuneet käyttölasieni päälle."

"Pelkoni kivusta, särystä ja tuskasta osoittautuivat vähintäänkin virheelliseksi. Esitutkimus, leikkaus ja leikkauksen jälkeinen aika olivat täysin kivuttomia, vain vuorokauden ajan silmäni olivat vähän valolle arat, mutta sekin hoitui aurinkolasien käytöllä. Leikkauksen aikana ei tuntunut kipua, vain pieni nipistys silmänympärysihon laajentajasta. Varsinainen leikkaus kesti vain joitakin sekunteja, sekin kului keskittyessä vihreän ”liikennevalon” seuraamiseen. Ainoa hieman arkitouhuja haittaava tekijä oli muistaa silmätippojen aktiivinen käyttö pari viikkoa leikkauksen jälkeen. Henkilökunta oli mukavaa ja osasi käsitellä hienosti hieman hermostunutta ja kärsimätöntä asiakasta!"

Kokemuksia Smile-laserleikkauksesta

Laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto: "Päivittäinen elämä on helpottunut suuresti leikkauksen jälkeen!"

"Oli kyllä todella helppo operaatio! Laserleikkaus antoi vapautta keskittyä esiintymiseen täysillä."

Saara Aalto on tiennyt lapsesta asti, että musiikki ja esiintyminen tulevat kuulumaan hänen elämäänsä. Silmälasit Saara sai 10-vuotiaana, ja niiden yhteensovittaminen tulevaan ammattiin mietitytti jo silloin. Mehiläinen Ympyrätalossa tehty laserleikkaus antoi muusikolle vapauden keskittyä esiintymiseen täysillä.

Harmia silmälaseista tuli erityisesti, kun soittamisen rinnalle nousivat tanssitunnit ja teatteri ja niiden myötä esiintyminen ja keikkailu. Lukiossa Saara siirtyi käyttämään piilolinssejä, jotka kuitenkin kuivattivat silmiä ja riesaksi tuli päänsärkyä. ”Ajan mittaan piilolinssit alkoivat häiritä entistä enemmän, koska lavalla käytetään paljon silmämeikkiä. Aina oli tunne, että silmät olivat täynnä roskia”, kuvailee Saara.

Lukion jälkeen tie vei Sibelius-Akatemiaan, ja vuosien myötä lapsuuden haaveesta tuli ammatti. ”Saan nyt elantoni esiintymisestä, joten tarve leikkaukselle kasvoi suureksi”, kertoo Saara. Kiireisellä naisella kesti kuitenkin vielä vuoden ennen kuin kalenterista löytyi viikon keikkatauko laserleikkausta varten. ”Itse leikkaus esivalmisteluineen ei kestä kauan ja kotiin pääsee heti, mutta viikkoon ei voi käyttää meikkiä”, tuskailee laulaja täyttä kalenteriaan.

Vaikka Saara oli kuullut leikkauksesta pelkästään positiivisia asioita, mietitytti toimenpide silti melkoisesti. ”Ajattelin ennen leikkausta, että en voi jännittää, koska haluan tätä niin paljon, mutta olihan se silti jännittävä tilanne. Mehiläisen ihana hoitohenkilökunta kuitenkin rauhoitti mieltä”, kiittelee Saara.

Leikkaus sujui nopeasti ja kivuttomasti, ja vajaata vuorokautta myöhemmin Saara näki jo paremmin kuin aiemmin silmälaseilla: silmälääkärin jälkitarkastuksessa pienimmätkin kirjainrivit näkyivät kirkkaasti. ”Minkäänlaisia inhottavia tuntemuksia ei ole ollut silmissä enää leikkauspäivän jälkeen. Oli kyllä todella helppo operaatio! Ihmettelen vain miksi en tehnyt tätä aikaisemmin”, nauraa Saara.

Muita kokemuksia Smile-laserleikkauksesta

"Halusin eroon silmälaseista. Lasit häiritsivät urheillessa, sadesäällä ja nykyhetkeen verraten oikeastaan koko ajan, vaikkei sitä laseja käyttäessään niin ajatellutkaan. Näköni alkoi heiketä lukion lopussa ja oli -1,5 tuntumassa näöntarkastuksesta riippuen. Ostin uudet silmälasit parin vuoden välein pitääkseni voimakkuudet ja ulkonäön ajan tasalla, kuitenkin illanviettoihin valitsin aina piilolinssit."

"Haaveilin leikkaukseen menosta aina silloin tällöin, mutta en koskaan jaksanut selvittää asiaa tarkemmin. Vuosi sitten, läheinen tuttavani kävi Mehiläisessä leikkauksessa ja jokin ajan päästä toinenkin tuttavani teki saman. Molempien kokemukset olivat hyvät ja niin kynnys varata aika leikkausta edeltävään esitutkimukseen madaltui.Toimenpide kävi lopulta nopeasti. Sitä ei pidä liikaa ajatella etukäteen, näin jälkikäteenkin ajatus silmän operoinnista puistattaa, mutta ennen leikkausta annettu rauhoittava lääke vei jännityksen pois ja mieli oli rauhallinen. Henkilökunta oli osaavaa ja heidän ammattitaitoonsa pystyi luottamaan."

"Epämieluisinta oli tunnit leikkauksen jälkeen, kun puudutteet lakkasivat vaikuttamasta ja silmiä alkoi ärsyttää. Mehiläisestä mukaan saatu särkylääke ja torkut auttoivat. Ei oikeastaan tehnyt mieli avata silmiä koko iltana. Leikkauspäivänä kannattaa siis olla apua lähellä. Seuraava päivä olikin jo aika tavanomainen. Ei kipua. Näkö oli vähän utuinen ja valonarka, mutta hyvä. Mieli iloinen. Toimenpiteeseen hakeutumista voin suositella henkilölle joka haaveilee elämästä ilman silmälaseja."

Kokemuksia FemtoLasik-laserleikkauksesta

Artisti ja sukellusharrastaja Antti Tuisku: “Silmäleikkaus muutti elämän hetkessä”

Rakastan urheilla, tanssin ja liikun muutenkin paljon. Silmälasit ovat olleet aina hidaste liikunnallisessa elämäntyylissäni, eivätkä ne kuuluneet lavaimagooni. Piilolinssien aiheuttama roskantunne silmissä häiritsi erittäin fyysistä lavaesiintymistäni. Eniten kuitenkin ärsytti turha stressaaminen siitä, että kiertueelle lähtiessä muistaisi ottaa piilareita mukaan.

Sain lentäjän näön!

Silmien laserleikkaus tuli ajatuksiin oikeastaan jo ala-asteella. Lentäjä on ollut yksi toiveammateistani laulajan uran ohella ihan pikkupojasta asti. Siksi mietin jo ensimmäiset silmälasit saatuani, voisiko näön vielä joskus korjata leikkauksella.

Syksyllä 2010 olin mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa, jolloin telkkarissakin näkyi, kuinka kesken tanssitreenien silmälasit lensivät päästäni milloin mihinkin. Silmäni leikattiin sinä syksynä keskellä kiertuetta ja tiivistä tanssitreenausta. Itselleni oli yllätys, että heti leikkauksen jälkeisenä päivänä pääsin täysillä takaisin arkeen. Seuraavana päivänä laserleikkauksesta muistutti enää vain pieni silmien vuotaminen – ja kauan odotettu lentäjän näkö.

Hajataitosta eroon leikkauksella

Koska minulla oli voimakasta hajataittoa, olin luullut, ettei laserleikkaus korjaisi näköäni. Onneksi olin väärässä! Oman hajataittoni korjaavia piilareita oli vaikeaa saada ja ne olivat hirveän kalliita. Leikkaus on tuonut siten myös isoja säästöjä. Enää ei tarvitse murehtia kalliiden piilolinssien ostamisesta tai pelätä, että rillit lentävät treenikämpällä mihin sattuu.

Hajataitto häiritsi myös sukellusharrastustani. Esimerkiksi kerran muut hehkuttivat nähneensä ison mantarauskun, kun itse olin nähnyt epäselvästi kaksi kalaa. Minun hajataitollani olisi ollut hankalaa löytää vahvuuksellista sukellusmaskia ja se olisi maksanut maltaita. Joka kerta sukeltaessani iloitsen siitä, että enää ei tarvitse sekoilla piilareiden kanssa. Näen veden allakin paremmin kuin ennen piilareilla.

Näkeminen oli mullistava kokemus

Jännitin leikkausta todella paljon etukäteen, mutta itse toimenpide oli todella helppo ja nopea. Hoitajat ja lääkäri olivat aivan käsittämättömän taitavia ja saivat jännitykseni rauhoittumaan. Olin suunnitellut, että operaation aikana yritän meditoida ja ajatella muita asioita, mutta leikkaus oli niin nopeasti ohi, etten ehtinyt miettiä koko asiaa. Sairaanhoitaja piti kädestäni kiinni ja lääkäri kertoi koko ajan, mitä teki. En tuntenut kipua missään vaiheessa.

Oli uskomatonta, miten nopeasti silmät palautuivat ja näköni oli täydellinen. Kun lähdimme ajamaan iltaa vasten Tampereelta Helsinkiin, Hämeenlinnan kohdalla tajusin yhtäkkiä, että näin pimeässäkin paremmin kuin koskaan silmälaseilla. Koko elämä muuttui hetkessä: se että vihdoin näki ilman silmälaseja oli mullistava kokemus.

Leikkauksen jälkeen oma elämä helpottui älyttömän paljon, niin vapaa-ajan kuin työnkin suhteen. Voin suositella FemtoLasik®-leikkausta sydämeni pohjasta. Myös siskoni silmät leikattiin juuri Oulun Laser-Poruksessa, Oulun Mehiläisessä.

Muita kokemuksia FemtoLasik-leikkauksesta

“Olen 37-vuotias kardiologi. Silmälasit minulla on ollut ala-asteelta lähtien. Harrastan aktiivisesti kaikenlaista liikuntaa, ulkoilua, metsästystä ja lasit ovat aina olleet jotenkin haitoiksi: useita silmälaseja on mennyt liikunnassa rikki, eivät pysy hikisenä päässä, huurtuvat talvella, haittaavat ampumista… Piilolasit olivat eräreissuilla hankalia ja allergia-aikoina kaihersivat silmissä. Nyt töissäkin on ollut venkslaamista suojalasien ja tavallisten kanssa, jommat kummat aina hukassa.

Olen miettinyt laserointia jo useita vuosia ja nyt kun kaikki lasit olisi jälleen kerran joutunut uusimaan ja kavereilta alkoi kuulua niin paljon erinomaisia kokemuksia ja kommentteja taittovirheen korjauksesta, kuten "elämäni paras päätös" jne. päätin, että nyt pistetään näkö kuntoon. Laser-Poruksen henkilökunta oli erittäin ammattitaitoista ja mukavaa. Itse toimenpide ei ollut mitenkään epämiellyttävä ja oli ohi nopeasti. Näöntarkkuus on ollut erinomainen heti operaation jälkeisestä päivästä lähtien. Työpaikan hyvin kuivassa ilmassa on ollut kaiherruksen ja kuivuuden tunnetta silmissä, mutta muussa ympäristössä ei tätäkään ongelmaa ole ollut. Viikon eräretki Vätsärin erämaahan oli selkeästi astetta aiempaa mukavampi ja huolettomampi.

Nyt jo kuukauden kuluttua operaatiosta voin sanoa, että päätös taittovirheen korjauttamisesta oli erinomainen. Ainoa asia mikä jälkikäteen on harmittanut on etten käynyt toimenpiteessä jo vuosia sitten.
- Samuli, 37”

“Olen 28-vuotias ekonomi. Harrastan golfia ja lenkkeilyä. Olen käyttänyt silmälaseja ja piilolinssejä yläasteelta lähtien. Ennen leikkausta piilolinssien kanssa alkoi tulla ongelmia varsinkin aamuisin. Piilarit tuntuivat epämukavilta ja ärsyttivät silmän pintaa. Jouduin usein lähtemään töihin sankalasit päässä ja ottamaan lisäksi piilarit mukaan, koska urheillessa sankalasit häiritsivät.

Mietin leikkausta muutaman kuukauden ja kavereilta saamien hyvien kokemusten perusteella päätin varata ajan. Ennen leikkausta mietin lähinnä toipumisaikaa ja sitä, miten pian pääsen jälleen harrastusteni pariin.

Toimenpide sujui ongelmitta ja oli täysin kivuton. Seuraavana päivänä istuskelin jo pesäpallo-ottelussa ja pystyin seuraamaan peliä. Omat liikuntaharrastukseni aloitin viikon kuluttua leikkauksesta.

Nyt leikkauksestani on kulunut yli vuosi ja näöntarkkuuteni on erittäin hyvä. Olen tyytyväinen, että päätin valita leikkaushoidon ja olen suositellut samaa ratkaisua myös kavereilleni.
- Satu, 28”

“Olin miettinyt silmäleikkausta jo pidemmän aikaa, kunnes rohkaistuin ja päätin mennä leikkaukseen. Harrastan ratsastusta ja muutenkin tykkään liikkua ja lasit olivat usein tiellä. Näköni oli sen verran heikko, että ilman laseja ei voinut kuvitella harrastavansa, vaan aina täytyi käyttää joko piilareita tai laseja.

Terveyteni ja ennen kaikkea näköni ovat minulle todella tärkeitä enkä lähtisi niitä vaarantamaan mistään hinnasta. Loppujen lopuksi päädyin Laser-Porukseen luettuani toimenpiteestä ja heidän käyttämistään leikkausmenetelmistä.

Leikkaus oli todella nopea toimenpide ja yllättävän nopeasti ohi. Varsinaista kipua en tuntenut leikkauksen aikana enkä sen jälkeen. Leikkauksen jälkeen silmät tosin vuotivat vettä jonkin aikaa. Hauskinta oli, että näkö tosiaan korjaantui välittömästi leikkauksen jälkeen. Nyt leikkauksesta on kulunut vuosi enkä ole hetkeäkään katunut valintaani.
- Sanna, 27”

“Olen 60-vuotias arkkitehti. Harrastan golfia, hiihtoa, laskettelua ja metsästystä. Minulla oli silmälasit lapsuudesta lähtien. Minulla oli likitaitteisuutta ja hajataittoa. Lisäksi viimeisen viidentoista vuoden ajan olin joutunut käyttämään monitehoja, jotta näkisin sekä lähelle että kauas. Lasit häiritsivät varsinkin urheiluharrastuksissa, mutta myös töissä lasit olivat hankalat, koska toista silmää ei kyetty kunnolla linsseillä korjaamaan suuren puolieron vuoksi. Laskettelu, hiihto ja metsästys olivat erityisen hankalia, koska linssit huurtuivat helposti.

Harkitsin leikkausta muutaman vuoden ajan ja otin selvää eri tavoilla tehtävistä toimenpiteistä. Päädyin FemtoLasikiin sen nopeuden ja turvallisuuden takia. Keskustelin esitutkimuskäynnillä silmäkirurgini kanssa vaihtoehdoistani ja hän suositteli ns. monovision-leikkausta, jossa toinen silmä jätetään hieman likitaitteiseksi lähityöskentelyn parantamiseksi. Silmäkirurgini suositteli kyseistä vaihtoehtoa, koska muuten olisin tarvinnut lukulasit toimenpiteen jälkeen. Leikkaus meni ongelmitta ja oli nopeasti ohi. Pääsin lähtemään kotiin noin kahden tunnin kuluttua toimenpiteestä.

Nyt leikkauksestani on kulunut puolitoista vuotta ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Voin ajaa autoa, pelata golfia ja lukea ilman laseja. Myös haulikkoammunta ja metsästys on huomattavasti helpompaa, kun lasit eivät ole tiellä. Näöntarkkuuteni on erinomainen lähelle ja kauas. Lääkärini kertoi, että silmät voivat väsyä pitkäkestoisessa lähityöskentelyssä toimenpiteen jälkeen, mutta sitä en ole huomannut. Olen suositellut leikkausta ystävilleni, joista monet ovat jo siirtyneetkin lasittomaan aikaan.
- Olli, 60”

“Olen 27-vuotias vanhempi konstaapeli. Työn ja harrastusten vuoksi olin miettinyt silmäleikkausta jo useamman vuoden ajan.

Vauhdikkaissa harrastuksissa silmälasien käyttäminen ei onnistunut ja piilareiden kanssa pelaaminen oli turhauttavaa. Leikkauspäätöstä vauhditti osaltaan myös se, että piilareiden kanssa silmät tuntuivat kuivilta pitkissä yövuoroissa.

Aluksi leikkaukseen meneminen jännitti. Onneksi sain kaveriltani etukäteistietoa leikkauksen kulusta ja siitä mitä toimenpide pitää sisällään. Tämä lievensi jännitystä, joskaan ei kokonaan poistanut sitä.

Kaverini suosituksesta päädyin Laser-Porukseen, jossa molemmat silmät leikattiin. Esitutkimuksessa kävimme silmälääkärin kanssa kattavasti läpi leikkauksen eri vaiheet. Esitutkimusta seuraavana päivänä oli itse leikkaus, joka sujui hyvin. Leikkaus oli kivuton ja nopeammin ohi kuin osasin odottaa.

Silmät palautuivat leikkauksen jälkeen nopeasti ja paluu arkeen, paremmalla näkökyvyllä, oli mieluisa. Leikkauksen jälkeen silmät tuntuivat hieman kuivilta aamuisin, mutta aikaa myöden kuivuus on vähentynyt.

Nyt leikkauksesta on kulunut noin kolme kuukautta ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.
- Lauri, 27”

Maksuton ennakkoarvio

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Oulun Mehiläisessä ennakkoarvion tekee aina leikkaava silmälääkäri.

Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon tai Mehiläisen ajanvarauspalvelussa:

Voit myös kysyä lisää silmien laserleikkauksesta. Mehiläisen taittovirhehoitaja vastaa sinulle puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue lisää:
Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku
Silmien laserleikkausten hinnasto

Katso seuraava vapaa aika
huhtikuu 2021viikko 16
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*