Needs review

Pienet potilaani tuovat iloa päivään

Senja Kannisto, lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri, Mehiläinen KuopioSenja Kannisto, lastentautien
ja lasten allergologian erikoislääkäri

Mehiläinen Kuopio

Lastenlääkärin työssä yhdistyy kaksi lapsuuden haavettani, sillä halusin sekä lääkäriksi että lastenhoitajaksi. Olen erikoistunut lastentauteihin ja erityisesti lasten allergioihin. Työskentelin pitkään julkisella puolella. Ajan myötä aloin kaivata enemmän vaikutusmahdollisuuksia mitä tulee työn sisältöön ja määrään. Samaan aikaan, kun oma päätökseni yksityiselle puolelle siirtymisestä oli kypsynyt, Mehiläinen avasi lääkärikeskuksen Kuopioon. Yrityksen valtakunnallisuus, suuri koko ja toimintojen laadukkuus painoivat vaakakupissani, kun päätin ryhtyä pitämään vastaanottoa Mehiläisessä.

Teen pääasiallisesti vastaanottotyötä eli tapaan lapsipotilaita ja heidän perheitään. Lääkärikeskuksen vastaavana lääkärinä huolehdin myös hallinnollisista asioista. Sen lisäksi, että hoidan akuutteja sairauksia, tuen ja opastan lapsiperheitä jokapäiväisissä arjen tilanteissa. Parasta työssäni ovat pitkäkestoiset potilassuhteet tyytyväisten asiakkaiden kanssa.

Läheisimmät työkumppanini ovat yleis-, korva- ja ihotautilääkäreitä, joiden kanssa keskustelen ja konsultoin säännöllisesti. Teen myös paljon yhteistyötä sairaanhoitajien ja laboratoriohenkilöstön kanssa. Tärkein työkaluni on omat korvat. Vastaanottavainen mieli ja kuuntelemisen taito ovat kullanarvoisia ominaisuuksia tässä työssä. Lasten kanssa toimiessa myös huumorilla ja leikkimielellä pääsee pitkälle.

Liikunta on intohimoni ja käyn usein jumpassa, kuntosalilla tai lenkillä. Koska voin itse määritellä työaikani, pääsen liikkumaan halutessani myös aamuisin ennen töihin menoa. Muuten rentoudun lukemalla, pidän erityisesti dekkareista ja kertomakirjallisuudesta.

Mehiläisessä pidetään hyvin huolta siitä, että töihin on kiva tulla. Työilmapiiri on loistava, ja iloisen porukan kesken huumori kukkii. Toimintaympäristö on lääkärin näkökulmasta katsottuna trimmattu kuntoon: ajanvaraus toimii moitteettomasti, toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla ja tukipalvelut varmistavat työn sujuvuuden. Vaikka työkalut ja puitteet ovatkin kunnossa, pääsee täällä myös itse kehittämään toimintoja - Mehiläisessä on mahdollisuus luoda uutta.