Tieto ja taito - Tule meille erikoistumaan, kouluttautumaan ja tekemään tutkimusta

Yhteistyö Mehiläisen ja yliopistojen välillä tuo mahdollisuuksia löytää toiminnan yhtymäkohtia ja syventää koulutus- ja tutkimusyhteistyötä entisestään.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Lasten Mehiläisen asiantuntijapäivä 4.10.

Lasten Mehiläinen järjestää pediatreille ja lasten parissa työskenteleville lääkäreille suunnatun koulutuksen Musiikkitalossa ja verkossa.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Ilmoittaudu tapahtumaan

Mehiläisen Lääkäripäivä 13.10.

Mehiläisen lääkäripäivä on tarkoitettu kaikille Mehiläisen lääkäreille ja hammaslääkäreille. Virtuaaliosallistuminen on työpaikasta riippumatta kaikille lääkäreille avoin.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Uutiset ja tiedotteet

Terveysalan opiskelijat valitsivat Mehiläisen jälleen alan ihanteellisimmaksi työpaikaksi

Mehiläinen on terveysalan opiskelijoiden mielestä ihanteellisin työpaikka. Tämä käy ilmi maailman johtavan työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen erikoistuneen Universum Communicationsin toteuttamasta opiskelijatutkimuksesta. Opiskelijat valitsivat Mehiläisen ihanteellisimmaksi terveysalan työpaikaksi myös vuonna 2022.

Lue lisää

Mehiläiselle menestystä NLY:n koulutuspaikkakyselyssä

Terveyskeskus Mehiläinen Espoo ja Mehiläinen Työelämäpalvelut Turku ovat pärjänneet vuosina 2019–2021 koulutuspaikkakyselyssä erinomaisesti. Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Lääkäriliitto palkitsivat pitkäjänteisen työn koulutuksen parissa ”Kestomenestyjä”-maininnalla.

Lue lisää

Uusi liikennevalomalli työuupumusriskin arviointiin

Työuupumuksen arviointimenetelmä, Burnout Assessment Tool (BAT), validoidiin suomalaiseen käyttöön.

Lue lisää

Tutkimukset

Laatu näkyvämmäksi kliinisen laaturekisterin avulla

Mehiläinen on ensimmäinen yksityinen toimija, joka jakaa selkäkirurgiaan liittyviä hoitotuloksiaan osaksi kansallista rekisteriä.

Lue lisää

Mehiläinen kehittää eturauhassyövän diagnostiikka- ja hoitopolkua yhteispohjoismaisessa tutkimushankkeessa

Mehiläinen ja Tampereen yliopisto tutkivat eturauhassyövän pelkoa ja keinoja lievittää sen aiheuttamaa ahdistusta.

Lue tiedote

Eturauhassyövän diagnostiikka paranee uuden verikokeen avulla

Mehiläinen on tutkinut Karoliinisen instituutin kehittämää Stockholm3-testin käyttöä.

Lue tiedote

Digiklinikan tutkimusartikkeli Psychosomatic Medicine-lehdessä

Tutkimusprojektin tavoitteena oli tuottaa uutta tietoa laadukkaan digitaalisen vuorovaikutuksen mekanismeista.

Lue tiedote

Blogit

Mehiläisen kärkihankkeena hoidon jatkuvuus

Mehiläisen julkisissa terveyspalveluissa hoidon jatkuvuuden parantaminen on yksi vuoden 2023 kärkihankkeista sekä terveysasemillamme että ikääntyneille kotiin vietävissä palveluissa. Mittaamme hoidon jatkuvuutta terveysasemillamme THL:n määritysten mukaisella COC-indeksillä (Continuity of Care).

Siirry blogiin

Digiempatiaa opettelemassa

- Digivastaanotolla terveydenhuollon ammattilainen ja asiakas ovat uudenlaisessa vuorovaikutuksessa, jossa sanoilla on merkittävä rooli myötätunnon välittämisessä. Meillä on vielä paljon opittavaa siitä, miten tällaisissa tilanteissa tulisi kommunikoida, kirjoittaa Digiklinikan vastaava lääkäri Eero Latva-Rasku.

Siirry blogiin

Mistä yliopistojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä on tarkemmin kyse?

Mehiläisellä on Helsingin, Itä-Suomen, Tampereen, Turun sekä Oulun yliopistojen kanssa puitesopimukset tutkimus- ja opetusyhteistyön vahvistamiseksi.

Mehiläisen tavoitteena on tuottaa yhdessä yliopistojen kanssa tutkittua tietoa yksityissektorin toiminnasta, niin lääketieteen kuin hoitoalan tieteiden parissa. Tutkimus- ja koulutusyhteistyöstä sovitaan ohjausryhmissä tapauskohtaisesti. Tyypillisesti Mehiläinen tarjoaa aineistot ja yliopistot ohjaajaresurssit.

Tieteellinen tutkimus ja kehittämis- ja innovaatiotoiminta

Mehiläisen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan painopisteinä ovat korkean laadun varmistaminen, tiedolla johtaminen ja uudet palveluinnovaatiot.

Tieteellinen tutkimus on avainasemassa korkealaatuisen hoidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Mehiläisessä tutkimusta tehdään yhteistyössä tutkijoiden, tutkimuslaitosten ja lääketeollisuuden kanssa.

Lue lisää

Koulutusyhteistyö ja harjoittelupaikat

Mehiläisen koulutustoiminta ja koulutusyhteistyö oppilaitosten kanssa on laaja-alaista. Koulutustapahtumien ja toimipaikkakoulutuksen lisäksi Mehiläinen tarjoaa harjoittelupaikkoja yliopistojen ja muiden oppilaitosten opiskelijoille yksiköissään.

Kysy lisää lähimmän toimipaikan tai kyseisen toimialueen vastuuhenkilöiltä. Hallinnon harjoittelupaikkoihin liittyen voit olla yhteydessä Petri Leiposeen, petri.leiponen@mehilainen.fi.

Etsi lähin Mehiläisen toimipiste

Mehiläisessä käynnissä olevat ja päättyneet tutkimushankkeet

Tutustu erilaisiin Mehiläisessä käynnissä oleviin sekä päättyneisiin tutkimushankkeisiin. Sivulta löydät lisätietolinkkejä hankkeisiin liittyviin tiedotteisiin, uutisiin ja medioihin, jotka ovat uutisoineet hankkeistamme.

Tutustu tutkimushankkeisiin

Mehiläisen Tieto ja Taito -koulutusohjelmassa erikoistutaan työnteon lomassa

Meillä pääset osaksi innostunutta ja välittävää huipputiimiä ja Tieto ja Taito -koulutusohjelman suorittaminen onnistuu eri puolilla Suomea. Meillä on elämä tehtävänä.

Erikoistuminen työterveyshuoltoon

Koulutusohjelman aikana erikoistuva lääkäri on töissä Mehiläisellä. Työskentely onnistuu joko palkkasuhteessa tai ammatinharjoittajana. Työaika on sovittavissa joustavasti elämäntilanteen ja toiveiden mukaan. Mehiläinen tekee yhteistyötä kaikkien Suomen lääketieteellisten tiedekuntien kanssa ja opastaa tarvittaessa erikoistumisohjelmaan hakemisessa.

Lue lisää

Erikoistuminen yleislääketieteeseen

Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa pääsee modernin terveysasematyöskentelyn näköalapaikalle työyhteisöön, jossa erikoistuvien mielipidettä kuunnellaan ja heidät otetaan mukaan terveysaseman kehitystyöhön. Olemme panostaneet kattavaan perehdytysohjelmaan ja sisäiseen koulutukseen.

Lue lisää

Fellowship-koulutusohjelma

Urheilu Mehiläisen Fellowship-koulutusohjelman tarkoituksena on laajentaa nuorten ortopedien osaamista, tarjota konkreettista kokemusta yleisimpien urheiluvammojen hoitoon, ja tukea ammatillista kehitystä urheilukirurgian ja artroskopian saralla.

Lue lisää

Työterveyshoitajan koulutusohjelma

Tarjoamme terveydenhoitajille mahdollisuuden päästä kasvamaan työterveyden asiantuntijaksi helposti työnteon lomassa. Pääset osaksi innostunutta ja välittävää huipputiimiämme, jossa henkilökohtaisena tukenasi on paitsi oman toimipisteesi kokenut työterveyshoitaja-mentorisi, myös valtakunnalliset Tieto ja Taito -ohjelman mentorit.

Lue lisää

Bioanalyytikon perehtymisohjelma

Mehiläisen laboratoriosektorin Tieto ja Taito -perehtymisohjelma tarjoaa bioanalyytikoille mahdollisuuden päästä kehittymään laboratoriotyön asiantuntijoiksi. Pääset osaksi innostunutta ja välittävää huipputiimiämme, jossa henkilökohtaisena tukenasi on omasta toimipisteestä nimetty perehdytyksen tukihenkilö, sekä nimetty mentori Mehiläisen laboratoriosektorin koordinaattoritiimistä.

Lue lisää

Yhteyshenkilöt

Kaisla Lahdensuo
Lääketieteellinen johtaja
Lääketieteellinen johtaja ja psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, jolla on yli 10 vuoden kokemus terveydenhuollon johtamisesta ja asiantuntijatehtävistä mm. HUSin ylilääkärinä, GSK:ssa ja THL:lla. Mehiläisessä Kaisla on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien.
kaisla.lahdensuo@mehilainen.fi
Petri Leiponen
Tutkimus
Mehiläisen hallinnollinen ylilääkäri vuodesta 2020 alkaen. Terveydenhuollon erikoislääkäri ja MBA, jolla yli 10 vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta ja asiantuntijana toimimisesta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla ml. opetustehtävät yliopistolla.
petri.leiponen@mehilainen.fi
Iiro Heikkilä
Johtava lääkäri, yksityiset terveyspalvelut
Yleislääketieteen erikoislääkäri, joka vastaa mm. Mehiläisen yksityisten terveyspalveluiden ammatinharjoittajayhteistyöstä, kumppanuuspalveluista, lääkärirekrytoinnista ja laatuasioista. Kliininen tausta akuuttilääketieteellä ja yleislääketieteessä. Johtamisen urapolulla vuodesta 2015, Mehiläisessä vuodesta 2018.
iiro.heikkila@mehilainen.fi
Eero Latva-Rasku
Vastaava lääkäri digitaaliset palvelut
Digiklinikan vastaava lääkäri. Monipuolinen yleislääkäri. Työskennellyt useissa sairaanhoitopiireissä mm. yleislääketieteellä, akutologialla, anestesialla, tehohoidossa, kipupolilla, yleis- ja neurokirurgialla sekä KNK:lla. Vastuualueena erityisesti perehdytys, koulutus, laadunvalvonta ja kehitys.
eero.latva-rasku@mehilainen.fi
Mirjami Ervasti
Työterveyshuollon erikoislääkäri
Vastuualueina työelämäpalveluiden prosessien kehittäminen digitaalisten terveyspalveluiden osalta, Digiklinikan asiantuntijan työkalujen tekninen kehitys Mehidocissa, Digityöterveysaseman lääketieteellinen laatu, sekä työterveyshuoltoon erikoistuminen Digitaalisissa terveyspalveluissa.
mirjami.ervasti@mehilainen.fi
Riku Pöyhönen
Yleislääketieteen erikoislääkäri
Koulutusylilääkäri julkisissa terveyspalveluissa ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Kokonaisvastuualueena yleislääketieteen erikoislääkärikoulutus ja koulutusterveysasemien yliopistoyhteistyö.
rikumatti.poyhonen@mehilainen.fi
Sanna Hokka
Koulutuspäällikkö
Työelämäpalveluiden koulutuspäällikkö, joka vastaa valtakunnallisten koulutuksien viestinnästä, koordinoinnista, käytännön järjestelyistä sekä yhteistyöstä ulkoisten koulutusorganisaatioiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
sanna.hokka@mehilainen.fi
Tuomas Brinck
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Sairaaloiden kehittämisylilääkäri, jolla on yli 10 vuoden kokemus HUS:sta tapaturmapotilaiden hoidon suunnittelusta ja toteutuksesta. Tieteellinen tutkimustyö keskittynyt erityisesti vaikeasti vammautuneiden potilaiden hoidon laadun arvioon. HJK:n miesten jalkapallojoukkueen lääkäri vuodesta 2001. Mehiläisessä vastuualueena mm. tapaturmapotilaiden hoidon kehittäminen, vakuutusyhtiöyhteistyö sekä leikkauspotilaiden hoidon vaikuttavuuden ja laadun mittaroinnin kehittäminen.
tuomas.brinck@mehilainen.fi
Ulla Brusila-Relas
Kehittämisylilääkäri
Työelämäpalveluiden kehittämisylilääkäri, joka koordinoi valtakunnallisesti yritysasiakkuuksiin liittyviä asioita.
ulla.brusila-relas@mehilainen.fi

Lisää aiheesta