Patrick Währn

Patrik Währn,
Yleislääketieteen erikoislääkäri
Oma Lääkärisi, Espoon Puolarmetsän terveysasema
"Lääkäriurani paras päätös oli tulla Mehiläiseen."

Patrik Währn on yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän työskentelee Espoon Puolarmetsän Oma Lääkärisi -vastaanotolla. Patrikilla on takanaan seitsemän vuoden ura johtavana lääkärinä Kauniaisissa. Lisäksi hän on työskennellyt usealla eri Espoon terveysasemalla, työterveyshuollossa ja erikoistumispalveluista vuoden psykiatrialla.

Oma Lääkärisi -vastaanotto

Espoon Puolarmetsän vastaanotto aloitti toimintansa Oma Lääkärisi -vastaanottona 27.10.2014.  Samaan aikaan Patrik aloitti uransa Mehiläisessä. Puolarmetsässä työskentelee 17 henkilön tiivis porukka. Elokuussa 2016 terveysasema muuttaa Isoon Omenaan, ja jatkossa aseman nimi on Oma Lääkärisi Iso Omena.

Muutto Isoon Omenaan tuo muut toimijat lähemmäs. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä ja laajentaa uutta ajattelutapaa yhteistyökumppaneiden suuntaan. Jatkossa vastaanoton lähellä ovat esimerkiksi Kela, mielenterveyspalvelut, neuvola ja kirjasto.

Toiminnan kehittämistä ja vastaanottotyötä

Patrik viihtyy hyvin Mehiläisessä. Hän tekee samaa työtä kuin aiemmin, mutta toimintaedellytykset ovat paremmat. Nykyisessä työssä on mahdollista nähdä nopeita tuloksia ja vaikuttaa asioihin aiempaa enemmän. Mehiläisessä Oma Lääkärisi -vastaanotolla hän on päässyt tutustumaan uuteen työkulttuuriin. Toiminnan kehittämisen lisäksi hänelle jää riittävästi aikaa tehdä vastaanottotyötä, josta hän erityisesti pitää.

Suosittelen ehdottomasti Mehiläistä työnantajana. Lääkäriurani paras päätös oli tulla töihin Mehiläiseen, kertoo Patrik.

Yhdessä tiimin kanssa

Mehiläisessä on matala organisaatio, can do -asenne ja yhdessä tekemisen meininki. Puolarmetsässä on yhdessä innostavan tiimin kanssa päästy kokeilemaan uusia toimintatapoja ja kehittämään päivittäistä toimintaa. Yksinkertaisilla muutoksilla on saatu paljon aikaan. Oma Lääkärisi -vastaanotolla on onnistuttu tehostamaan toiminnanohjausta, jolloin niin asiakkaan kuin lääkärinkin aikaa säästyy.

Puolarmetsässä potilaan hoitopolku on aina sama, otti hän sitten yhteyttä hoitajaan tai lääkäriin. Asiakkaalle pystytään takaamaan tasalaatuisuus erityisesti yleisissä sairauksissa kuten diabetes, verenpainetauti ja sepelvaltimotaudit. Jos esimerkiksi lääkärinlausunto edunvalvojan hakemista varten vaati aikaisemmin lääkärin työaikaa yhteensä 40 minuuttia, kestää se nykyään 10-20 minuuttia. Tämän on mahdollistanut käyttöön otettu valmis lausuntopohja potilastietojärjestelmässä, mikä nopeuttaa käsittelyä ja säästää aikaa, Patrik esittelee.

Oma LääkärisiOma Lääkärisi on Mehiläisen kokeneiden yleislääkäreiden ja hoitajien kehittämä toimintakonsepti, jonka tavoitteena on tuottaa parasta mahdollista perusterveydenhuoltoa asiakaslähtöisesti, yhteiskuntavastuullisesti ja tuloksellisesti. Tähän päästään rekrytoimalla parhaat työntekijät, soveltamalla jo toimiviksi todettuja toimintamalleja ja antamalla työntekijöille mahdollisuudet ja resurssit jatkuvaan toiminnan kehittämiseen. Seuraamme toimintaamme säännöllisesti konkreettisilla mittareilla, joita käytetään aktiivisesti johtamisen tukena.

Lue lisää Oma Lääkärisi -toiminnasta.