Needs review

Autan ihmisiä lääkärikeskuksen sydämessä

Kirsti Immonen, vastaanottosihteeri, Mehiläinen OuluKirsti Immonen, lähihoitaja,
vastaanottosihteeri
Mehiläinen Oulu

Terveydenhuoltoalalle päädyin oikeastaan mutkan kautta, sillä työskentelin ensin kaupallisella alalla asiakaspalvelu- ja taloushallinnon tehtävissä. Hoitotyön ihmisläheisyys veti minua puoleensa, niinpä päätin hankkia vielä toisen ammatin aikuisiällä. Valmistuttuani lähihoitajaksi halusin työskennellä yksityisellä puolella. Mehiläisellä oli hyvä kaiku minun korvissani, joten otin yhteyttä Oulun toimipisteeseen.

Saan tehdä monipuolista työtä: avustan lääkäreitä toimenpiteissä gynekologisella osastolla, lisäksi hoidan vastaanottoa ja neuvontaa sekä kassatoimintoja ja hieman laskutustakin. Vastaanottoa voisi kuvailla lääkärikeskuksen sydämeksi, jonka kautta kaikki kulkee - niin ihmiset kuin asiatkin.

Parasta työssäni on tunne siitä, että voin auttaa ihmisiä kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Kun tiedän asiakkaan tarpeet, pystyn ohjaamaan hänet hänen pulmansa kannalta oikealle lääkärille. Asiakkaiden positiivinen palaute ilahduttaa aina. Voin myös itse vaikuttaa työni sisältöön ja hyödyntää saavuttamiani taitoja oppien kuitenkin koko ajan uutta.

Tapaan monia ihmisiä työpäivän aikana: asiakkaita, lääkäreitä, kollegoita ja lääkefirmojen edustajia. Puhelimitse olen yhteydessä asiakkaiden lisäksi apteekkiin ja muihin Mehiläisen toimipisteisiin. Työkaverini ovat iloisia ja positiivisia ihmisiä, joilta saa apua aina kun sitä tarvitsee.

Työasioista irrottaudun pilates-tunnilla tai lenkkeilemällä irlanninsettereitteni kanssa. Kesällä lomailen perheeni kanssa mökillä Savossa. Mehiläinen kannustaa työntekijöitä liikunnalliseen elämäntyyliin ja terveellisiin elämäntapoihin. Itse olen osallistunut esimerkiksi henkilökohtaiseen kuntotestaukseen, joka on osa Mehiläisen Leija-hyvinvointiohjelmaa.

Mehiläisessä on mielestäni ilo työskennellä. Työilmapiiristä huolehditaan ja fyysiseen työympäristöön, kuten ergonomiaan, satsataan. Arvostan monipuolista työterveyshuoltoa, tulospalkkausta ja koulutusmahdollisuuksia. Työntekijöiden on mahdollista hakeutua myös oppisopimuskoulutukseen ja työnkiertoon. Mehiläinen on varteenotettava työpaikka, jos haluaa työskennellä korkealaatuisten terveyspalveluiden parissa valtakunnallisessa organisaatiossa, jonka toiminta kehittyy edelleen voimakkaasti.