Needs review

Lääkärinä haluan pistää peliin koko persoonani

Juha Mäntymaa, yleislääketieteen erikoislääkäri, Mehiläinen OuluJuha Mäntymaa, yleislääketieteen erikoislääkäri
Mehiläinen Oulu

Pikkupoikana olin vakuuttunut, että minusta tulee ylipoliisipäällikkö, mutta sittemmin kiinnostukseni kohdistui lääkärinopintoihin. Työskentelin pitkään kunnallisella puolella ja olin myös kolme vuotta Tansaniassa kehitysyhteistyössä. Sieltä sai alkunsa kiinnostukseni trooppisiin tauteihin ja matkailulääketieteeseen. Mehiläinen on minulle talona tuttu jo pidemmältä ajalta, sillä tein tänne vastaanottokäyntejä kerran viikossa yli 10 vuoden ajan ennen kuin kollegat houkuttelivat kokopäivätoimiseksi ammatinharjoittajaksi.

Tällä hetkellä hoidan pääasiallisesti päivystyspotilaita, mutta jatkossa uskon tekeväni enemmän työtä pitkäaikaisten potilaiden kanssa. Laaja-alaista ja monipuolista omalääkäri-tyyppistä työnkuvaa pidän omimpanani. Minulla on jonkin verran kokemusta erilaisista kehitysprojekteista, ja erityisesti yhteistyön kehittäminen lääkärin ja sairaanhoitajan välillä kiinnostaa. Pyrin vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin ennaltaehkäisyn ja varhaisen puuttumisen kautta. Erityisen palkitsevia ovat ne hetket, kun asiakas itse oivaltaa, miten hän voi omilla valinnoillaan vaikuttaa terveyteensä.

Olen luonteeltani sosiaalinen ja pidän tiimityöstä. Päiväni aloitan vaihtamalla kuulumiset työkavereiden kanssa kahvikupposen äärellä. Työkavereikseni olen saanut ammattitaitoisia ja mukavia ihmisiä, joiden kanssa yhteispeli sujuu. Minulle tärkein työväline on oma persoonani. Asiakastyössä parhaita tuloksia saa pistämällä itsensä likoon - olemalla aito ja uskottava alansa ammattilainen.

Työasioista irrottaudun laulaen ja tanssien! Sosiaalisena luonteena pidän yhdessä tekemisestä myös vapaa-aikana, niinpä harrastuksekseni on valikoitunut kuorolaulu. Olen myös innostunut paritansseista, ja uusia kuvioita hion mielelläni tanssikursseilla.

Mehiläisessä huolehditaan työn tekemisen edellytyksistä hyvin. Työkalut ovat hyvät, ja lääkärin näkökulmasta toimintaketju on nopea ja palveleva. Työilmapiiriä kuvailisin avoimeksi ja positiiviseksi - huomaa, että siihen on panostettu. Ammatinharjoittajalle Mehiläinen tarjoaa erittäin tunnetun nimen, kehittyneet toimintatavat sekä ennen kaikkea laajan asiakaskunnan.