Meille kaikki ovat huippu-urheilijoita -sarja

Mehiläisen Pisto -podcastin Meille kaikki ovat huippu-urheilijoita -sarjassa tutustutaan Peter Nymanin johdolla Urheilu Mehiläisen asiantuntijoihin, urheilijoihin ja heidän tukijoukkoihinsa. Sarjassa pääset tutustumaan myös huippu-urheilijoiden ja Urheilu Mehiläisen yhteistyöhön sekä saat vinkkejä muunmuassa vammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen sekä oman hyvinvointisi johtamiseen.

Jaksot

Jalkapalloilijan vammat ja niiden taustatekijät

Urheilu Mehiläisen liikuntalääketieteen erikoislääkäri Klaus Köhler keskustelee jalkapalloilijoiden vammoista ja niiden taustatekijöistä yhdessä toimittaja Peter Nymanin kanssa.

Kuuntele

Nuoren urheilijan hyvinvointi

Urheilu Mehiläisen liikuntalääketieteeseen erikoistuva yleislääkäri Riina Komonen keskustelee nuoren urheilijan hyvinvoinnista, urheilijan terveystarkastuksesta ja monipuolisuuden merkityksestä urheilussa.

Kuuntele

Eturistisidevammojen synty, ennaltaehkäisy ja hoito

Urheilu Mehiläisen valtakunnallinen vastuulääkäri Mikko Kirjavainen keskustelee eturistisidevammojen syntymekanismista, ennaltaehkäisystä ja hoitovaihtoehdoista.

Kuuntele

Kaikki urheilijat tarvitsevat psykologia jossain vaiheessa uraansa

Urheilu Mehiläisen urheilupsykologi Tuomas Grönman keskustelee urheilijoiden henkisestä hyvinvoinnista ja kertoo, miten urheilupsykologi voi tukea urheilijaa uran eri vaiheessa.

Kuuntele

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja vammojen ennaltaehkäisy huippu- ja harrastelaskijoilla

Urheilu Mehiläisen ortopedi Sikri Tukiainen sekä alppihiihdon lajijohtaja Tommi Viirret keskustelevat Suomen alppi- ja freestylelaskijoiden kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitämisestä ja edistämisestä. Kuva: PTB-Creative

Kuuntele

Huippu-urheilijat ja aktiiviliikkujat hoidetaan samanarvoisina asiakkaina

Ortopedi, professori Sakari Orava kertoo yhteistyöstä kansainvälisten urheiluseurojen kanssa.

Kuuntele

Liian nopea muutos harjoittelussa altistaa rasitusvammoille

Ortopedi, professori Sakari Orava kertoo alaraajojen urheiluvammoista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä sekä elintapojen ja kuormituksen vaikutuksesta vammojen syntyyn.

Kuuntele

Sakari Oravan intohimo ammattiin löytyi armeijasta

Ortopedi, professori Sakari Orava kertoo urastaan sekä alan kehityksestä 70-luvulta aina tulevaisuuden näkymiin asti.

Kuuntele