Petra Roth

Psykoterapiakoulutettava
Ammatinharjoittaja

Koulutukseltani olen terveydenhoitaja, kognitiivinen lyhytterapeutti ja sertifioitu TRE- ohjaaja (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises). Lisäksi olen opiskellut USA:ssa Master of Science tutkinnon.

Tällä hetkellä opiskelen hahmoterapeutiksi (Clinical Gestalt Psychotherapist) sekä suoritan psykofyysisen psykoterapian perusopintoja. Hahmo- eli gestalt-terapia on humanistinen ja integratiivinen psykoterapian suuntaus, joka painottaa yksilön kokemusta tässä ja nyt –nykyhetkessä. Suurimman osan työelämästäni olen toiminut yksityisyrittäjänä, mutta minulle on myös kertynyt monipuolista työkokemusta mielenterveystyöstä mielenterveyskuntoutujien parissa. Kiinnostus itseymmärrykseen, ihmisten aitoon kohtaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on elämäni punainen lanka. Monialainen taustani on antanut minulle vahvat työkalut erilaisten ihmisten ja elämäntilanteiden ymmärtämiseen.

Vastaanotolleni olet lämpimästi tervetullut hyvinkin erilaisten syiden vuoksi. Sinulla voi olla esim. masennus- tai ahdistusoireita, uupumusta tai pitkittynyttä stressiä. Tai ehkä olet vaan elämässäsi solmukohdassa, johon tarvitset empaattista kanssakulkijaa pohtimaan oman elämäsi suuntaa ja kirkastamaan arvojasi.

Kohtaan sinut empaattisesti, kunnioittavasti, tasavertaisesti ja läsnäolevasti. Työskentelytapani on osallistuva ja aktiivinen. Olen huomannut, että yhdistämällä sekä kehollisia- että tietoisuustaitoharjotteita osaksi keskusteluterapiaa toivottu muutos on usein syvempi kuin pelkän keskustelun kautta. Kehomieliyhteyden vahvistaminen lisää itseymmärrystä, auttaa luopumaan liiallisesta kontrollista ja suorittamisesta sekä antaa tilaa aidolle läsnäololle ja muutokselle. Olen empaattinen rinnalla kulkija tässä muutoksessa – annan sinulle tilaa, mutta tarvittaessa osallistun aktiivisesti kysymällä vaikeitakin kysymyksiä ja viemällä sinua rohkeasti ja turvallisesti eteenpäin kohti toivomaasi muutosta.

Lyhytterapia sisältää noin 4–20 käyntikertaa ja siinä keskitytään tavoitteellisesti 1–2 rajattuun ongelmaan. Lyhytterapiaan tuloa ajatellen riittää, että koet jonkin asian olevan sinulle ongelmallinen ja haluat aktiivisesti lähteä tutkimaan sitä etsien ratkaisuja ja syvempää ymmärrystä. Lyhytterapiassa työskentely kohdistuu haittaa tai oireita tuottaviin ajatuksiin, uskomuksiin ja niihin liittyviin tunteisiin ja reaktiohin. Tarkoituksena on tutkia rajoittavia tai häiritseviä ajatustapoja ja niiden yhteyksiä ongelmallisiin toimintamalleihin ja ahdistaviin tunteisiin. Prosessin edetessä autan sinua tekemään itse oivalluksia siitä miten ajattelet, koet ja tunnet asioita. Ohjatun työskentelyn ja itsereflektion kasvun myötä muutos pikkuhiljaa mahdollistuu, kun uusia toiminta- ja ajattelumalleja päästään yhdessä vahvistamaan. Työskentely painottuu nykyhetkeen sekä tulevaan.

I have lived and worked for several years in the U.S., and speak fluent English.

Tervetuloa vastaanotolle!

Ota yhteyttä

Ajanvarausohje

Mahdolliselle lähivastaanotolle asiakkaita suositellaan tulemaan enintään 5 minuuttia ennen varatun ajan alkua, jotta ammattilainen pääsee avaamaan oven.

Peruutukset: Aika on peruttava 48 tuntia ennen sovittua tapaamista. Ammattilainen varaa oikeuden laskuttaa myöhemmin perutuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Jos varaat ajan vakuutusyhtiön maksamalle käynnille ja sinulla on paperinen tai sähköinen maksusitoumus, huolehdithan, että voit välittää maksusitoumuksesi tiedot minulle ensikäynnillä.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Psykoterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Mielenterveys
 • Psyykkiset ongelmat/henkinen jaksaminen
 • Uupumus
 • Psyykkinen jaksaminen

Tutkinnot

 • Lyhytterapeutti
 • Terveydenhoitaja

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Lyhytterapia, Yksityisasiakkaat
 • Mielen ensikäynti

Toimipisteet

Mehiläinen Espoo Leppävaara
Hevosenkenkä 3, Panorama Tower
Avoinna tänään
08:00 - 16:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Mielen ensikäynti
  Hinta-arvio 89.00 € (*89.00 €)
 • Lyhytterapia, Yksityisasiakkaat
  Hinta-arvio 106.80 € (*106.80 €)

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Ethän kirjoita tähän arkaluontoisia potilastietoja itsestäsi.