
Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Mehiläisessä
Mehiläinen on sitoutunut edistämään tasa-arvoisuutta, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta ja edellyttää jokaiselta Mehiläisessä työskentelevältä näiden asioiden huomioimista sekä toimintaa ohjaavana periaatteena että käytännön tekemisenä.
Mitä yhdenvertaisuus, tasa-arvoisuus ja monimuotoisuus tarkoittaa Mehiläisessä?
Yhdenvertaisuus, tasa-arvoisuus ja monimuotoisuus Mehiläisessä tarkoittaa syrjimättömyyttä, jokaisen yksilön huomioimista ja yksilöllistä kohtaamista sekä yhteistä työskentelyä Mehiläisen arvojen mukaisesti.
Monimuotoisuus
Jokaisella Mehiläisen ammattilaisella on mahdollisuus työskennellä ja edetä työurallaan kykyjensä mukaisesti taustastaan riippumatta.
Tasa-arvoisuus
Mehiläisen tasa-arvoisessa työyhteisössä kaikilla on mahdollisuus työskennellä ilman syrjintää sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, iän, alkuperän, kielen, kansalaisuuden, perhesuhteiden, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Yhdenvertaisuus
- Mehiläinen haluaa olla työpaikka, jossa jokaisella on hyvä olla ja yhdenvertaisuustyö on tärkeä osa tämän toteutumista. Tavoitteemme on, että jokainen Mehiläisen työntekijä ja asiakas kokee tulevansa hyväksytyksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on, sanoo Mehiläisen yhteiskuntasuhde- ja yritysvastuujohtaja Marina Lampinen.
YHDENVERTAISUUSKYSELY JA KOULUTUS
Yhdenvertaisuuskyselyyn vastasi
yli 2 000 mehiläistä
Kehitystyö tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta on jatkuvaa. Mehiläisen toinen yhdenvertaisuuskysely toteutettiin kesäkuussa 2022 ja siihen vastasi yli 2 000 mehiläistä. Edellisvuonna kyselyyn vastasi reilut 1 300 mehiläistä ja sen pohjalta päivitettiin yhtiön tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma sekä järjestettiin muun muassa henkilöstölle koulutusta seksuaalisen moninaisuuden kohtaamisesta asiakastyössä.
JOKAINEN MEISTÄ MEHILÄISISTÄ ON ERILAINEN.
YKSI ASIA KUITENKIN YHDISTÄÄ MEITÄ KAIKKIA – MEILLÄ ON
ELÄMÄ TEHTÄVÄNÄ.
Sateenkaari-ihmisten kohtaaminen Mehiläisessä
Mehiläisessä on järjestetty yhteistyössä Setan ammattilaisten kanssa koko henkilöstön koulutusta sateenkaari-ihmisten kohtaamisesta. Koulutuksessa on perehdytty sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen sekä asiakastyössä että työyhteisössä ja olemme saaneet perustiedot eri sateenkaarevista identiteeteistä, korrektista terminologiasta sekä sensitiivisestä vuorovaikutuksesta. Lisäksi on pohdittu myös asenteita ja normatiivista ajattelua, joka voi olla joko yhdenvertaisuuden esteenä tai sen mahdollistajana.

- Pidämme tärkeänä tarjota ammattilaisillemme osaamista ja välineitä entistä yhdenvertaisemman Mehiläisen rakentamiseen, sillä meillä on elämä tehtävänä kaikessa monimuotoisuudessaan. Arvojemme mukaisesti jokainen on tervetullut meille Mehiläiseen omana arvokkaana ja ainutlaatuisena itsenään. Setan kanssa järjestetty koulutus on yksi konkreettinen keino rakentaa Mehiläistä, jossa jokaisella ammattilaisella ja asiakkaalla on turvallinen ja hyvä olla, summaa lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo.

- Meillä Mehiläisessä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat jokapäiväisen arkemme lähtökohta. Sitä voi tehdä halutessaan näkyväksi esimerkiksi kesän aikana jakoon tulleiden pinssien avulla työasuissa, toteaa Mehiläisen konsernimarkkinoinnista ja yksityisasiakkaista vastaava liiketoimintajohtaja Karolus Viitala.

Mehiläisen yleiset toimintaperiaatteet
Jokainen Mehiläisen ammattilainen on sitoutunut toimimaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistäen osana Mehiläisen yleisiä toimintaperiaatteita, Code of Conductia.

Mehiläinen Priden virallinen kumppani – vuoden teemana Kohtaamisia
Mehiläinen oli yksi vuoden 2022 Helsinki Priden virallisista yhteistyökumppaneista. Suomen suurin ihmisoikeuksia, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride järjestettiin kesäkuussa, ja tapahtuma huipentui Pride-viikkoon kuun lopussa. Mehiläisen sydänlogo hehkui jälleen koko kuukauden sateenkaaren väreissä yhdenvertaisuuden ja elämän moninaisuuden puolesta.

10 faktaa naisparien yleistyvistä hedelmöityshoidoista
Naispareja ja itsellisiä naisia hoidetaan lähes kaksinkertainen määrä viiden vuoden takaiseen verrattuna. Felicitas Mehiläisen lapsettomuuslääkäri Anna-Kaisa Poranen avaa 10 faktaa naisparien hedelmöityshoidoista.

Aliisan ja Essin matka kohti äitiyttä
Aliisalla ja Essillä on ollut pitkäaikainen haave omasta lapsesta. Vihdoin polku kohti vanhemmuutta alkaa edetä oikean klinikan ja asiantuntijan löytymisen myötä.

Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla
Essi ja Sara saivat neljävuotiaan esikoisensa aikanaan lahjoitettujen siittiösolujen avulla. Nyt perheessä on myös vuoden ikäinen poika. ”Lapset ovat tuoneet elämään lisää ystäviä ja arjen onnea”, he kertovat.
