Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Mehiläisessä

Mehiläinen on sitoutunut edistämään tasa-arvoisuutta, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta ja edellyttää jokaiselta Mehiläisessä työskentelevältä näiden asioiden huomioimista sekä toimintaa ohjaavana periaatteena että käytännön tekemisenä.

Mitä yhdenvertaisuus, tasa-arvoisuus ja monimuotoisuus tarkoittaa Mehiläisessä?

Yhdenvertaisuus, tasa-arvoisuus ja monimuotoisuus Mehiläisessä tarkoittaa syrjimättömyyttä, jokaisen yksilön huomioimista ja yksilöllistä kohtaamista sekä yhteistä työskentelyä Mehiläisen arvojen mukaisesti.

Monimuotoisuus

Jokaisella Mehiläisen ammattilaisella on mahdollisuus työskennellä ja edetä työurallaan kykyjensä mukaisesti taustastaan riippumatta.

Tasa-arvoisuus

Mehiläisen tasa-arvoisessa työyhteisössä kaikilla on mahdollisuus työskennellä ilman syrjintää sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, iän, alkuperän, kielen, kansalaisuuden, perhesuhteiden, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Yhdenvertaisuus

- Mehiläinen haluaa olla työpaikka, jossa jokaisella on hyvä olla ja yhdenvertaisuustyö on tärkeä osa tämän toteutumista. Tavoitteemme on, että jokainen Mehiläisen työntekijä ja asiakas kokee tulevansa hyväksytyksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on, sanoo Mehiläisen yhteiskuntasuhde- ja yritysvastuujohtaja Marina Lampinen.

Mehiläinen vahvistaa yhdenvertaisuustyötään

Psykiatrian erikoislääkäri Teemu Kärnä on nimitetty Mehiläisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden johtavaksi asiantuntijaksi. Konsernilaajuinen konsultatiivinen rooli tukee Mehiläisen yhdenvertaisuus ja tasa-arvotyön kehittämistä muun muassa yhdenvertaisuuskyselyn ja koulutustarjonnan parissa. Lue lisää uutisestamme.

YHDENVERTAISUUSKYSELY JA KOULUTUS

Yhdenvertaisuuskyselyyn vastasi
yli 2 800 mehiläistä

Kehitystyö tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta on jatkuvaa. Mehiläisen yhdenvertaisuuskysely toteutettiin jo kolmannen kerran huhti-toukokuussa 2023 ja siihen vastasi yli 2 800 mehiläistä. Vuonna 2022 kyselyn vastaajia oli yli 2000 ja 2021 reilut 1 300. Kyselyiden pohjalta on muun muassa päivitetty yhtiön tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma sekä järjestetty henkilöstölle koulutusta seksuaalisen moninaisuuden kohtaamisesta asiakastyössä.

JOKAINEN MEISTÄ MEHILÄISISTÄ ON ERILAINEN.
YKSI ASIA KUITENKIN YHDISTÄÄ MEITÄ KAIKKIA – MEILLÄ ON
ELÄMÄ TEHTÄVÄNÄ.

Pyysimme mehiläisiä kertomaan, mitä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo heille heidän työssään tarkoittaa.

Jokainen ammattilainen on oma itsensä, omana persoonana, tasavertaisena osana työyhteisöä; eri ammattiryhmien edustajina. Yhdessä olemme enemmän.

MINNA, johtava lääkäri

Sateenkaari-ihmisten kohtaaminen Mehiläisessä​

Mehiläisessä on järjestetty yhteistyössä Setan ammattilaisten kanssa koko henkilöstön koulutusta sateenkaari-ihmisten kohtaamisesta. Koulutuksessa on perehdytty sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen sekä asiakastyössä että työyhteisössä ja olemme saaneet perustiedot eri sateenkaarevista identiteeteistä, korrektista terminologiasta sekä sensitiivisestä vuorovaikutuksesta. Lisäksi on pohdittu myös asenteita ja normatiivista ajattelua, joka voi olla joko yhdenvertaisuuden esteenä tai sen mahdollistajana.

- Pidämme tärkeänä tarjota ammattilaisillemme osaamista ja välineitä entistä yhdenvertaisemman Mehiläisen rakentamiseen, sillä meillä on elämä tehtävänä kaikessa monimuotoisuudessaan. Arvojemme mukaisesti jokainen on tervetullut meille Mehiläiseen omana arvokkaana ja ainutlaatuisena itsenään. Setan kanssa järjestetty koulutus on yksi konkreettinen keino rakentaa Mehiläistä, jossa jokaisella ammattilaisella ja asiakkaalla on turvallinen ja hyvä olla, summaa lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo.

- Meillä Mehiläisessä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat jokapäiväisen arkemme lähtökohta. Sitä voi tehdä halutessaan näkyväksi esimerkiksi sateenkaarilogolla varustettujen pinssien avulla työasuissa, kertoo Mehiläisen konsernimarkkinoinnista ja henkilöasiakkaista vastaava liiketoimintajohtaja Karolus Viitala.

Mehiläisen yleiset toimintaperiaatteet​

Jokainen Mehiläisen ammattilainen on sitoutunut toimimaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistäen osana Mehiläisen yleisiä toimintaperiaatteita, Code of Conductia.

Tutustu Mehiläisen Code of Conductiin

10 faktaa naisparien yleistyvistä hedelmöityshoidoista

Naispareja ja itsellisiä naisia hoidetaan lähes kaksinkertainen määrä viiden vuoden takaiseen verrattuna. Felicitas Mehiläisen lapsettomuuslääkäri Anna-Kaisa Poranen avaa 10 faktaa naisparien hedelmöityshoidoista.

Tutustu faktoihin

Aliisan ja Essin matka kohti äitiyttä​

Aliisalla ja Essillä on ollut pitkäaikainen haave omasta lapsesta. Vihdoin polku kohti vanhemmuutta alkaa edetä oikean klinikan ja asiantuntijan löytymisen myötä.

Tutustu Aliisan ja Essin tarinaan

Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla

Essi ja Sara saivat neljävuotiaan esikoisensa aikanaan lahjoitettujen siittiösolujen avulla. Nyt perheessä on myös vuoden ikäinen poika. ”Lapset ovat tuoneet elämään lisää ystäviä ja arjen onnea”, he kertovat.

Lue Essin ja Saran tarina

Mehiläinen on yksi vuoden 2023 Helsinki Priden virallisista yhteistyökumppaneista. Suomen suurin ihmisoikeuksia, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride järjestettiin kesäkuussa, ja tapahtuma huipentui Pride-viikkoon kuun lopussa. Mehiläisen sydänlogo hehkui jälleen koko kuukauden sateenkaaren väreissä yhdenvertaisuuden ja elämän moninaisuuden puolesta.

Lisää aiheesta