Mehiläisen ja A-klinikan yhteistyö päihdehaittojen ennaltaehkäisyssä ja työkyvyn tukemisessa

Mehiläisen ja A-klinikka Oy:n tavoitteena on luoda uudentyyppisiä ja eri tarpeisiin sopivia päihdepalveluita ja toimintamalleja osaksi työterveyden palveluita. Tarjoamalla entistä kattavammin nykyaikaisia lähi- ja digipalveluita päihdeongelmiin, voidaan vaikuttaa positiivisesti työntekijän työ- ja toimintakykyyn sekä hyvinvointiin. Näin toimimalla saavutetaan pitkällä tähtäimellä myös positiivisia vaikutuksia yritysten ja yhteiskunnan tuottavuuteen.

Tavoitteena on hoitaa lievät ja keskivaikeat päihdeongelmat työterveyshuollossa oikea-aikaisesti hyödyntäen eri palvelumuotoja tarvittaessa yhteistyönä A-klinikan kanssa. Haastavat ja vaikeat päihdeongelmat hoidetaan A-klinikka Oy:n päihdehuollon erityispalveluissa yhteistyössä Mehiläisen työterveyden ammattilaisten kanssa. Hoidossa hyödynnetään myös A-klinikka Oy:n pääkaupunkiseudulla toimivaa Pohjoisklinikkaa ja sen etäpalveluita.

Yhteistyön tavoitteena on tavoittaa riittävän ajoissa tukea tarvitsevat työntekijät, auttaa heitä ja estää siten haittojen syntyminen ja pahentuminen sekä työkyvyn lasku.

A-klinikka Oy:n tarjoamat palvelut

A-klinikka Oy:n Verkkoterapia  on alkoholinkäytön vähentämiseen tai lopettamiseen tarkoitettu hoito-ohjelma, joka kestää noin 4 kuukautta. Verkkoterapia toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Hoito-ohjelmasta on neljä eri tasoa riippuen tarvittavasta tuesta.

Saatavilla on myös Previct , joka toimii lisätukena alkoholinkäytön vähentämisessä. Palvelua käytetään ammattilaisen tarjoaman hoidon rinnalla ja siihen sisältyvät etäpuhallustestit.

Helsingin Kaisaniemessä sijaitseva Pohjoisklinikka  on erikoistunut alkoholiin liittyvien ongelmien tunnistamiseen ja hoitoon. Palvelut ovat saatavilla myös etänä. Pohjoisklinikan palveluita on mahdollista laajentaa tarpeen perusteella.

Käytettävissä ovat myös muut A-klinikka Oy:n päihde- ja mielenterveyspalvelut . Palveluihin sisältyvät esimerkiksi poliklinikkapalvelut ja ympärivuorokautinen vieroitushoito.

Lisätietoja:

Mehiläinen Työelämäpalvelut

Leena Uronen, Kehittämispäällikkö, leena.uronen@mehilainen.fi
Ulla Brusila-Relas, Kehittämisylilääkäri, ulla.brusila-relas@mehilainen.fi

A-klinikka Oy

Hannu Ranta, asiakkuusjohtaja, p. 044 5167 708, hannu.ranta@a-klinikka.fi

Apua alkoholin käytön vähentämiseen digitaalisilla valmennusohjelmilla

Mehiläinen ja A-klinikka ovat tehneet yhteistyössä uusia alkoholinkäytön vähentämiseen liittyviä videoita ja digitaalisia valmennuksia asiakkaiden saataville OmaMehiläiseen.

Arvioi alkoholin käyttöäsi -valmennus on vapaasti käytössä kaikille Mehiläisen työterveyshuollon asiakkaille maksuttomasti. Valmennus auttaa arvioimaan ja pohtimaan omaa alkoholin käyttöä ja siitä aiheutuvia haittoja. Valmennus kestää 5 viikkoa ja sisältää alkoholiin keskittyvän videokirjaston.

Arvioi alkoholin käyttöäsi

Lisäksi olemme julkaiseet Digivalmennus ohjelmiimme uuden Juo vähemmän -digivalmennuksen, joka tähtää alkoholinkäytön vähentämiseen tai lopettamiseen. Digivalmennusohjelma sisältää viikoittaisten valmennusmateriaalien, videoiden ja tehtävien lisäksi myös oman valmentajan etätuen sekä kolme tapaamista valmentajan kanssa. Digivalmennuksen tavoitteena on tukea ja kannustaa työntekijää elämäntapamuutoksessa ja tarjota keinoja oman hyvinvoinnin edistämiseen.

Juo vähemmän -digivalmennus

Kysy lisää valmennuksista omalta asiakasvastaaltasi tai työterveystiimiltäsi.

Lisää aiheesta