Sårvårdaren

Sårvårdarens mottagning befinner sig i Mehiläinen Töölö i 4. våningen, på Norra Hesperiagatan 17 A. Vårdaren har mottagningen på vardagarna från måndag till fredag. Tiden till vården kan bokas via våra tidsbeställning  sidor eller med att ringa till tidsbeställningen.

Sårvårdaren är en sjuksköterska som har specialiserat sig inom vården av sår. Ni får tid snabbt till sårvårdaren. För att få FPA (KELA) ersättning av sårvården behöver ni remiss från läkaren till vården. Ni kan också komma utan remiss, men i detta fall kan vi inte ge er FPA ersättning till er. På sårvårdarens mottagning behandlar vi sårvården heltäckande, konservativt och kirurgiskt. Ni kan komma till mottagningen via arbetshälsovården, försäkringsbolaget eller privat (då ni betalar vården själv).

Sår som sköts akut är bl.a. operationssår, polikliniska traumasår, samt kölskador och brännskador. Kroniska sår är bl.a. sår som förorsakats på grund av diabetes eller blodkärlssjukdomar. På Mehiläinen Tölö sjukhus finns olika kirurgiska specialläkaren bl.a. inom plastik, traumatologi,ortopedi, blodkärl och fotkirurgi. Dessa kan konsulteras under sårvårdens alla skeden. De nyaste och effektivaste metoder används. I sårvården används bl.a. sårbehandling med negativt tryck (V.A.C, Pico). Dessutom finns det tillgång till laboratorie undersökningar (bakterieodling, blodprov) och till röntgen.

Tillsamman med sårvårdaren kan man vid svåra diabetessår planera vård till diabetesläkare och/ eller - sjukskötare, samt till fotvårdare. Det är dessutom lätt att ordna fysioterapi åt de som är i behov av det. Vid behov av sårvårdarens hembesök planeras det skilt med sårvårdare.

Specialister och verksamhetsställen

Pirjo Lammi
Vastaanottojen ja Laboratorion Esimies
Henna Kytölehto
Sairaanhoitaja
Kirsi-Marja Oksanen
Jalkojenhoidon AT, Bioanalyytikko
9.7
Hanna Järvinen
Jalkaterapeutti