Mehiläinen tar det elektroniska Patientdataarkivet i bruk

Mehiläinen tar det elektroniska Patientdataarkivet i bruk under våren. I fortsättningen sparas patientdata om Mehiläinens kunder utöver Mehiläinens eget patientdatasystem även i det elektroniska Patientdataarkivet, som är en del av det nationella hälsoarkivet Kanta. Utöver Patientdataarkivet omfattar Kanta-tjänsterna även ett arkiv för elektroniska recept samt Mina Kanta-sidor. På Mina Kanta-sidor kan du granska dina patientuppgifter och hantera användningen av dina uppgifter. Läs mer om det elektroniska Patientdataarkivet. 

Vi hoppas att våra kunder ger samtycke till visning av deras patientdata i det elektroniska arkivet via Mina Kanta-sidor innan de kommer till mottagningen. Med samtycke från patienten kan patientdata användas i både den offentliga och privata hälso- och sjukvården i hela landet. Efter samtycke kan kunden förbjuda utlämnande av information från Patientdataarkivet. Ta Mina Kanta-sidor i bruk. 

Läs mer www.kanta.fi/sv/ .

Närmare hälsouppgifter i MinMehiläinen

I MinMehiläinen, sparas samma patientdata som i det elektroniska Patientdataarkivet. Därutöver kan du i MinMehiläinen granska din egen och dina barns hälsohistoria samt laboratorieresultat och utlåtanden om röntgenbilder och andra bilddiagnostiska undersökningar.

Läs mer om MinMehiläinen. 

Specialister och verksamhetsställen

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.5
Minna Aaltonen
LT, lastentautien erikoislääkäri
9.7
Simo Aarnio
Työterveyshuollon erikoislääkäri
9.7
Katso seuraava vapaa aika
huhtikuu 2021viikko 16
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*