Antigen- och PCR-test hos Mehiläinen för personer som reser till Nederländerna

Reseanvisning för personer över 13 år som reser till Nederländerna:

  1. För att få gå ombord på flyget måste man uppvisa ett negativt högst 24 timmar gammalt PCR-resultat.
  2. Du kan också visa upp ett högst 72 timmar gammalt PCR-testresultat och ett negativt antigenresultat, det vill säga ett resultat av ett så kallat snabbtest, som är högst 24 timmar gammalt.
  3. Om du byter flyg i Amsterdam måste du ha ett högst 72 timmar gammalt PCR-resultat.

Läs mer om reseanvisningen påambassadens webbplats. 

En remiss till PCR-test och antigentest får du via Digikliniken på Mehiläinen eller på distansmottagningen.

Var kan jag ta ett PCR-test?

För att du ska få resa till Nederländerna får PCR-testresultatet vara max. 24 timmar gammalt.

Till en del av drive-in-testningsstationerna  kan du också söka dig utan remiss. Då görs en bedömning av behovet av undersökning och du får en remiss på plats. Bedömningen och remissen som görs på plats kostar 30 €.

Mer information och anvisningar omprovtagningen, platsen och priserna hittar du på webbplatsen om coronatest. 

Var kan jag ta ett antigentest?

Antigentestet tas på teststationerna (Airport, Dickursby, Tölö) under laboratoriernas öppettider med eller utan tidsbokning. Kontrollera laboratoriernas öppettider, särskilt om du kommer utan att ha bokat tid. Antigentestning av resenärer till Nederländerna görs på följande av Mehiläinens teststationer:

Laboratoriernas öppettider finns på teststationernas webbplatser under Laboratorium.

För antigentestets, dvs. det så kallade snabbtestets, del rekommenderar vi att du kommer till oss minst 4 timmar innan flyget ska avgå för att vi ska hinna ge dig provsvaret. Observera att det kan vara rusning vid provtagningen, förbered dig på att du kan behöva vänta en stund på att få svaret. Berätta för oss att du ska resa till Nederländerna när du kommer till provtagningen.

Antigentestets pris är 165 € (efter FPA-ersättning 129 €) och på begäran fås ett intyg som kostar 23 €. Antigentestet kan betalas antingen med betalkort eller vid behov kan du be att få en faktura till din hemadress. Om du inte har en remiss, kan en remiss göras på plats för 30 €.

Ambassadens reseanvisning

Ambassadens reseanvisning trädde i kraft den 23 januari 2021. Reseanvisningen uppdaterades den 16 mars och är i kraft tills vidare.

Läs mer om reseanvisningen påambassadens webbplats.