Isorintaisuus voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Suuririntaisuuden hoito voi tulla esille muiden tutkimusten yhteydessä.

Milloin rintojen pienennykseen?

Nuoret voivat kokea joutuvansa tuijottelulle alttiiksi, tuntea häpeää ja peitellä rintojaan vaatetuksella tai huonolla ryhdillä. Liikuntaa ei voi harrastaa ja monet ammatitkin voivat olla sopimattomia liikunta- ja pukeutumisvaikeuksien takia.

Suuririntainen nainen ei välttämättä ole ylipainoinen, vaan rauhaskudos saattaa kasvaa suureksi hoikallakin. Jo pienetkin kevennykset ylisuurissa rinnoissa muuttavat rintojen painopistettä ja vähentävät hartiakipuja merkittävästi.

Rintojen pienennysleikkaus

Pienennysleikkaus tehdään yleisanestesiassa. Useimmiten poistetaan rauhaskudosta rintojen alaosasta ja molemmilta sivuilta. Nännipiha nostetaan korkeammalle ja sitä voidaan samalla pienentää.

Arvet kiertävät nännipihaa, josta alaspäin tulee pystyarpi rintapoimuun asti. Suurissa poistoissa tulee arpi ankkurimallisesti siten, että arpi jatkuu molempiin suuntiin rintapoimussa suurimmalta osin näkymättömissä.

Pienennysleikkausleikkaus kestää 2-3 tuntia ja sairaalasta pääsee kotiin seuraavana päivänä. Leikkauksen jälkeen rintoja tuetaan teipein ja liivein noin kuukauden ajan. Sairausloman tarve on työstä riippuen 3-4 viikkoa.

Keskustele asiantuntijan kanssa

Kun suuret rinnat eiheuttavat haittaa, keskustele rohkeasti Mehiläisen asiantuntijan kanssa. Voit ottaa asian puheeksi käydessäsi lääkärissä tai työterveyslääkärissä tai ottaa suoraan yhteyttä plastiikkakirurgiin. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti ja asiantuntevasti!

Lue tarkemmin ohjeet ajanvaraukseen >>