Needs review

Tehtäväni lääkärinä on kannustaa ja kunnostaa

Tarja Niemi, plastiikkakirurgi, Mehiläinen TurkuTarja Niemi, plastiikkakirurgi
Mehiläinen Turku

Teen sitä, mitä olen aina halunnut tehdä, sillä lääkärin ammatti oli lapsuudenhaaveeni. Erikoistuin kirurgiaan vuonna 1998. Minua kiinnostivat erityisesti palovammat, joten erikoistuin edelleen plastiikkakirurgiaan vuonna 2002. Päätyöni on TYKS:ssa, ja pidän vastaanottoa Mehiläisessä sivutoimisena ammatinharjoittajana pääasiassa kerran viikossa iltaisin.

Työajastani puolet koostuu vastaanotoista ja toiset puolet käytän leikkausten ja pientoimenpiteiden tekemiseen. Osa työn kuvasta, esteettinen plastiikkakirurgia, on parantaa ihmisten itsetuntoa tavalla tai toisella - kannustamalla ja kunnostamalla. Pohjimmiltaan siinä on kyse potilaiden elämänlaadun kohottamisesta. Samoilla keinoilla hoidetaan usein sairauksia tai tapaturmien jälkitiloja. Kun jälkitarkastukseen saapuu tyytyväinen potilas, joka on selvästi saanut avun häntä vaivanneeseen sairauteen tai ulkonäölliseen ongelmaan, palkitsee se kummasti.

Mehiläisen työkaverini ovat hymyileviä ja positiivisia ihmisiä. Moitteeton tiimityö luo potilaalle korkean turvallisuudentunteen ja luottamuksen asiantuntemukseen. Tärkeimmäksi työvälineeksi nimeän omat käteni, ilman niitä kirurgin työ on mahdotonta.

Voin tunnustaa, että tasapainon säilyttäminen työ- ja vapaa-ajan välillä onnistuu minulta valitettavan kehnosti. Työni on erittäin mielenkiintoista, ja potilas pyörii leikkaavan lääkärin mielessä ajoittain vapaa-ajallakin. Minulla on kuitenkin kaksi rakasta harrastusta: piha ja purjehdus. Pihaa pöyhiessä tai merellä veneillessä rentoudun ja kerään energiaa uutta työpäivää varten.

Mehiläisen tarjoaa toimivat puitteet ammatinharjoittamiselle. Valmiit vastaanottotilat, joustava ja mukava henkilöstö sekä ATK-pohjainen potilastietojärjestelmä helpottavat työskentelyä. Oman kokemukseni siivittämänä voin todeta, että lääkärin on yksinkertaista lähteä mukaan Mehiläisen kaltaiseen organisaatioon.