Jari Salo Mehiläinen

Jari Salo, professori
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Mehiläinen sairaala Töölö
”Mehiläinen on aina luottanut ammattitaitoon.”

Jari Salo on ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Vuonna 2002 Jari aloitti Mehiläisessä ystävänsä Aki Hintsan houkuttelemana. Kliinisen työn ja vastaanoton lisäksi Jari toimii Mehiläisen Töölön sairaalan ylilääkärinä sekä Tapaturmaklinikan seniorilääkärinä. Jarilla on laaja kokemus tapaturmien kirurgisesta hoidosta ja hän on lisäksi pitkän linjan selkäkirurgian osaaja. Jarin kansainvälinen työ keskittyy rusto-luuvaurioiden hoitoon. Ennen Mehiläistä Jari työskenteli HYKS Töölön sairaalassa kliinikkona ja  päivystyksessä noin 15 vuotta, sekä traumatologian professorina Kuopiossa.

Työ yksityisellä

Jari kokee, että yksityisellä puolella työ on hyvin suoraviivaista ja palkitsevaa. Työssään voi keskittyä siihen olennaisimpaan, potilaan hoitoon. Lisäksi potilassuhteet ovat tiiviimpiä: hoidon tulokset ja koko hoitopolun näkee selkeästi, ja usein ajan kanssa potilaana on sitten koko perhe tai joukkue.

Operatiivinen  erikoisala vaatii pitkää kokemusta, harjoitusta, toistoa ja kädentaitoa,” Jari neuvoo nuorta erikoistuvaa lääkäriä.

Töölön sairaalassa käy paljon ulkomaalaisia potilaita, jotka päätyvät meille kansainvälisten rustoalan yhteyksien ja urheiluseurojen kautta. Ammattitaitoomme luotetaan maailmanlaajuisesti, tällä hetkellä mm. rustopotilaita on jo 16 maasta. Täysin digitaalinen leikkaussali sekä oma vuodeosasto ovat lisävahvuuksiamme.

Kansainvälinen ura rustokirurgian parissa

Jarin toimesta on lanseerattu maailmanlaajuisesti uusi kartiokeilakuvaus ortopediaan. Varjoaineen kanssa se mahdollistaa nivelrustojen aiempaa huomattavasti tarkemman kuvantamisen. Uraauurtavan kuvantamisjärjestelmän mahdollistavia laitteita on Suomessa nykyään käytössä  toistakymmentä, ja USA:ssa on jo käynnistynyt suuria keskuksia, esim. IBJI Chicagossa, jossa Jarikin käy kouluttamassa asiaa. Töölön Mehiläinen on tällä hetkellä maailman suurin nivelten kartiokeilakuvausyksikkö.

Mehiläinen on aina luottanut ammattitaitooni ja sen ansiosta olemme nyt edelläkävijä myös kartiokeilakuvauksessa,” Jari kertoo.

Jari toimii aktiivisesti kansainvälisessä rustokorjausjärjestössä www.cartilage.org, ja käy ulkomailla kouluttamassa rustokirurgiaa sekä kartiokeilakuvausta. Hän kokee, että parasta hänen työssään ovat tyytyväiset potilaat sekä laaja kansainvälinen yhteistyö.