Koronaepäily? Toimi näin

Tämän hetken suositusten mukaisesti kaikkien, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita, tulisi hakeutua koronavirustestiin. Jos epäilet itselläsi tai perheenjäsenelläsi koronavirustartuntaa, toimi näin.

Nopeasti koronavirustestiin

 • Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, ota yhteyttä Digiklinikkaan.
 • Myös matkustamiseen liittyvissä oireettomien testeissä voit olla yhteydessä Digiklinikkaan.
 • Saat tarvittaessa lähetteen koronavirustestiin ja hoitosuunnitelman. Huomioithan, että tarvitset koronatestiin aina lähetteen.
 • Lähetteen saatuasi valitse sinulle sopivin koronatestauspaikka.

Siirry Digiklinikalle

Download from App store Get it on Google Play

Hinnat

 • Digiklinikka-käynti maksaa 31,90 € Kela-korvauksen jälkeen. Työterveyskäynti on maksuton.
 • PCR-testin hinta Kela-korvauksen jälkeen on 193 €.
 • Antigeenitestin hinta Kela-korvauksen jälkeen on 213 €.

Pääsääntöisesti testi kuuluu työterveyteen (tarkistettava työnantajalta) tai sairaskulu- ja matkavakuutukseen. Lue lisää vakuutuksen korvattavuudesta.

Huom. Kela-korvauksen saa vain osana sairauden hoitoa.

Koronavirustestiin myös ilman lähetettä

Osalle Mehiläisen drive-in-testauspaikoista voit saapua myös ilman lähetettä. Katso toimipistelista täältä. Tällöin saat paikan päällä arvion tutkimuksen tarpeesta ja lähetteen. Arvio ja lähete maksavat 30 €.

Katso myös:

Tietoa koronavirustesteistä Mehiläisessä
THL:n ajankohtaiset suositukset koskien päiväkoti- ja kouluikäisten testausta koskien 

Vaativatko oireesi käyntiä vastaanotolla?

Jos koronavirukseen viittaavat oireesi tuntuvat hankalilta ja tarvitset lääkärin vastaanottoa, voit asioida hengitystieinfektioihin erikoistuneilla klinikoillamme (HTI-klinikat), joissa tutkimme ja hoidamme hengitystieinfektio-oireista kärsiviä asiakkaitamme erillään muista asiakkaistamme.

Voit varata HTI-klinikan vastaanotolle ajan verkkoajanvarauksesta  tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 1848*.

Vaikka koronavirustestituloksesi olisi negatiivinen ja sinulla on edelleen hengitystieinfektio-oireita, tulee vastaanottokäyntisi hoitaa joko etävastaanotolla tai HTI-klinikalla.

Varaa aika vastaanotolle

Soita asiakaspalveluun*

Huomioithan, että jos oireesi ovat vaikeita ja tarvitset apua hyvin pikaisesti, suosittelemme pikimmiten ottamaan yhteyttä oman alueesi päivystykseen tai hätätilanteessa numeroon 112.

Oletko altistunut koronavirukselle ja haluat testiin?

 • Jos saat tiedon altistumisesta ja olet virallisessa karanteenissa, noudata saamiasi ohjeita.

Jos olet Mehiläisen työterveysasiakas, olet oireeton ja altistunut koronavirustartunnalle, voit varmistaa omalta työterveyshoitajaltasi tai työterveyslääkäriltäsi testaamisen tarpeen ja sen, kuuluuko oireettoman koronavirustesti työterveyssopimukseesi.

Tutustu reaaliaikaisiin näkymiin Digiklinikkaan ja koronatestaukseen liittyen:

Kysymyksiä ja vastauksia koronavirukseen ja asiointiin liittyen

Onko sinulla oireita ja olet varannut ajan vastaanotolle?

Jos käyntisi ei ole kiireellinen, sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja olet varannut ajan, voit perua ja varata uuden ajan maksutta. Ajanvarauksen voit muuttaa itse kätevästi OmaMehiläinen-palvelussa.

Jos joudut perumaan varaamasi vastaanottoajan vain alle vuorokautta ennen, suosittelemme, että siirrät aikaa myöhemmäksi puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00*.

Kaikki vastaanottoaikamme ovat varattavissa myös etävastaanotoiksi, jos vain terveysasiasi soveltuu etävastaanotolla hoidettavaksi. Jos olet epävarma, miten varaat etävastaanottoajan tai vaihdat jo sovitun fyysisen vastaanoton etävastaanotoksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00*.

Jos terveysasiasi on kiireellinen eikä se voi odottaa oireiden päättymistä, suosittelemme myös siinä tapauksessa olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jolloin voimme selvittää, miten voisimme järjestää vastaanoton turvallisesti.

Jos olet epävarma siitä, millaisten oireiden kanssa voit tulla vastaanotolle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 414 1848* tai kysy lisää verkkoajanvarauksen  chatissa.

Jos sinulla ei ole oireita eikä sinua määrätty karanteeniin, mutta tiedät varmasti altistuneesi koronavirukselle, suosittelemme sinua siirtämään jo varattua vastaanottoaikaasi, jos asiasi ei ole kiireellinen.

Mitä koronavirustesti maksaa?
 • PCR-testi 249 € (Kela-korvauksen jälkeen 193 €)
 • Antigeenitesti 249 € (Kela-korvauksen jälkeen 213 €) Huom! Antigeenitestejä tehdään vain tietyissä näytteenottopisteissä.
 • Huomioithan, että Kela-korvauksen saa vain, mikäli testaus on osa sairauden hoitoa. Esimerkiksi oireettomien, matkustusta varten tehtäviä testejä Kela ei korvaa.
Tarvitsetko koronatodistuksen?

Jos tarvitset negatiivisesta koronavirustestituloksestasi todistuksen, voimme sen sinulle kirjoittaa. Todistuksen hinta on 21,90 €.

Huomioithan, että viranomaisen asettamasta karanteenista tai tartuntaepäilystä ei vapaudu, jos koronavirustestisi tulos on ollut negatiivinen.

Lue lisää: Tietoa koronatodistuksesta

Milloin ja miten saan tiedon koronavirustestin tuloksesta? 

Testituloksesi ovat nähtävissä OmaMehiläisessä heti, kun ne valmistuvat. Yleensä testitulos on valmis 1–3 vuorokauden kuluttua testin ottamisesta, myös viikonloppuisin. Mehiläisen Express-asemilla koronavirustestituloksen saat keskimäärin 6 tunnissa.

Jos kyseessä on alaikäisen lapsen tutkimustulos, varmistathan, että olet tehnyt perheprofiiliitoksen OmaMehiläiseen tulosten saamiseksi.