Itäkeskukseen valmistuu alkusyksystä uusi lääkärikeskus, joka tuo palvelut lähelle Itä-Helsingin asukkaita. Vanhanlinnantielle rakentuvat tilat täydentävät Mehiläisen verkostoa Uudellamaalla.Itäkeskukseen valmistuu alkusyksystä uusi lääkärikeskus, joka tuo palvelut lähelle Itä-Helsingin asukkaita. Vanhanlinnantielle rakentuvat tilat täydentävät Mehiläisen verkostoa Uudellamaalla.

Täyden palvelun lääkärikeskuksessa on tarjolla runsaasti sekä yleis- että erikoislääkereiden vastaanottoaikoja, työterveyshuollon palvelut sekä laboratorio ja röntgen.

– Syyskuusta lähtien pystymme palvelemaan paremmin myös Itä-Helsinkiä, toteaa Uudenmaan aluejohtaja Markus Henriksson.

Mehiläisen tulo Itäkeskukseen on herättänyt alueella suurta kiinnostusta. Yksikönjohtaja Kristiina Aalto Mehiläinen Ympyrätalosta uskoo, että asiakkaat löytävät Mehiläisen Itäkeskuksen toimipisteen nopeasti. Uusi toimipiste on helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autolla. Lääkäriin ei tarvitse enää lähteä Hakaniemeen tai Töölöön asti.

Lääkäreitä kysynnän mukaan

Tällä hetkellä uuteen lääkärikeskukseen on tulossa yleislääkäreiden lisäksi ainakin korvalääkäreitä, lastenlääkäreitä, ortopedejä ja gynekologeja. Lisäksi rekrytoimme bioanalyytikkoja, sairaanhoitajia ja röntgenhoitajia.

– Olemme valmiita lisäämään sekä tutkimus- että lääkäripalveluita kysynnän mukaan. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita, Aalto lupaa.

Henkilökunnan asiantuntemusta on hyödynnetty jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Vastaanottohuoneissa ja toimenpidetiloissa tutkimuslaitteet ja -valaisimet ovat löytäneet tarkoituksenmukaisen paikkansa työntekijöiden yhteispelillä. Laboratorion ja röntgenin erityistarpeet on niin ikään otettu uudessa lääkärikeskuksessa hyvin huomioon. 

– Kun rakennetaan alusta asti uutta, on helpompi tehdä toimivia ratkaisuja kuin vanhan saneerauksessa, Markus Henriksson toteaa.

Ilo luoda uutta

Lääkärikeskuksella on valmiudet pieniin, paikallispuudutuksessa tehtäviin toimenpiteisiin, kuten luomen poistoihin, haavojen ompelemiseen ja kipsauksiin.

– Anestesiaa eli nukutusta vaativat leikkaukset tehdään edelleen Töölössä, Kristiina Aalto sanoo.

Työterveyshuolto tulee palvelemaan erityisesti niitä yrityksiä, jotka sijoittuvat pääkaupunkiseudun itäosiin. Palveluiden myynti on parhaillaan käynnissä, ja kiinnostus on ollut vireää. Mehiläisen työterveyshuollolla on kaikkiaan 122 000 asiakasta eri toimipisteissä Uudellamaalla.

– On ilo luoda uutta ja katsoa, miten palvelut palvelumme lähtevät käyntiin. Lapsia tulee ilahduttamaan Mehiläisen uusi Lastenlääkäriasemien ilme, jonka suunnittelussa lapsien näkökulma on huomioitu. Omat Mehiläisen hahmot luovat iloa ja turvallisuuden tunnetta lapsiasiakkaillemme, Aalto kertoo.

Itäkeskuksen lääkärikeskus

  • avautuu syyskuun alussa
  • tilaa 1000 neliötä
  • lääkäriasemapalvelut, työterveyshuolto, laboratorio ja röntgen
  • sijoittuu kerrostalokortteliin, joka jää Itäväylän, Prisman ja Vanhanlinnantien väliin
  • parkkihalli kellaritiloissa
Jaa