Kasvojen esteettiset pistoshoidot

Kasvojen kauneutta tarkasteltaessa ryppyjen ja juonteiden hoito tulee ensimmäiseksi asiaksi keskusteluissa esiin. Ihon täyteaineita ja Botox-hoitoja on käytetty enenevässä määrin viimeisten 20 vuoden aikana ihojuonteiden ja ilmeryppyjen tasoittamiseen.

Restylane-hoidot

Hyaluronihappoa (esim. Restylane) on luonnostaan ihmisen elimistössä, mutta iän myötä sen määrä vähenee. Hyaluronihapon teho perustuu sen kykyyn sitoa elimistössä olevaa vettä ja antaa ihokudokselle muotoa ja volyymia. Silloin kun ihossa olevat rypyt eivät johdu ilmelihaksien aiheuttamasta toiminnasta, uurretta voidaan tasoittaa ruiskutettavalla hyaluronihapolla. Tunnetuin kaupallinen nimi on Restylane.

Nämä hoidot ovat täysin palautuvia toimenpiteitä. Hoidon vaikutus on nähtävissä välittömästi ja sen kesto elimistössä on noin 6-8 kuukautta. Useimmin hoidettuja alueita ovat nenähuulipoimu, suupielissä olevat uurteet ja huulien rajojen korostaminen ja huulten volyymin lisääminen.

Kasvojen iän myötä menetettyjä volyymeja on alettu hoitaa myös syvempien kudosten injektioilla korjaamalla siten ihojuonteiden ja kudosten alasvalumisen syitä. Tuloksena on hyvin luonnollinen kasvojen ilmeen virkistyminen ja nuorentuminen. Tällaiset syvät volyymitäytöt esimerkiksi poskipäiden ja otsan sivun ja leukakulman alueella palauttavat ja korjaavat kasvojen ikämuutoksia ja tarvittaessa sopusuhtaistavat kasvoja toivottuun suuntaan. Tavoitteena on, että hoitojen jälkeen asiakkaat näyttävät edelleen luonnollisilta itseltään.

Vastaanotolla asiakas tarvittaessa puudutetaan, sillä täyteaineiden laittaminen yleensä koetaan hieman epämukavaksi. Suu- ja leukakirurgille suun alueen puudutukset ovat teknisesti helppoja suorittaa ja näin täyteaineiden laitto on täysin kivutonta.

Botuliinitoksiinihoidot

Botoxia on käytetty terveyden- ja kauneudenhoidossa jo yli 20 vuotta. Botox on turvallinen ja tehokas proteiini, joka vähentää kohdelihasten toimintaa ja suoristaa ilmelihaksiin annosteltuna ihoryppyjä. Sen vaikutus lihaksessa alkaa 1-2 viikon kuluttua pistoksesta ja vaikutus kestää 3-6 kuukautta. Kyseessä on täysin palautuva toimenpide.

Botox-käsittely voidaan uusia turvallisesti aineen hävittyä elimistöstä. Botox ei aiheuta puutumisen tunnetta tai jäykkyyttä kasvoilla, niin kuin usein kuulee puhuttavan. Pientä punoitusta tai pistoskohdan turvotusta saattaa esiintyä. Meikkiä voi käyttää heti hoidon jälkeen. Useimmin esteettisiä hoitoalueita ovat kulmakarvojen välissä olevat kurtistuskohdat ns. Sibeliusrypyt, vaakarypyt otsassa ja silmien ympärillä olevat hymyrypyt.

Botuliinia käytetään onnistuneesti myös narskuttelijoilla vahvoissa puremalihaksissa. Näin saadaan vähennettyä lihaksen toimintaa ja kiputilat usein häviävät kokonaan.

Muita kasvojen botuliinihoidon käyttöaiheita ovat kroonisen migreenin hoito, otsan liikahikoilun poisto, lihasjännityspäänsärky, suun ympäryslihasten hoito ja kaulan lihasten kiputilat.

Lääketieteessä yleisesti botuliinitoksiinin käyttö erilaisissa sairaustiloissa on selvästi lisääntynyt. Maailmassa arvioidaan annettavan 12-15 miljoonaa Botox-hoitoa vuosittain. Suuresta lukumäärästä huolimatta sivuvaikutusten määrä on pieni ja siksi botuliinitoksiinia pidetäänkin hyvin turvallisena lääkeaineena.

Yhdistelmähoidot

Parhaaseen kokonaisvaltaiseen hoitotulokseen päästään käyttämällä edellisten täyteaineiden ja botuliinitoksiinin yhdistelmähoitoa.

Säännöllisesti uusittuna yllämainitut hoidot säilyttävät kasvojen nuorekkuuden tasaisesti ilman, että kasvoihin tulisi yllättäviä muutoksia esimerkiksi kasvojen kohotuskirurgian vuoksi. Kirurgisin keinoin tehtävä kertakaikkinen nuorennus yleensä perustuu kudosten kiristämiseen ja lopputulokset asiakkaille ja heidän läheisilleen saattavat tulla liian nopeina ja siksi luonnottomina.

Viimeisten vuosien trendi on uusien hoitomuotojen myötä vähentänyt tarvetta varsinaisiin kasvojen kirurgisiin kohotuksiin, joiden lukumäärät ovat laskussa.

Hinnasto

PalveluHintaOmavastuuLisätietoa
Hammastarkastus72 €
56,50 €
Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €

Panoraamatomografia

Hammaskiven poisto96-170 €
91-152 €

Suuhygienistikäynti 30-45 min

Hampaan paikkaus91-248 €
81-225 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen paikkaus244-675 €
227-601 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen kruunu517-632 €
517-632 €
Puudutus35-36 €
32-33 €
Lohkeama91-248 €
81-225 €
Hampaan poisto103-694 €
93-632 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu84-467 €
84-467 €

Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa