Fysioterapia

Mehiläinen tarjoaa nuorille, työikäisille ja iäkkäille asiakkailleen monipuolisia ja korkealaatuisia fysioterapiapalveluita. Fysioterapiapalveluja tarjotaan sekä yksityis- että työterveysasiakkaille, urheilijoita unohtamatta. 

Fysioterapiassa korostetaan yksilön omaa aktiivisuutta, ennaltaehkäisyä unohtamatta sekä tarvittaessa antaen asiakkaalle asianmukaisia terapeuttisia hoitoja.

Fysioterapiapalveluihin kuuluvat muun muassa

  • liikuntavammojen hoito
  • leikkauksen jälkeinen kuntoutus
  • työperäisten rasitusvammojen hoito
  • fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta sekä manuaalinen terapia.

Fysioterapeutit tekevät tiivistä yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa, kuten Mehiläisen tapaturmatiimin kanssa.

Lue miten fysioterapiasta voi löytyä apu jäykän ja kuluneen lonkan hoitoon.

Lue miten kinesioteippausta hyödynnetään fysioterapiassa

OMT-fysioterapia

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn.

OMT:ssä käytetään fysikaalisten hoitojen lisäksi sekä manuaalisia käsittelyitä (tarvittaessa manipulaatiota) että aktiivisia harjoitteita nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi tutkimisessa ja terapiassa huomioidaan yksilöllisesti kunkin henkilön psykososiaaliset ja ympäristötekijät.

Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippaukset ja tukikaulurit sekä tukivyöt) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa ja paranemista nopeuttaa erilaisin käsittelyin ja harjoittein.

Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.

Ajanvaraus fysioterapiaan

Fysioterapiaan hakeudutaan lääkärin lähetteellä, mutta fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Kela-korvauksen saaminen edellyttää kuitenkin lääkärinlähetettä.

Ota yhteyttä ja varaa aika ensikäynnille verkkoajanvaraukseta tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme.

Lue myös:

Putkirullaus osana monipuolista kehonhuoltoa