OmaTyöterveys-puhelinpalvelu

OmaTyöterveyden puhelinnumero on 010 414 0777 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

OmaTyöterveys-palvelu on valtakunnallinen puhelimitse tapahtuva neuvonta- ja ohjauspalvelu Mehiläisen työterveysasiakkaille. Koulutetut, asiakkuuksiin perehdytetyt sairaanhoitajat vastaavat puheluihin maanantaista sunnuntaihin 24/7. Palvelun tavoitteena on tuottaa vaikuttavaa hoitoa jokaisessa kontaktissa kerralla kuntoon -mallin mukaisesti.

OmaTyöterveys-palvelu on maksullinen ja sen käyttöönotosta sovitaan aina yrityksen kanssa erikseen. Huhtikuun 2019 alusta OmaTyöterveys-palvelussa on toiminut hoitajien lisäksi kolme työterveyslääkäriä. Sairaanhoitajat voivat konsultoida lääkäriä ja tarvittaessa ohjata asiakas suoraan etälääkärille hoidettavaksi. Näin saadaan hoidettua ja ratkaistua myös lääkärin ammattitaitoa vaativat asiat ilman vastaanottokäyntiä ja vähennettyä vastaanottokäyntien määrää.

Hoidon tarpeen arvioinnilla ja vaikuttavalla ohjauksella työntekijä ohjataan suoraan oikealle asiantuntijalle, helpotetaan asiointia ja saavutetaan kustannussäästöjä. OmaTyöterveys-palvelun avulla lähes joka neljäs puhelu on pystytty ratkaisemaan ilman käyntiä vastaanotolla. Nopea yhteys sairaanhoitajaan mahdollistaa vastaanottokäyntiin liittyvän työajan säästön. Sairaanhoitajilla ja lääkäreillä on pääsy Mehiläisen potilastietojärjestelmään sekä sovittaessa mahdollista myöntää sairauslomaa suoraan puhelimitse, ilman käyntiä vastaanotolla.

OmaTyöterveysasiakkaat voivat nyt myös varata etävastaanottoaikoja työteveyden ammattihenkilöille ja asiantuntijoille. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla OmaTyöterveyteen.

OmaTyöterveys-puhelinpalvelun hyödyt tiivistettynä

Työnantajalle:

  • Etäneuvonnan ja -ohjauksen avulla vältetään turhia käyntejä ja kohdennetaan palveluita kustannustehokkaasti
  • Yrityksen toimintamalleihin ja työntekijöiden työnkuvaan koulutetut sairaanhoitajat palvelevat asiakasta tiiviinä osana koko työterveyden hoitopolkua
  • Nopea yhteys sairaanhoitajaan mahdollistaa vastaanottokäyntiin liittyvän työajan säästön

Työntekijälle:

  • Matalan kynnyksen ohjauksen joustava ja helppo saatavuus
  • Lyhyen sairauspoissaolon myöntäminen työnantajan mallin mukaisesti käymättä vastaanotolla
  • Aiempi potilaskertomushistoria sairaan- ja terveydenhoitajien saatavilla
  • Jatkohoito aina tarpeen mukaiselta asiantuntijalta
  • Palvelussa myös lääkäri, jota sairaanhoitajat voivat tarvittaessa konsultoida ja ohjata etänä hoidettavia asioita