Sujuvasti ja nopeasti työfysioterapeutin vastaanotolle

Useimmissa, ellei lähes kaikissa tuki- ja liikuntaelimistön oireissa työfysioterapeutin antamaa ohjausta pidetään ensisijaisena hoitomuotona. Tutkimukset osoittavat, että liike on paras lääke useimpiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja työfysioterapeutin vastaanotolle hakeutunutta työntekijää kannustetaankin aktiiviseen itsehoitoon. Perinteisesti työfysioterapeutin vastaanotolle pääsee vain työterveyslääkärin tai työterveyshoitajan lähetteellä. Työfysioterapeutin ajan pääset varaamaan helposti verkkoajanvarauksen kautta. Työfysioterapeutin vastaanotto voidaan toteuttaa perinteisenä vastaanottokäyntinä tai vaihtoehtoisesti videovastaanottona.

Mehiläisessä olemme ottaneet käyttöön kaksi toimintatapaa, joiden avulla työfysioterapeutin ohjaukseen on mahdollista päästä tavallista nopeammin tai jopa suoraan ilman lähetettä. Vaihtoehtoina ovat työfysioterapeutin akuuttivastaanotto ja vuoden 2020 alusta käyttöönotettu suoravastaanotto. Toimintatapojen käyttöönotosta sovitaan aina erikseen yrityksen kanssa.

Toimintatapojen ensisijaisena tavoitteena on:

  • ehkäistä kivun ja työkyvyttömyyden pitkittymistä
  • varmistaa tuki- ja liikuntaelinoireisen mahdollisimman aikainen ja turvallinen työhön paluu

Työfysioterapeutin suoravastaanotto

Palvelua voi antaa vain suoravastaanottokoulutuksen käynyt työfysioterapeutti. Suoravastaanotolle voi hakeutua pitkäaikaisessa tai akuutissa tuki- ja liikuntaelinoireessa. Työfysioterapeutti tutkii asiakkaan ja antaa kotihoito-ohjeet. Työfysioterapeutti pystyy kirjoittamaan sairauslomatodistuksen ja suosittelemaan käsikaupasta saatavia kipulääkkeitä. Ennen sairausloman kirjoittamista työfysioterapeutti arvioi aina työn muokkausmahdollisuudet, jotta sairauslomalta vältyttäisiin. Suoravastaanotto aika on yleensä kestoltaan n. 60min.

Työfysioterapeutin akuuttivastaanotto

Akuuttivastaanottoja voi tarjota kuka tahansa Mehiläisen työfysioterapeutti. Vastaanotolle voi hakeutua akuutissa, lyhytaikaisessa tuki- ja liikuntaelinoireessa OmaTyöterveyden tai työterveyshoitajan kautta. Akuuttivastaanotolle pääsee yleensä tavallista työfysioterapeutin vastaanottoaikaa nopeammin ja tavoitteena on tehdä nopea tilannearvio asiakkaan tilanteesta, arvioida työn muokkausmahdollisuuksia ja antaa kotihoito-ohjeet. Tarvittaessa työfysioterapeutti voi konsultoida työterveyslääkäriä tai työterveyshoitajaa sairauslomaan ja kipulääkitykseen liittyen. Vastaanoton kesto on yleensä n. 30min.

Lisätietoja toimintamalleihin liittyen voit kysyä omalta työterveystiimiltäsi tai asiakasvastuuhenkilöltäsi.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Susanna Aalto
Työfysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.8
Seija Björklund
Työfysioterapeutti
Olli Ceder
Työfysioterapeutti, Fysioterapeutti
9.6