Työfysioterapeutin suoravastaanotto

Työfysioterapeutin antamaa ohjausta pidetään ensisijaisena hoitomuotona useimmissa, ellei lähes kaikissa tuki- ja liikuntaelimistön oireissa. Tutkimukset osoittavat, että liike on paras lääke useimpiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja työfysioterapeutin vastaanotolle hakeutunutta työntekijää kannustetaankin aktiiviseen itsehoitoon.

Mehiläisessä on käytössä työfysioterapeutin suoravastaanotto, joka suoraviivaistaa hoidon saamista akuuteissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Palvelun käyttöönotosta sovitaan yrityskohtaisesti.

Suoravastaanoton tavoitteena on:

  • Varmistaa tuki- ja liikuntaelinoireisen riittävän aikainen ja suora pääsy työfysioterapeutin ohjaukseen.
  • Ehkäistä kivun ja työkyvyttömyyden pitkittymistä.
  • Varmistaa mahdollisimman aikainen ja turvallinen työhön paluu sekä tukea työssä selviytymistä.

Palvelua voi antaa vain suoravastaanottokoulutuksen käynyt työfysioterapeutti. Työfysioterapeutti tutkii asiakkaan ja antaa kotihoito-ohjeet sekä suosittelee tarvittaessa käsikaupasta saatavia kipulääkkeitä. Suoravastaanotolla työfysioterapeutti voi myös kirjoittaa sairauspoissaolon, mutta sitä ennen hän arvioi aina työn muokkausmahdollisuudet, jotta poissaololta töistä vältyttäisiin. Suoravastaanotto aika on yleensä kestoltaan n. 60 min.

Varaa aika työfysioterapeutin suoravastaanotolle

Mikäli yrityksellä on käytössä työfysioterapeutin suoravastaanotto, voi ajan varata verkkoajanvarauksesta tai OmaMehiläinen-palvelusta kirjoittamalla Henkilö tai palvelu -kohtaan ”Työfysioterapeutin suoravastaanotto”. Valitse haluamasi toimipiste ja vastaanottoaika.

Lisätietoja palveluihin liittyen voit kysyä omalta työterveystiimiltäsi tai asiakasvastuuhenkilöltäsi.