Vatsaa voidaan muotoilla myös vatsanpeitteiden kiristysleikkauksella. Siinä poistetaan alavatsalle kertynyt ylimääräinen rasvakudos ja esimerkiksi raskauden jälkeen löysentynyttä ihoa.

Vatsan muotoilu leikkauksella

Varsinkin raskaus ja suuret painonvaihtelut voivat heikentää vatsanpeitteiden kykyä palautua ennalleen. Vatsan muotoiluleikkauksella eli abdominoplastialla poistetaan vatsasta ylimääräistä ihoa ja rasvakudosta sekä korjataan tarvittaessa venyneitä vatsalihaksia. Toimenpide muotoilee vatsaa ja kaventaa vyötärölinjaa.

Joskus riittää pelkkä ihopoimun poistokin. Molemmissa leikkauksissa arpi jää alusvaatteiden alle piiloon. Jälkihoito on pitkälle samanlaista kuin rasvaimun jälkeen.

Vatsan muotoiluleikkaukset ja kiristysleikkaukset tekee plastiikkakirurgi

Varsinaista sairauslomaa ulkonäköön liittyvistä toimenpiteistä työnantaja ei ole velvollinen korvaamaan, eikä toimenpiteistä saa Kelalta korvauksia.

Ulkomuodon kohentaminen ja mieltä häiritsevän yksityiskohdan korjaaminen ovat painavia syitä kääntyä plastiikkakirurgin puoleen. Turun Mehiläisen plastiikkakirurgit ovat kokeneita ja luotettavia ammattilaisia, jotka yhdessä asiakkaan kanssa selvittävät mahdollisuudet vartalon muotoiluun. Samalla vastaanottokäynnillä käydään läpi myös asiasta mahdollisesti syntyvät lisäkysymykset.

Lue myös