Osallistu Korvaamaton kovalevy -kampanjaan ja mittaa verenpaineesi Mehiläisessä maksutta!

Tiesitkö, että kohonnut verenpaine ei tunnu miltään? Kesällä tehdyn tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista ei mittaa verenpainettaan. Siitäkin huolimatta, että monet osasivat listata kohonneen verenpaineen riskejä, kuten aivoverenkiertohäiriöt ja sydänsairaudet.

Kahden miljoonan suomalaisen verenpaine on koholla, mutta 40 % työikäisistä ei tiedä omaa verenpainettaan. Tiedätkö sinä?

Kohonnut verenpaine tuplaa riskin aivoverenkiertohäiriöihin. Aivoverenkiertohäiriöllä tarkoitetaan verenkierron tilapäistä tai pysyvän vaurion aiheuttavaa aivoinfarktia tai aivoverenvuotoa. Niihin sairastuu 25 000 suomalaista vuosittain.

Omaa riskiään voi vähentää hyvin myös pienillä teoilla, kuten suolan käyttöä vähentämällä ja lisäämällä hikiliikuntaa viikkoonsa. Tarvittaessa tilanteeseen voidaan vaikuttaa myös lääkehoidolla.

Mehiläinen mukana Korvaamaton kovalevy -hankkeessa

Aivoliiton Korvaamaton Kovalevy -hanke järjestää lokakuun viimeisellä viikolla verenpainemittauksia kaikkialla Suomessa. Mehiläinen on mukana Korvaamaton kovalevy -hankkeessa ja lähes jokaisessa Mehiläisen lääkärikeskuksessa on viikolla 43 mahdollisuus mittauttaa verenpaine maksutta.

Mittauspisteet ja mittauspisteiden aukioloajat löytyvät osoitteesta korvaamatonkovalevy.fi.