Psykologi

Psykologi on ihmisen mielen ja käyttäytymisen asiantuntija, joka voi toimia hyvin monella alalla, esimerkiksi koulupsykologina, neuropsykologina, työterveyspsykologina tai mielenterveystyössä.

Varaa aika psykologille

Psykologi on opiskellut pääaineenaan yliopistossa psykologiaa, ja Valvira on myöntänyt hänelle oikeuden toimia laillistettuna psykologina.

Mitä psykologi tekee?

Psykologin työkaluihin kuuluvat psykologiset testit, kuten voimavara-, persoonallisuus- ja kapasiteettitutkimukset. Tutkimuksista psykologi kirjoittaa tarvittaessa niihin perustuvia lausuntoja.

Psykologilta saa keskusteluapua ja tukea, ja hän auttaa jäsentämään tilanteita ja tunteita. Jos sinulla on mielenterveyden ongelmia, psykologi voi ohjata sopivaan kuntoutukseen.

Psykologi voi erikoistua esimerkiksi terveyspsykologiaan, neuropsykologiaan työ- ja organisaatiopsykologiaan tai lasten ja nuorten erikoispsykologiaan.

Milloin psykologille?

Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun tuntuu, että keskustelu ulkopuolisen kautta voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai vaikean elämäntilanteen kohdatessa. Tarve keskusteluapuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta. Elämä voi tuntua olevan umpikujassa.

Psykologille voi hakeutua esimerkiksi, jos:

  • olet raskaassa elämäntilanteessa.
  • käyt läpi kriisiä.
  • voimavarasi eivät tunnu riittävän.
  • tunnet masennusta tai ahdistusta.
  • kärsit peloista, univaikeuksista tai paniikkioireista.
  • keskittymiskykysi on huono tai olet huolissasi muistisi toiminnasta.

Varaa aika psykologille Mehiläisen verkkoajanvarauksesta tai soittamalla Mehiläisen asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min).

Varaa aika psykologille

Tutustu Mehiläisen ammattitaitoisiin psykologeihin.

Oletko työterveysasiakas? Näin voit hakeutua työterveyspsykologin vastaanotolle.

Työterveyspsykologin vastaanottokäynnit kuuluvat yleensä kaikkiin työterveyssopimuksiin. Tarkista työterveyshuollon kattavuus omalta työnantajaltasi. Kela-korvauksen saamisen edellytyksenä on työterveyshoitajalta tai -lääkäriltä saatu lähete työterveyspsykologille.

Työterveyspsykologin vastaanotolla käydään useimmiten 1–5 kertaa. Varaa aika;verkkoajanvarauksesta, asiakaspalvelustamme 010 414 00 (0,084 €/min) tai OmaTyöterveys-puhelinpalvelusta.

Varaa aika työterveyspsykologille

Tutustu Mehiläisen työterveyspsykologeihin.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Ulla Ellfolk
Neuropsykologi, FT
Raija Ylikoski
Psyk.toht.,neuropsykologi
Pirjo Kiiskilä
Psykologi, pari-, seksuaali-ja perheterapeutti
Titta Huotari
Psykologi, Psykoterapeutti