Miehen terveys

Meiltä löydät parhaat miehen terveyteen erikoistuneet asiantuntijat. Eri alojen asiantuntijamme ovat apunasi miehen terveyteen ja jaksamiseen liittyvissä asioissa. Tervetuloa Mehiläiseen!

Autamme kaikissa miehen terveyteen ja jaksamiseen liittyvissä asioissa

Mehiläisen urologit ja yleislääkärit ovat apunasi, kun haluat jutella terveyteen tai hyvinvointiin liittyvistä asioista. Virtsaelinsairauksien lisäksi urologimme ovat kokeneita myös intiimialueiden asioiden ja seksuaaliterveyden aiheiden parissa. Varaa rohkeasti aika urologille, mikäli sinulla on virtsaamiseen liittyviä oireita, huomaat muutoksia kivesten tai sukuelinten alueella tai kaipaat apua seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Älä jää kysymystesi kanssa yksin, vaan varaa aika verkkoajanvarauksesta tai Digiklinikalta, joka on avoinna 24/7. Voit varata ajan myös puhelimitse numerosta 010 414 00 (0,084 €/min) (0,084 €/min).

Miehen terveystarkastus

Miehen terveystarkastus on terveystarkastuspaketti, johon kuuluu laboratoriokokeiden lisäksi hoitajan vastaanotto ja henkilökohtainen hoitosuunnitelma.

Lue lisää

Eturauhastesti

PSA-testi auttaa arvioimaan eturauhassyövän riskiä ja kertoo onko mahdollisille jatkotutkimuksille tarvetta. PSA-testi ei vaadi erityisvalmistautumista.

Lue lisää

Urologin vastaanotto

Mehiläisen urologit ovat miehen terveyden hoitoon erikoistuneita asiantuntijoita, jotka ovat kokeneita myös intiimialueiden ja seksuaaliterveyden aiheiden parissa.

Varaa aika

Tietoa virtsavaivoista

Kaipaatko tietoa eturauhasvaivoihin liittyen? Onko sinulla tihentynyttä, pakottavaa virtsaamisen tarvetta tai onko virtsasuihku heikentynyt?

Lue lisää

Mies, pidä huolta myös koiran parhaasta kaverista

Urologit ovat apunasi

Urologit eli miesten lääkärit ovat virtsaelin- ja sukupuolielinten sairauksien hoitoon erikoistuneita ammattilaisia, jotka ovat kokeneita myös intiimialueiden asioiden ja seksuaaliterveyden aiheiden parissa.

Lue lisää

Nopeasti yleislääkäriin

Mehiläisen yleislääkärit auttavat kaikkiin terveysongelmiin liittyen. Moni terveysasia ratkeaa usein yleislääkärillä ilman erikoislääkärikäyntiä.

Lue lisää

Huolia tai murheita?

Oletko huolissasi omasta ja tai lähimmäisen jaksamisesta? Huoli omasta jaksamisesta -chatissa saat matalankynnyksen keskusteluapua huoliin ja murheisiin sekä apua elämänhallintaan.

Tutustu

Kokonaisvaltainen hammastarkastus

Hammastarkastuksessa saat hammaslääkäriltä arvion suun ja hampaiden terveydentilasta sekä yksilölliset ohjeet suun hoitoon ja jatkotoimenpiteisiin helposti ja nopeasti

Lue lisää

Eroon tupakasta

Irti tupakasta -valmennus auttaa sinua tupakoinnin lopettamisessa. Valmennuksen avulla voit päätöksen tehtyäsi luopua tupakasta ja saat tukea ja neuvoja päätöksen pitämiseen

Lue lisää

Pohditko omaa alkoholinkäyttöä?

Juo vähemmän -valmennus auttaa sinua vähentämään alkoholin käyttöä. Valmennuksen aikana saat kerran viikossa tietoa alkoholin vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin sekä keinoja juomisen vähentämiseen.

Tutustu valmennukseen

Epäiletkö uniapneaa?

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityshäiriöitä ja -katkoksia. Hoitamattomana uniapnea rasittaa kehoa ja altistaa monelle eri sairaudelle.

Lue lisää

Siemennesteanalyysi

Siemennesteanalyysin avulla selvitetään sperman hedelmöityskykyä. Felicitas Mehiläisen spermalaboratorio tutkii siemennestenäytteestä siittiöiden määrän, sekä niiden liikkuvuuden, rakenteen ja mahdolliset vasta-aineet.

Lue lisää

Sukusolujen luovutus

Luovutetut sukusolut ovat monelle lapsettomalle ainoa vaihtoehto saada lapsi, ja jo yhden spermanluovuttajan saamisella on koko elämän mullistava merkitys.

Lue lisää

Apua ja tukea lapsettomuuteen

Felicitas Mehiläisen ammattitaitoiset asiantuntijat tarjoavat apua ja tukea kaikissa lapsettomuuteen liittyvissä askarruttavissa asioissa yksilöllisesti, jokaisen tilanteen huomioiden.

Lue lisää

Aikuisella miehellä esinahan ahtaus saattaa aiheuttaa tulehdusoireita, hankaloittaa jopa virtsaamista ja lisäksi vaikeuttaa sukupuolista kanssakäymistä. Kireään esinahkaan on saatavilla apua.

Lue lisää

Uuvuttaako ja väsyttääkö jatkuvasti? Koetko seksuaalista haluttomuutta? Oireilun taustalla saattaa olla testosteronivaje.

Lue lisää testosteronivajeen hoidosta

Epäiletkö ihosairautta, kärsitkö iho-oireista tai oletko huomannut uusia tai epäilyttäviä ihomuutoksia? Apua kysymyksiin saat ihotautilääkäreiltämme.

Lue lisää

Erektiohäiriö on yleinen vaiva ja se voi vaikuttaa miehen terveyteen monin eri tavoin.

Lue lisää

Esinahan kireys eli phimoosi on varsin yleinen vaiva. Muita tavallisimpia esinahan ongelmia ovat erilaiset tulehdukset ja ihottumat.

Lue lisää

Suurentunut eturauhanen on tavallinen virtsaamisvaivojen aiheuttaja. Eturauhanen alkaa kasvaa 40 ikävuoden jälkeen.

Miten eturauhasen liikakasvu oireilee ja miten sitä voidaan hoitaa?

Lue lisää

Epäiletkö eturauhassyöpää tai onko sinulla virtsaamisongelmia? Eturauhasvaivojen pohtimisen kanssa ei kannata jäädä yksin. Älä siis ujostele tai lykkää käyntiä lääkärissä, vaan kerro oireistasi lääkärille ajoissa.

Lue lisää

Oletko huomannut kiveksessäsi jotain epätavallista? Suureneva tai muutoin oireileva kives on aina hyvä syy hakeutua lääkäriin. Ajoissa hoidettuna kivessyövän ennuste on lähes aina hyvä, sillä jopa 95 % diagnoosin saaneista paranee täysin. Kerro oireistasi lääkärille ajoissa.

Lue lisää

Seksuaalisuus ja sen perustana halu tunnekiintymykseen ja läheisyyteen ovat keskeisiä ihmisen ominaisuuksia läpi koko elämän.

Sitä onnellisempaa ikäihmisten seksielämä on, mitä vähemmän se on yhdyntäkeskeistä. Läheisyys, koskettelu, käsien käyttö sekä toisen että oman kehon kohdalla, ja erityisesti suuseksi tuovat onnellisuutta yhdyntöjen lisäksi. Eli rohkeus toteuttaa seksuaalisuutta mahdollisimman monipuolisesti.

Lue lisää

Haittaavatko silmälasit elämääsi? Oletko kyllästynyt silmä- ja piilolasien käyttöön ja niiden hankintaan liittyvään vaivaan ja kustannuksiin?

Tai oletko havainnut näön heikkenemistä? Haluaisitko nähdä hyvin omin silmin?

Silmälääkärimme ja silmäkirurgimme ovat apunasi ja kartoittavat tilanteesi yksilöllisesti.

Lue lisää

Vasektomia eli miehen sterilisaatio on pysyvään raskauden ehkäisyyn tähtäävä toimenpide. Sterilisaatioleikkaus eli siemenjohtimien katkaisu on turvallinen ja erittäin luotettava ehkäisykeino. Toimenpiteenä se on helppo, eikä sillä ole haitallista vaikutusta terveyteen tai sukupuolielämään.

Lue lisää

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisten kansantauteja ja niihin sairastuvat varsinkin yli 55-vuotiaat miehet.

Osa sairauksista on sellaisia, joihin pitää puuttua ennen kuin jotain merkittävää tai katastrofaalista tapahtuu.
Toisinaan tilanteen ja mahdollisten oireiden seuranta riittää.

Usein terveelliset elämäntavat auttavat ja ennaltaehkäisevät sairauksien puhkeamista.

Lue lisää

Virtsakivitaudissa virtsateihin eli munuaisaltaaseen, virtsajohtimiin, virtsarakkoon tai joskus myös virtsaputkeen ilmaantuu yksi tai useampia kiinteitä kappaleita, jotka estävät virtsan kulkua tai aiheuttavat muita oireita. Tavallisimmin virtsatiekiviä esiintyy keski-ikäisillä miehillä.

Lue lisää

Lisää aiheesta