Koronatodistus

Jos tarvitset negatiivisesta koronavirustestituloksestasi todistuksen, voimme sen sinulle kirjoittaa. Koronatodistuksesta ilmenee se, että laboratoriotutkimuksen perusteella antamasi covid-19-näyte on ollut negatiivinen. Huomioithan, että mikäli haluat todistuksen testituloksestasi, muista pyytää se erikseen. Automaattisesti todistusta ei saa testituloksen valmistuttua. Todistuksen hinta on 21,90 €.

Kun testitulos on valmistunut, voit noutaa pyytämäsi todistuksen lähimmän Mehiläisen toimipisteen vastaanottotiskiltä tai pyytää todistuksen soittamalla mihin tahansa toimipisteeseemme. Lisäämme todistuksen sinun tietoihisi, ja pystyt tulostamaan sen myöhemmin OmaMehiläinen-palvelusta. Mikäli todistuksen tulee olla alkuperäinen (ei kopio), on sinun noudettava se toimipisteestä

Todistusta negatiivisesta näytteestä voidaan tarvita mm. matkustettaessa.

Todistus negatiivisesta testistä vrt. fit to fly -todistus

Pelkkä negatiivinen koronatestitodistus ei ole fit to fly -todistus eikä ota kantaa muulta osin matkustajan terveydentilaan suhteessa lentämisen turvallisuuteen. Negatiivisella koronatestitodistuksella todistetaan ainoastaan se, että covid-19-näytteesi on ollut negatiivinen. Mikäli aiot matkustaa lentokoneella ja sinulla on terveydellisiä haasteita, saatat tarvita erillisen lääkärin kannanoton matkustusturvallisuudestasi. Tällöin puhutaan fit to fly-todistuksesta, jossa lääkäri ottaa kantaa kykyysi matkustaa lentokoneessa. Muista aina itse tarkistaa etukäteen lentoyhtiöstäsi matkaasi varten vaaditut todistustarpeet.