Koronatesti nopeasti

Koronaepäily tai tarve oireettoman koronatestille nopeasti? Toimi näin:

Siirry Digiklinikalle

osta testi matkaa varten

Download from App StoreGet it on Google Play

Koronavirustestiin myös ilman lähetettä

Osalle Mehiläisen drive-in-testauspaikoista voit saapua ilman lähetettä. Katso toimipistelista täältä. Tällöin saat paikan päällä arvion tutkimuksen tarpeesta ja lähetteen. Arvio ja lähete maksavat 31 €.

Katso myös:

Tietoa koronavirustesteistä Mehiläisessä
THL:n ajankohtaiset suositukset koskien päiväkoti- ja kouluikäisten testausta koskien 

Koronatestin hinta

Ajantasaisin hintatieto koronatesteistä eli PCR-, antigeeni- ja vasta-ainetestistä sekä laajasta-vasta-ainepaketista löytyy Hinnasto-sivulta.

Otathan huomioon, että matkaa tai tapahtumaa varten voit ostaa koronatestin verkkokaupasta. Verkkokaupasta ostetun koronatestin hinta voi poiketa toista kautta ostetun koronatestin hinnasta.

Katso koronatestin hinta

Vaativatko oireesi käyntiä vastaanotolla?

Jos koronavirukseen viittaavat oireesi tuntuvat hankalilta ja tarvitset lääkärin vastaanottoa, voit asioida hengitystieinfektioihin erikoistuneilla klinikoillamme (HTI-klinikat), joissa tutkimme ja hoidamme hengitystieinfektio-oireista kärsiviä asiakkaitamme erillään muista asiakkaistamme.

Voit varata HTI-klinikan vastaanotolle ajan verkkoajanvarauksesta  tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 1848 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Vaikka koronavirustestituloksesi olisi negatiivinen ja sinulla on edelleen hengitystieinfektio-oireita, tulee vastaanottokäyntisi hoitaa joko etävastaanotolla tai HTI-klinikalla.

Varaa aika vastaanotolle  Soita asiakaspalveluun (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)

Huomioithan, että jos oireesi ovat vaikeita ja tarvitset apua hyvin pikaisesti, suosittelemme pikimmiten ottamaan yhteyttä oman alueesi päivystykseen tai hätätilanteessa numeroon 112.

Oletko altistunut koronavirukselle ja haluat testiin?

  • Jos saat tiedon korona-altistumisesta ja olet virallisessa karanteenissa, noudata saamiasi ohjeita.

Jos olet Mehiläisen työterveysasiakas, olet oireeton ja altistunut koronavirustartunnalle, voit varmistaa omalta työterveyshoitajaltasi tai työterveyslääkäriltäsi testaamisen tarpeen ja sen, kuuluuko oireettoman koronavirustesti työterveyssopimukseesi.

Tutustu reaaliaikaisiin näkymiin Digiklinikkaan ja koronatestaukseen liittyen:

Koronaviruksen drive-in-testausasemat – missä koronavirustestejä tehdään?

Mehiläisen koronaviruksen drive-in-testausasemia on ympäri Suomea. Myös osassa toimipisteitä tehdään koronavirustestejä hengitystieinfektioklinikoiden laboratorioissa.

Jos tulet autolla drive-in-testausasemalle, pysyttele autossa koko ajan. Muista turvaväli ja noudata koronatestauspaikkojen mahdollisia muita ohjeita. Autosta ei tarvitse poistua näytteenoton aikana. Huomioithan, että testausasemat voivat välillä ruuhkautua ja saatat joutua odottamaan hetken omaa testausvuoroasi.

Katso lähin koronatestauspaikka ja aukioloajat

Voit myös tutustua reaaliaikaiseen näkymään, josta näet Mehiläisessä tehtyjen hengitystieinfektiodiagnoosien ja koronavirusepäilyjen määrät. Tutustu tähän kaikille avoimeen näkymään ja seurantatietoon osoitteessa korona.mehilainen.fi .

Kysymyksiä ja vastauksia koronavirukseen ja asiointiin liittyen

Onko sinulla oireita ja olet varannut ajan vastaanotolle?

Jos käyntisi ei ole kiireellinen, sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja olet varannut ajan, voit perua ja varata uuden ajan maksutta. Ajanvarauksen voit muuttaa itse kätevästi OmaMehiläinen-palvelussa.

Jos joudut perumaan varaamasi vastaanottoajan vain alle vuorokautta ennen, suosittelemme, että siirrät aikaa myöhemmäksi puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00 (0,084 €/min).

Kaikki vastaanottoaikamme ovat varattavissa myös etävastaanotoiksi, jos vain terveysasiasi soveltuu etävastaanotolla hoidettavaksi. Jos olet epävarma, miten varaat etävastaanottoajan tai vaihdat jo sovitun fyysisen vastaanoton etävastaanotoksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00 (0,084 €/min).

Jos terveysasiasi on kiireellinen eikä se voi odottaa oireiden päättymistä, suosittelemme myös siinä tapauksessa olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jolloin voimme selvittää, miten voisimme järjestää vastaanoton turvallisesti.

Jos olet epävarma siitä, millaisten oireiden kanssa voit tulla vastaanotolle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 414 1848 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) tai kysy lisää verkkoajanvarauksen  chatissa.

Jos sinulla ei ole oireita eikä sinua määrätty karanteeniin, mutta tiedät varmasti altistuneesi koronavirukselle, suosittelemme sinua siirtämään jo varattua vastaanottoaikaasi, jos asiasi ei ole kiireellinen.

Mitä koronavirustesti maksaa?
Tarvitsetko koronatodistuksen?

Kun testituloksesi on valmistunut ja osoittautunut negatiiviseksi, saat negatiivisen koronatodistuksen sähköisenä automaattisesti OmaMehiläinen -palveluun, josta voit tulostaa todistuksen tarvittaessa. Sähköinen todistus on maksuton.

Sähköinen todistus ei välttämättä ole riittävä matkustusta varten. Suosittelemme matkailulähtöiseen tarpeeseen aina paperista kynäallekirjoitettua todistusta, jonka voit noutaa mistä tahansa Mehiläisen lääkärikeskuksesta. Voit saada todistuksen hakemalla sen paikan päältä lääkärikeskuksen vastaanottotiskiltä. Todistusta noutaessasi otathan henkilötodistuksen mukaasi. Lääkärikeskuksesta noudetun todistuksen hinta on 23 €.

Huomioithan, että viranomaisen asettamasta karanteenista tai tartuntaepäilystä ei vapaudu, jos koronavirustestisi tulos on ollut negatiivinen.

Lue lisää:

Matkailijan koronatodistus

Koronarokote