Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on suun terveyden edistämisen sekä hammas- ja suusairauksien varhaishoidon asiantuntija. Suuhygienisti neuvoo yksilöllisesti oikeat tavat, joilla huolehtia suun terveydestä ja ehkäistä hampaiden reikiintymistä sekä iensairauksia.

Suun hyvinvointi on tärkeämpää kuin moni tulee ajatelleeksi, sillä esimerkiksi hampaiden kiinnityskudossairaus parodontiitilla on yhteys muun muassa sydänsairauksiin, aivoinfarktiin, metaboliseen oireyhtymään ja diabetekseen. Kaikki suun alueen tulehdukset tulee hoitaa pikaisesti.

Varaa aika suuhygienistille

Mitä suuhygienistin hoitokäynnillä tapahtuu?

Hoitokäynnin aluksi suuhygienisti perehtyy vastaanotolle tulevan omahoitoon ja välineisiin: Harjaatko hampaat kahdesti päivässä? Mitä välinettä käytät hammasvälien puhdistamiseen? Käytätkö ksylitolituotteita ja millaista hammastahnaa suosit? Nämä kysymykset antavat suuhygienistille tietoa, jonka avulla hän osaa tutkimuksen jälkeen ohjata yksilöllisesti parhaat omahoidon välineet.

Kliininen vaihe alkaa suun yleisellä tutkimisella. Yleiskatsauksessa katsotaan ikenien väri, näkyvän hammaskiven tai värjäytymien määrä sekä miltä suun limakalvot yleisesti näyttävät. Tämän jälkeen suuhygienisti tekee ientaskumittauksen, joka paljastaa syventyneet ientaskut, ienverenvuodon ja ikenen alle kertyneen hammaskiven.

Syventyneet ientaskut ovat merkki hampaiden kiinnityskudossairaudesta eli parodontiitista. Se alkaa ja etenee ilman merkittäviä oireita, joten sairastumista ei itse kovin helposti huomaa.

Kun ienten kunto on selvillä, aloitetaan parodontologinen eli anti-infektiivinen hoito. Käytännössä se tarkoittaa hammaskiven ja värjäytymien sekä karheuksien poistamista hampaiden pinnoilta. Hammaskiveä poistetaan ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentein. Hoitotoimenpiteessä käytetään tarvittaessa myös jauhe- tai tahnapuhdistusta. Puhdistukseen on mahdollista saada puudutus tai kevyempi pintapuudutus.

Tutustu Mehiläisen suuhygienisteihin

Miten ja milloin suuhygienistin vastaanotolle?

Kun suuhygienistin hoidon perustana on hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin tutkimus ja seuranta, suuhygienistin hoidosta saa Kela-korvauksen. Suuhygienistin hoitoon voi hakeutua myös suoraan, mutta Kela ei silloin myönnä hoidosta korvausta.

Käyntiväli suuhygienistin hoidossa on yksilöllinen, esimerkiksi 3, 6 tai 12 kuukautta.

Kannattaa varata aika hammaslääkärin tarkastukseen ja pyytää lähete suuhygienistille. Varaa aika Mehiläisen ajanvarauspalvelusta  tai soittamalla asiakaspalveluun 010 273 8000 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Varaa aika suuhygienistille

Hinnasto

PalveluHintaOmavastuuLisätietoa
Hammastarkastus69 €
53,50 €
Mobiilietuhinta
57,90 € (sis. poliklinikkamaksu ja tarkastuksen omavastuu)
Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €
Hammaskiven poisto92-163 €
87-145 €

Suuhygienistikäynti 30-45 min

Hammas Mehiläisen toimipistekohtaiset hinnat

Hampaan paikkaus87-238 €
77-215 €
Hampaan keraaminen paikkaus234-587 €
217-587 €
Hampaan keraaminen kruunu517-632 €
517-632 €
Puudutus33-34 €
30-31 €
Lohkeama87-238 €
77-215 €
Hampaan poisto99-667 €
89-605 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu84-467 €
84-467 €

Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa

Lisää aiheesta