Besök med hälsoavtalet

Grattis, du har valt ett bekymmersfritt sätt att regelbundet ta hand om din hälsa med hjälp av en sakkunnig läkare – till en fast månadsavgift!

Här kan du kontrollera vilka tjänster hälsoavtalet inkluderar och vilka rabatter du har rätt till

När du har tecknat hälsoavtalet

Du får en husläkare och en egen hälsocoach som lär känna dig och din hälsohistoria.

Hälsoavtalet inleds med ett introduktionsbesök och en hälsoundersökning hos hälsocoachen. Om det under hälsoundersökningen visar sig att du behöver besöka din husläkare bokar hälsocoachen tid åt dig eller så kan du boka tid själv på nätet eller per telefon. Vid behov hänvisar hälsocoachen dig även till en specialistläkare och rekommenderar lämpliga experter för dig. Besök hos specialistläkare ingår inte i månadspriset för tjänsten. För varje besök hos husläkare/allmänläkare debiteras en poliklinikavgift utöver månadsavgiften.

Inför hälsoundersökningen

När du har tecknat ett hälsoavtal ringer vi upp dig och avtalar om en tid för introduktionsbesöket hos hälsocoachen.

Före mötet med hälsocoachen är det bra att fylla i ett formulär som kartlägger ditt hälsotillstånd och din livssituation. Du kan fylla i formuläret direkt på datorn eller skriva ut det och fylla i det för hand. Om du fyller i formuläret på datorn ska du spara det och ta det med dig till hälsocoachens mottagning i elektronisk form i din telefon eller surfplatta eller så kan du skriva ut det ifyllda formuläret och ta det med dig. Öppna formuläret genom att klicka på den här länken

Om du behöver läkarhjälp

Vid akuta sjukdomsfall kan du besöka vilken allmänläkares mottagning som helst på vilken som helst av Mehiläinens enheter. Du kan boka tid på nätet, i appen eller genom att ringa till kundtjänsten.

I akuta situationer står läkarna och skötarna på Digikliniken i appen MinMehiläinen kostnadsfritt till ditt förfogande dygnet runt, oberoende av var du befinner dig. Få information om Digikliniken (på finska)>> 

Röntgen- och laboratoriebesök

Din husläkare ordinerar de undersökningar du behöver, av vilka en mycket stor del ingår i månadspriset för tjänsten. Månadsavgiften omfattar såväl laboratorie-, röntgen-, ultraljuds- och bröstkörtelundersökningar som undersökningar inom klinisk fysiologi (t.ex. EKG- och PEF-undersökningar) och patologi (t.ex. cellprovs- eller papa-undersökningar).

Observera att undersökningarna ingår i månadspriset endast med remiss av allmänläkare. Om du inte har någon remiss eller har remitterats av en specialistläkare betalar du en separat avgift för undersökningarna.

Se en förteckning över undersökningarna här

Vaccinationer

Du kan få influensavaccinationer som ingår i månadsavgiften för hälsoavtalet i samband med till exempel hälsoundersökningen eller så kan du boka ett separat, 15 minuter långt besök hos hälsocoachen på nätet eller per telefon. Det lönar sig att ta influensavaccinet varje år.

Läs mer om vaccinationer (på finska) 

Ångerrätt

Kunden har enligt konsumentskyddslagen rätt att frånträda ett avtal som har ingåtts på en webbplats eller per telefon (ett s.k. distansförsäljningsavtal) inom 14 dagar från det att avtalet ingicks. Meddelandet om frånträde kan göras per post på adressen Mehiläinen Asiakaspalvelukeskus/Terveyssopimustiimi, Yliopistonkatu 14 a, 4krs, 20100 Turku. Du kan skicka ett fritt formulerat meddelande eller använda formuläret nedan.

Här kan du öppna formuläret för att säga upp eller annullera tjänsten Mehiläinen Hälsoavtal ( pdf, 27 kB)

Specialister och verksamhetsställen

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.6
Mikko Ahonen
LL, yleislääketieteen erikoislääkäri
9.7
Matti Kemppainen
Lääket. tri
9.6