Corona intyg

Om du behöver ett intyg över att du har testat negativt för coronaviruset, kan vi skriva ut ett åt dig. Av intyget framgår att ditt covid19-prov har varit negativt enligt laboratorieundersökningen. Observera att du måste komma ihåg att begära ett intyg, om du vill ha ett intyg över ditt testresultat. Du får inte automatiskt ett intyg när testresultatet är klart. Intyget kostar 21,90 €.

När testresultatet är klart kan du begära ett intyg i receptionen i närmaste Mehiläinen-läkarstation eller ringa till vilken som helst av våra mottagningar och be att få ett intyg. Vi lägger till intyget i dina uppgifter, så att du senare kan skriva ut det i MinMehiläinen-tjänsten. Om intyget måste vara i original (inte en kopia), måste du hämta det från mottagningen.

Ett intyg över negativt coronatest kan bl.a. behövas vid resor.

Intyg över negativt test jämfört med fit to fly-intyg

Enbart ett intyg över ett negativt coronatestresultat är inte ett fit to fly-intyg och det tar inte ställning till resenärens övriga hälsotillstånd med tanke på flygsäkerheten. Ett intyg över negativt coronatest bevisar endast att du har testat negativt för covid-19. Om du har tänkt resa med flyg och du har problem med hälsan, kan du behöva ett separat ställningstagande av en läkare över att det är säkert för dig att resa. Då är det fråga om ett fit to fly-intyg i vilket läkaren tar ställning till om du är tillräckligt frisk för att flyga. Kom alltid ihåg att kontrollera på förhand vilka intyg ditt flygbolag kräver av dig inför resan.