Muistivastaanotto

Muistiklinikka Mehiläinen

Muistivastaanotto on tarkoitettu kenelle tahansa, joka epäilee itsellään tai läheisellään normaalista poikkeavaa muistihäiriötä tai orastavaa muistisairautta. Muistihäiriöitä ja -sairauksia tutkittaessa ammattitaitoiset asiantuntijamme pyrkivät erottamaan ne tapaukset, joissa ei ole kyse tavanomaisesta hajamielisyydestä tai normaalista unohtelusta. Jos et ole varma, toimiiko muistisi normaalisti, olet tervetullut selvittämään asian Mehiläisen Muistivastaanotolle.

Muistin tutkimista ja muistisairauksien hoitoa on Mehiläisessä toteutettu pitkään ja menestyksekkäästi. Muistioireiden selvittelyn tarvetta on paljon. Olemme jo syksyllä 2017 keskittäneet tähän liittyvää osaamista erityisesti Mehiläinen Ympyrätaloon Helsingin Hakaniemeen, mutta alan osaajia löytyy myös muualta Suomesta.

Miten Mehiläisen Muistivastaanotto toimii?

Muistivastaanotolla toimii erityisesti muistihäiriöihin ja -sairauksiin erikoistuneita hoitajia, lääkäreitä ja muita asiantuntijoita.

Alkutilanteen kartoituksen jälkeen tutkimukset ja testaukset jatkuvat yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Jatkoselvittelynä voidaan tarvita esimerkiksi laboratoriokokeita, pään magneettitutkimusta ja joissakin tapauksissa myös neuropsykologista tutkimusta.

Yksilöllinen tutkimus- ja testisuunnitelma räätälöidään aina alkukartoituksen jälkeen siten, että siihen sisällytetään vain kussakin tapauksessa tarkoituksenmukaisia tutkimuksia.

Jos haluat tietää enemmän Muistivastaanoton toiminnasta tai Mehiläisen muistitutkimuksista, ota meihin yhteyttä Mehiläisen verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 414 00. (0,084 €/min)

Milloin Muistivastaanotolle tutkimuksiin?

Muistivastaanotosta voi olla sinulle hyötyä, kun

  • epäilet tai läheisesi epäilevät muistin heikentymistä.
  • muistiongelmat etenevät, tärkeiden asioiden unohtelu yleistyy tai esiintyy muistiaukkoja.
  • toimintakyky tai arjesta selviytyminen heikentyvät tuntemattomasta syystä.
  • persoonallisuus tai käyttäytyminen muuttuu.
  • esimerkiksi leikkauksen tai infektion yhteydessä esiintyy sekavuustiloja.

Lievienkin muistiongelmien yhteydessä on hyvä mennä muistitutkimuksiin varsinkin, jos lähisuvussa esiintyy muistisairauksia.

Muistisairauksiin liittyviä palveluita on tarjolla lähes kaikissa Mehiläisen toimipisteissä. Apunasi ovat muistisairauksiin erikoistuneet asiantuntijamme:

Riippuen tarvitsemastasi avusta voit valita joko muistiasioihin perehtyneen lääkärin tai esimerkiksi hoitajan vastaanoton. Omasta muistihuolestaan voi käydä keskustelemassa muistihoitajan tai psykologin kanssa, joka pystyy tarvittaessa tekemään muistitoimintojen kartoituksen esimerkiksi CERAD-tutkimuksella. Jos itse epäilet tai sinulla on jo todettu muistisairaus, kannattaa kääntyä muistisairauksien tutkimukseen ja hoitoon perehtyneen lääkärin puoleen. Mehiläisen geriatrian ja neurologian erikoislääkärit toteuttavat muistisairauksien tutkimuksia, joilla diagnosoidaan potilaan mahdollinen muistisairaus ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Jos haluat tietää lisää, varaa aika Mehiläisen verkkoajanvarauksen kautta tai ota yhteyttä soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00 (0,084 €/min).

Asiantuntijat ja toimipisteet

Harri Hirvonen
LT, Neurologian erik.lääkäri
9.9
Liisa Hovilehto-Aunela
Yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri
9.1
Vesa Koivisto
Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri
9.8
Ulla Parviainen
Yleislääket. ja geriatrian el

Lisää aiheesta