Terapiapaketit

Kun oma arki, perhe-elämä, ihmissuhteet tai työ eivät suju niin kuin itse haluaisit, Mehiläisen terapiapaketit tarjoavat apua. Lyhytaikaiseen terapiaan kannattaa hakeutua mahdollisimman varhain ja matalalla kynnyksellä, jos kokee kuormitusta, kärsii uniongelmista tai ihmissuhdeongelmista, on ahdistunut ja jaksamaton tai kaipaa apua raskaan elämäntilanteen käsittelyyn.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa psyykkiset oireet tunnistetaan ja mitä nopeammin niihin saa terapeuttista apua, sitä parempi on toipumisennuste. Voit varata ajan terapiaan ilman lähetettä. Tapaamiset toteutetaan etänä tai vastaanotolla Mehiläisen mielenterveyden ammattilaisen kanssa.

Tutustu terapiapaketteihin

Kaikissa terapiapaketeissa on selkeä rakenne, joissa aloitus, keskivaihe ja päätösvaihe muodostavat omat, tärkeät kokonaisuutensa, ja työskentely räätälöidään asiakkaan tarpeisiin, resursseihin ja kykyihin soveltuvaksi. Kaikista terapiapaketeista on saatavilla 5 kertaa.

Ahdistava arki

Henkilöille, joille rentoutuminen on vaikeaa, jotka kokevat kuormitusta, tai haasteita arjen hallinnassa, ajoittaista stressiä, ahdistusta tai alakuloa.

Nuoruuden kuohunta

Noin 15-20-vuotiaille, joilla on itsetunto-ongelmia, haasteita arjen hallinnassa, ihmissuhteissa tai sosiaalisissa tilanteissa, tai joilla on uupumusta, alakuloa tai ahdistusta.

Haasteet parisuhteessa tai perheessä

Henkilöille, jotka kokevat kuormitusta ihmissuhteista ja haasteita vuorovaikutuksessa tai haluavat parantaa ihmissuhdetaitojaan.

Ikävät ihmissuhteet

Henkilöille, jotka kokevat kuormitusta ihmissuhteissaan tai haluavat kehittää ihmissuhdetaitojaan.

Kohtuuton syöminen tai juominen

Henkilöille, jotka hallitsevat ajoittaista stressiä, ahdistusta tai alakuloa lohtusyömisellä tai alkoholinkäytöllä.

Suunta hukassa

Henkilöille, jotka haluavat keskustella ammattilaisen kanssa, kokevat tarvitsevansa tukea, mutta eivät kykene määrittelemään ongelmaansa.

5 kerran terapia

Kenelle terapia sopii? Henkilölle, jolle on melko selkeä käsitys siitä, mihin etsii muutosta, ja joka pystyy ongelmista huolimatta pääsääntöisesti toimimaan arjessa ja työelämässä. Mahdolliset sairaslomat kuormittumisen vuoksi alle viikon mittaisia. Viiden kerran terapiapaketti tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua ilman lähetettä lievien tai keskivaikeiden oireiden hoitoon.

Terapeutti: Lyhytterapiakoulutuksen saanut psykologi, psykiatri, psykoterapeutti tai muu mielenterveyden ammattilainen.

Hinta: 109 €/käynti (Pohjois-Suomi 99 €/käynti)

5 tapaamista Kerran viikossa etänä tai vastaanotolla. Terapian kokonaiskesto 1,5 kuukautta.
Viikottaiset kotitehtävät ja harjoitteet
Seurantatapaamiset 3 kk ja 6 kk kuluttua terapian alkamisesta.
Terapian eteneminen

Ongelman tunnistaminen: asiakkaan kanssa tutkitaan yhdessä, mikä arjessa on haastavaa ja mikä toisaalta toimii hyvin.

Tavoitteen asettaminen: asiakkaan kanssa asetetaan yhdessä tavoite.


Yhdessä työstäminen: harjoitellaan muutosten viemistä arkeen
.

Askelmerkit arkeen: opit arkeen ja ja tulevien ongelmatilanteiden käsittelyyn.