Mielen ensikäynti – helppo ensimmäinen askel mielen hyvinvoinnin palveluihin

Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, tarjoaa Mielen ensikäynti konkreettiset askeleet tilanteen selvittämiseksi.

Usein psyykkisen tuen piiriin hakeutuminen ja ensimmäiselle vastaanottokäynnille meneminen ovat kaikkein vaikeimpia askelia tuen etsinnässä. Hoitoon hakeutuminen herättää usein voimakkaita tunteita, minkä lisäksi erilaisten tukimuotojen kirjo saattaa hämmentää. Aina ei myöskään ole selvää, olisiko tuki tarpeen, minkälainen tuki sopisi juuri sinulle tai miten prosessi yleensä ottaen toimii.

Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, Mielen ensikäynti tarjoaa konkreettiset askeleet tilanteen selvittämiseksi.

Mistä mielen ensikäynnissä on kyse?

  • Mielen ensikäynnillä tapaat mielen hyvinvoinnin ammattilaisen. Käynnillä tutustutte ja arvioitte nykytilannettasi, selvitätte oireita ja ongelmia ja sovitte minkä asian tai teeman parissa tapaamisella työskennellään.
  • Mielen ensikäynnin hinta on 89 € (sis. Kanta- ja polimaksut). Saat ajan nopeasti, ilman jonotusta tai lähetettä. Tapaaminen järjestyy joko vastaanotolla tai etävastaanottona videoyhteydellä.
  • Tarvittaessa ohjaus oikealle asiantuntijalle. Ensikäynnillä jäsennätte yhdessä ammattilaisen kanssa tilannettasi ja teette suunnitelman jatkohoidon ja tarvittaessa oikean asiantuntijan suhteen.

Palvelut

  • Mielen ensikäynnillä tapaat mielen hyvinvoinnin ammattilaisen. Käynnillä tutustutte ja arvioitte nykytilannettasi, selvitätte oireita ja ongelmia ja sovitte minkä asian tai teeman parissa tapaamisella työskennellään.
  • Ensikäynnillä jäsennätte yhdessä ammattilaisen kanssa tilannettasi ja teette suunnitelman jatkohoidon ja tarvittaessa oikean asiantuntijan suhteen.

Verkkoajanvarauksen lisäksi voit myös varata ajan Mielen ensikäynnille soittamalla asiakaspalveluumme 010 414 00 (0,084 €/min).

Varaa aika Mielen ensikäynnille

Mielenterveyden ammattilaisen avulla oikealle hoitopolulle

Mielen ensikäynnin tarkoitus on auttaa juuri ensiaskelten ottamisessa kohti psyykkistä tukea sekä auttaa muiden hoidon aloittamiseen liittyvien kynnysten yli. Mielen ensikäynnillä voit keskustella turvallisesti tilanteestasi mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Käynnillä tutustutte ja arvioitte nykytilannettasi, selvitätte oireita ja ongelmia ja sovitte minkä asian tai teeman parissa tapaamisella työskennellään. Mielen ensikäynnin keskustelu on täysin luottamuksellista.

Jos et esimerkiksi tiedä, minkä tyyppisestä avusta sinä voisit parhaiten hyötyä, pohdit sinulle sopivaa terapiasuuntausta tai vain haluat jäsentää omaa tilannetta tai ongelmaa, suosittelemme sinua varaamaan neuvontakäynnin. Neuvontapalvelun kautta voit myös saada henkistä ensiapua, kun elämässä on tapahtunut jotain mieltä järkyttävää. Neuvontakäynnillä mielenterveyden ammattilainen kartoittaa tilannettasi ja auttaa sinua löytämään sopivan hoitopolun, jota pitkin jatkaa eteenpäin.

Mistä Mielen ensikäynti koostuu?

Mielen ensikäynti kestää 45 minuuttia ja käynnin hinta on 89 €. Mielen ensikäynnin voi sopia myös etävastaanotoksi.

Mielen ensikäynnille ei tarvitse lähetettä, vaan ajan voi varata vapaasti verkkoajanvarauksesta. Aikoja on usein jo samalle tai seuraavalle päivälle.

Hinnasto ja maksaminen

Lisää aiheesta

Mitä on yksinäisyys?
Lue lisää
Traumat
Lue lisää
Miten toimia yllättävässä kriisitilanteessa?
Lue lisää