Hyvä suunterveys helpottaa leikkauksesta toipumista

Leikkaushoito aiheuttaa kehossa aina stressireaktion ja siitä toipuminen vaatii oman aikansa. Jotta parantuminen sujuisi mahdollisimman hyvin ja komplikaatioiden riski pysyisi pienenä, suun terveys kannattaa varmistaa hammaslääkärissä ennen leikkausta.

Suun terveys on olennaista minkä tahansa leikkaushoidon kohdalla. Suun tulehdukset eivät ole erillään muusta kehosta. Mikä tahansa elimistön tulehdus hidastaa leikkauksesta toipumista, sillä kehon voimavaroja kuluu tulehdukselta puolustautumiseen. Vaikka esimerkiksi ientulehdus voi olla täysin oireeton, kauttaaltaan tulehtuneet ikenet vastaavat jopa kämmenen kokoista haavaa.

Hammastarkastukseen ennen leikkausta

Hammaslääkärille kannattaa hakeutua hyvissä ajoin, mieluiten heti, kun leikkauspäätös on tehty. Silloin mahdolliset ongelmat ehditään hoitaa ja suu saa aikaa toipua. Esimerkiksi hampaan poisto kannattaa tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta.

Reikiintyneet hampaat pitää paikata ja lisäksi tulee varmistaa, ettei suussa ole esimerkiksi ien- tai juurikanavatulehdusta. Koska moni suun ongelma voi olla oireeton, vasta hammaslääkärin tutkimus sekä hampaiston ja leuan röntgenkuva paljastavat suun todellisen kunnon.

Jos leikkaus on tarpeellista suorittaa kiireellisesti, toimenpidettä ei ole syytä viivästyttää hammaslääkärikäynnin vuoksi. Jos asia mietityttää ja suussa tuntuu esimerkiksi tulehduksen oireita, neuvoa voi kysyä leikkaavasta yksiköstä.

Erityisen tärkeää suun tulehdusten hoitaminen on ennen tekonivelleikkausta tai muuta toimenpidettä, jossa elimistöön asetetaan vierasesine. Suu on tiheästi verisuonitettu ja suuperäiset taudinaiheuttajat kulkeutuvat verenkierron välityksellä kaikkialle elimistöön. Näin bakteerit voivat muodostaa etäinfektioita leikkausalueelle, ja erityisen helposti ne tarttuvat leikkauksessa asetettuun vierasmateriaaliin, kuten tekoniveleen. Pahimmillaan vierasesineen pintaan voi kehittyä infektio, jonka hoito voi edellyttää jopa uutta leikkausta.

Terve suu auttaa toipumisessa

Ennen tiedossa olevaa leikkaushoitoa on hyvä hakeutua hammastarkastukseen hyvissä ajoin. Näin monet suun ongelmat voidaan hoitaa hyvissä ajoin, jolloin leikkauksen jälkeen voi keskittyä leikkauksesta palautumiseen.

Mahdollista itsellesi parempi toipuminen ja varaa aika hammastarkastukseen. Tarjoamme nyt leikkauspotilaille hammastarkastuksen hintaan 49 € (norm. 69 €) + poliklinikkamaksu 23,60 €, sekä 5 % alennuksen kaikista hammashoidon toimenpiteistä.

Varaa aika hammastarkastukseen 

Suunhoito leikkauksen jälkeen

Terve suu antaa elimistölle rauhaa leikkauksesta toipumiseen. Parhaassa tilanteessa suun mahdolliset tulehdukset on hoidettu ennen leikkausta, ja leikkauksen jälkeen hampaiden hyvä omahoito jatkuu. Huolellinen hoito tarkoittaa hampaiden pesua kahdesti päivässä, hammasvälien puhdistamista päivittäin sekä säännöllisiä hammastarkastuksia. Jos hammaslääkäriin ei ehtinyt ennen leikkausta, tarkastuksesta on toki hyötyä myös leikkaukseen jälkeen.

Vaikka et olisi menossa leikkaukseen, suun terveyttä on aina tärkeää hoitaa. Suun sairaudet ovat on tutkitusti yhteydessä jopa diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, muistisairauksiin sekä lisääntymisterveyteen. Hyvä suunhoito on helppo terveysteko.

Varaa aika Mehiläisen hammastarkastukseen

Hinnasto

PalveluHintaOmavastuuLisätietoa
Hammastarkastus72 €
56,50 €

Hinta ei sisällä poliklinikkamaksua (24,90€)

Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €
83 € (kelakorvauksen jälkeen, lääkärin lähetteellä 74 €)

Panoraamatomografia

Hammaskiven poisto96-170 €
91-152 €

Suuhygienistikäynti 30-45 min

Varaa aika hammaskiven poistoon

Hampaan paikkaus91-248 €
81-225 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen paikkaus244-675 €
227-601 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen kruunu538-698 €
538-698 €

Laboratoriokulut eivät sisälly hinta-arvioon.

Puudutus35-36 €
32-33 €
Lohkeama91-248 €
81-225 €
Hampaan poisto103-694 €
93-632 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu86-399 €
86-399 €

Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa