OMT-fysioterapia

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala. OMT-fysioterapeutin pätevyys vaatii laajan erikoistumiskoulutuksen fysioterapian peruskoulutuksen lisäksi.

Mitä on OMT-fysioterapia?

OMT-fysioterapia on monipuolista fysioterapiaa, jossa käytetään tarpeen mukaan myös manuaalisia käsittelyitä ja manipulaatiohoitoa. Yksinkertaistettuna manipulaatiohoidon tavoitteena on parantaa nivelten liikelaajuutta. Manipulaatiota kutsutaan toisinaan kansankielellä niksautushoidoksi. Manipulaatiossa nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan nopea, kontrolloitu voimaimpulssi. Manipulaatiohoitoa käytetään esimerkiksi nikama- tai nivellukkojen avaamiseen.

OMT-fysioterapia ei kuitenkaan ole pelkkää manipulaatiota. OMT-fysioterapiassa pyritään selvittämään mahdollisimman perusteellisesti oireiden syitä sekä vaikutuksia henkilön arkeen ja toimintakykyyn sekä kartoitetaan mahdollisia oiretta ylläpitäviä tekijöitä.

OMT-fysioterapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.

Mihin OMT-fysioterapia sopii?

OMT-fysioterapia sopii erityisesti niska-hartiakivun, rintarangan kiputilojen ja lannerangan ongelmien hoitamiseen.

Varaa aika fysioterapeutille Mehiläisen ajanvarauspalvelusta tai soittamalla Mehiläisen asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min).


Tutustu Mehiläisen ammattitaitoisiin OMT-fysioterapeutteihin. 

tammikuu 2023viikko 4