OMT-fysioterapia – kokonaisvaltaista apua monenlaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin

OMT-fysioterapia eli ortopedinen manuaalinen terapia keskittyy nivelten, lihasten, hermojen ja tukirangan ongelmien kokonaisvaltaiseen hoitoon. OMT-fysioterapeutti tutkii tilanteesi perusteellisesti ja hoitaa aina oireen syytä, ei pelkkää oiretta.

OMT-fysioterapia tiiviisti

 • OMT-fysioterapeutti tutkii, hoitaa ja ehkäisee nivelissä, lihaksissa, hermoissa ja tukirangassa esiintyviä häiriöitä ja kipuja.

 • OMT-fysioterapiasta löytyy apu sekä akuutteihin että pitkäkestoisiin, jatkuviin ja hankaliinkin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Palvelut

Onko sinulla esimerkiksi selkäongelmia, niska-hartiakipua tai vaivoja rinta- tai lannerangassa? OMT-fysioterapeutti tekee tarkat johtopäätökset ongelmistasi ja oireistasi ja laatii niiden pohjalta yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen hoito- ja kuntoutumissuunnitelman.

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

OMT-fysioterapia – oireen kokonaisvaltaista hoitoa

Ortopedinen manuaalinen terapia eli OMT-fysioterapia on kattavaa hoitoa.

 • Kehoa tarkastellaan laaja-alaisesti, huomio ei ole vain yksittäisessä oireessa. Esimerkiksi kipu voi heijastella kehon eri osiin ja tuntua aivan eri paikassa, kuin missä ongelma varsinaisesti sijaitsee.
 • Psykososiaaliset ja ympäristötekijät huomioidaan OMT-fysioterapeuttisessa tutkimuksessa ja hoidossa. Hoidon kannalta on tärkeää ymmärtää ongelman vaikutus arkeesi – pelkäätkö esimerkiksi liikkumista, jäätkö pois sosiaalisista tilanteista tai onko elämässäsi jokin kuormitusta ylläpitävä tekijä.
 • OMT-fysioterapiassa hoidetaan oireen syytä. Kliinisen tutkimisen ja johtopäätösten avulla päästään ongelman alkulähteelle ja voidaan keskittyä sen hoitamiseen.

Kenelle OMT-fysioterapia sopii?

OMT-fysioterapia sopii kaikille, joilla on tuki- ja liikuntaelimiin liittyviä kiputiloja tai toimintahäiriöitä.

 • Krooninen kipu. OMT-fysioterapia on erityisen hyvä hoitomuoto silloin, kun sinulla on pitkään jatkuneita tai toistuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. OMT-fysioterapiasta löytyy usein apu tilanteisiin, joihin lääketieteellinen hoito, kuvantamiset, lääkkeet ja liikeharjoittelu eivät ole tuoneet ratkaisua.

 • Akuutti kipu. OMT-fysioterapiasta on apua myös, kun sinulla on tuore niveleen, lihakseen, hermoon tai tukirankaan liittyvä kiputila tai toimintahäiriö. Moni äkillinenkin tuki- ja liikuntaelinvaiva on hoidettavissa fysioterapeuttisin menetelmin.

 • Asiantuntevaa apua ja neuvontaa. Hoidon saamisen lisäksi voit tulla vastaanotolle ihan vain selvittämään esimerkiksi niskassa ja hartioissa, lantionseudulla, selässä tai rintarangassa tuntuvaa kipua tai toistuvaa päänsärkyä.

Näissä tilanteissa OMT-fysioterapia auttaa

OMT-fysioterapialla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja:

 • niska- ja hartiakivut
 • yläraajanivelten kivut
 • päänsärky
 • huimaus
 • selkäkipu
 • rintarangan kiputilat
 • lantion alueen ongelmat ja kiputilat
 • alaraajanivelten kivut
 • hermoperäiset oireet, kuten käsien tai jalkojen puutuminen

OMT-fysioterapia – yksilöllistä ja perusteellista hoitoa

OMT-fysioterapia on kokonaisvaltaista terapiaa, jossa keskitytään ongelman perussyyn tutkimiseen ja hoitamiseen.

Näin OMT-fysioterapia etenee:

 1. Alkuhaastattelu ja oireiden tutkiminen. Fysioterapeutti keskustelee kanssasi ja kartoittaa ongelmaa ylläpitäviä kuormitustekijöitä sekä vaivasi vaikutusta arkielämääsi. Fysioterapeuttisessa tutkimisessa arvioidaan koko kehon toimintakykyä, ei vain yksittäistä oiretta.
 2. Johtopäätökset, hoito- ja kuntoutumissuunnitelma. Perusteellisen tutkimisen pohjalta fysioterapeutti tekee johtopäätökset ja laatii yksilöllisen hoito- ja kuntoutumissuunnitelman, jossa huomioidaan elämäntilanteesi ja mahdolliset rajoitukset.
 3. Manuaalinen terapia, harjoitteet ja muu hoito. OMT-fysioterapian hoitomuotoina käytetään tarpeen mukaan manuaalisia käsittelyitä lihaksiin ja niveliin, fysioterapeuttisia menetelmiä hermoperäisiin oireisiin sekä harjoitteita, jotka vaikuttavat oireiluun ja toimintakyvyn ongelmiin.
 4. Omahoito. Vastaanottokäyntien välissä tekemäsi harjoitteet ovat onnistuneen hoidon ja kuntoutumisen keskiössä. Saat fysioterapeutiltasi selkeät harjoittelu- ja hoito-ohjeet mukaasi. Joskus fysioterapeutti voi suositella myös lepoa ja harjoittelun vähentämistä.
 5. Tulosten seuranta. OMT-fysioterapeutti seuraa hoidon ja kuntoutumisen onnistumista ja muokkaa hoitosuunnitelmaa tarvittaessa. Hoidon päätyttyä sinulla on työvälineitä, joilla pidät vaivan kurissa jatkossakin ja ehkäiset uusien syntyä.
Varaa aika OMT-fysioterapiaan

Fysios Mehiläisen OMT-fysioterapeutti – koulutus, kokemus ja yhteistyö kokonaisvaltaisen hoidon takana

Kaikki OMT-fysioterapeuttimme ovat suorittaneet OMT-fysioterapian kattavan erikoiskoulutuksen, jossa he ovat perehtyneet syvällisesti erilaisiin tutkimus- ja hoitomenetelmiin sekä kehon eri osien toimintaan. Heillä on myös pitkä kokemus erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisessa ja hoidossa.

OMT-fysioterapeuttimme tekevät tiivistä yhteistyötä Mehiläisen kaikkien asiantuntijoiden kanssa. Mikäli hoitosi vaatii, fysioterapeutti ohjaa sinut lääkäriin tai muulle ammattilaiselle.

Voit tutustua OMT-fysioterapeuttiemme osaamiseen verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksissa.

OMT-fysioterapia – hinta ei ole este

Lääkärin lähetteellä voit saada maksusitoumuksen OMT-fysioterapiaan. Jos olet vakuutus- tai työterveysasiakas, tarkistathan lähetteen tarpeen työterveydestäsi tai vakuutusyhtiöstäsi.

Olet tervetullut vastaanotolle myös itsemaksavana, ilman lähetettä. Tutustu hinnastoomme ja joustaviin maksutapoihimme, jotka mahdollistavat hoidon kaikissa tilanteissa.

Jutussa asiantuntijana OMT-fysioterapeuttimme Mika Ulaska.

Tutustu maksutapoihimme

Hinnasto ja maksaminen

Huomioi hinnastossa
Hinta per käynti
PalveluHinta-arvio
Fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 46.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 46.15113.15 €
alk. 46.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 46.15 €
Fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 59.15128.15 €, ilman Kela-korvausta 59.15128.15 €
alk. 59.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 59.15 €
Fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 66.15159.15 €, ilman Kela-korvausta 66.15159.15 €
alk. 66.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 66.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 61.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 61.15113.15 €
alk. 61.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 61.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 62.15134.15 €, ilman Kela-korvausta 62.15134.15 €
alk. 62.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 62.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 88.15170.15 €, ilman Kela-korvausta 88.15170.15 €
alk. 88.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 88.15 €

Usein kysyttyä OMT-fysioterapiasta

OMT-fysioterapia eli ortopedinen manuaalinen terapia tutkii, hoitaa ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja, kuten esimerkiksi alaselän, niska-hartiaseudun, rintarangan sekä ylä- ja alaraajanivelten kiputiloja ja toimintahäiriöitä.

OMT-fysioterapia perustuu tarkkaan tutkimiseen ja ongelmien hoitamiseen.

OMT-fysioterapia on fysioterapian erikoisala. OMT-fysioterapeutti suorittaa fysioterapeutin tutkinnon lisäksi laajan OMT-fysioterapian erikoistumiskoulutuksen.

Fysioterapeutti OMT on perehtynyt syvällisesti tuki- ja liikuntaelinvaivojen aiheuttamien oireiden ja toimintakykyongelmien tutkimiseen ja hoitoon.

OMT-terapian hoitomuotoja ovat manuaaliset menetelmät raajojen ja rangan niveliin, pehmytkudoskäsittelyt lihaksiin sekä fysioterapeuttiset menetelmät hermoperäisiin oireisiin. Lisäksi hoitoon voi kuulua harjoitteita ja omahoidon ohjausta.

OMT-fysioterapialla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Sellaisia ovat muun muassa niska- ja hartiakipu, päänsärky, huimaus sekä yläraajanivelten ongelmat esimerkiksi olkapäässä, kyynärpäässä, ranteessa ja sormissa.

OMT-fysioterapialla hoidetaan myös alaselkäkipua, rintarangan kiputiloja, lantion alueen kipuja, alaraajanivelten ongelmia esimerkiksi lonkassa, polvessa ja nilkassa sekä hermoperäisiä oireita.

Kun kärsit erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista, etkä tiedä, mistä ne johtuvat, voit hyvin tulla OMT-fysioterapeutin vastaanotolle selvittelemään ongelman syytä. Jos vaivasi vaatii lääkärin hoitoa, fysioterapeuttimme ohjaa sinut lääkärimme vastaanotolle.

OMT-fysioterapiasta voi löytyä apu myös pitkään jatkuneisiin nivelten, lihasten tai tukirangan ongelmiin, joihin lääketieteelliset keinot tai kuvantamiset eivät ole antaneet ratkaisua. Tällaisissa tilanteissa lääkäri saattaa suositella sinulle OMT-fysioterapiaa.

Jos sinulle on sattunut jokin selkeä kipuja tai toimintahäiriöitä aiheuttava vamma, on syytä kääntyä ensin lääkärin puoleen.

Kaikki Fysios Mehiläisen OMT-fysioterapeutit ovat suorittaneet fysioterapeutin tutkinnon lisäksi OMT-fysioterapian laajan erikoiskoulutuksen. Heillä on myös kattava kokemus erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisesta ja hoidosta.

Asiakastyytyväisyytemme on korkealla tasolla, ja moni on saanut vaivansa tehokkaasti hoidettua OMT-fysioterapialla.

Voit tutustua OMT-fysioterapeuttiemme osaamiseen verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksissa.

Toimipisteet

 • Fysios Mehiläinen Oulu Keskusta Kauppurienkatu
  Fysioterapiaklinikka
  Kauppurienkatu 8 (3.krs), Oulu
 • Fysios Mehiläinen Joensuu Torikatu
  Fysioterapiaklinikka
  Torikatu 33, Joensuu
 • Fysios Mehiläinen Turku Variaatio
  Fysioterapiaklinikka
  Kaarningonkatu 2, Turku
 • Mehiläinen Sodankylä
  Lääkärikeskus, Työterveysasema
  Lentoasemantie 55, Sodankylä
  Suljettu
 • Katso lähin toimipiste

  Asiantuntijat

  OMT-fysioterapeutti
  OMT-fysioterapeutti
  TtM, Urheilufysioterapeutti (sert.) OMT
  Fysioterapeutti OMT
  Katso muut asiantuntijat

  Lisää aiheesta

  Maitland-fysioterapia
  Lue lisää
  MDT-terapia
  Lue lisää
  Nivelen mobilisointi ja manipulaatio
  Lue lisää