Anvisningar för distansmottagning via mobilenhet

För distansmottagningen behöver du:

• Mobilenhet (iOS eller Android)

• Nätanslutning

• MinMehiläinen mobilappen (stark identifiering krävs)

• Microsoft Teams mobilappen

Förberedelser:

1. Ladda ner mobilappen MinMehiläinen eller uppdatera din nuvarande MinMehiläinen till den senaste versionen för att uppkopplingslänken ska visas korrekt. Registrera i MinMehiläinen med dina nätbankskoder.

Lataa App Storesta

Get it on Google Play

2. Du behöver Microsoft Teams-applikationen för videoanslutning. Videoanslutningen är säker och krypterad och konversationen spelas inte in. Ladda ner appen Microsoft Teams från appbutiken (Google Play eller App Store).

Att starta distansmottagning:

1. Logga in i MinMehiläinen. Nätbankskoder behövs om du loggar in för första gången.

2. Tryck på Starta på applikationens första sida. Vi rekommenderar att du startar mottagningen i god tid, t.ex. 5 minuter innan mottagningen börjar.

3. Om du inte redan har installerat Microsoft Teams mobilappen kommer du att ledas till en webbplats som leder till appbutiken för att installera det. Gå tillbaka till MinMehiläinen efter installationen och tryck på Starta igen.

4. Koppla upp dig till mottagningen genom att trycka på knappen Anslut som gäst. Tillåt Microsoft Teams appen åtkomst till mikrofon och kamera.

5. Fönstret för distansmottagning öppnas och du överförs till väntrummet, varifrån mottagaren kallar dig till mottagningen.

6. Om du så önskar kan du lägga till hörlurar.

7. Du kan stänga eller öppna kameran via symbolen kam och mikrofonen via mik symbolen.

8. Avsluta mottagningen via symbolen puh.

Om du inte har kopplat upp dig till distansmottagningen i tid ringer mottagaren dig en gång från okänt nummer. Om du har tekniska problem, vänta tills mottagaren ringer dig eller se nedan.

Vanlinga frågor med svar om distansmottagningen

Varför finns ingen uppkopplingslänk till en kommande distansmottagning i MinMehiläinen?

Uppdatera appen MinMehiläinen till den senaste versionen.

Varför måste jag utöver MinMehiläinen också ladda ner appen Microsoft Teams?

Microsoft Teams fungerar som plattform för distansmottagningens videokonferens och gör det möjligt att få videokontakt med mottagaren.

Är fjärranslutningen garanterat informationssäker?

Videoanslutningen är säker och krypterad och konversationen spelas inte in. Stark identifiering krävs för att du ska kunna koppla upp dig i MinMehiläinen.

Varför kan jag inte aktivera distansmottagningstiden i MinMehiläinen?

Distansmottagningen kräver internetanslutning. Kontrollera at du har fungerande internetanslutning.Tryck på Starta på MinMehiläinen applikationens första sida. Om du har tekniska problem, vänta tills mottagaren ringer dig på telefon.