Kliniker som fokuserar på behandlingen av luftvägsinfektioner

Under den rådande coronaepidemin vill vi erbjuda alla en så bra och trygg vård som möjligt. Om du har symptom på en lindrig luftvägsinfektion, såsom snuva, hosta, halsont, muskelvärk eller feber och upplever att du behöver hjälp av en läkare eller skötare, ska du kontakta oss via Digikliniken. På Digikliniken bedömer vi om du behöver en fysisk undersökning och hänvisar dig vid behov till fortsatta undersökningar och ett fysiskt läkarbesök.

Om dina symptom och ditt hälsotillstånd dock kräver ett fysiskt läkarbesök har vi i Mehiläinens läkarcentraler startat separata kliniker som fokuserar på behandlingen av luftvägsinfektioner samt en separat enhet, där vi undersöker och behandlar personer med symptom på luftvägsinfektion.

På kliniken för luftvägsinfektioner sköter vi särskilt strikt om god hygien och skyddar våra patienter. När behandlingen av patienter med symptom på luftvägsinfektion har koncentrerats till dessa utsedda kliniker kan vi tryggt vid de övriga läkarcentralerna betjäna personer med andra ärenden hos Mehiläinen.

Så här fungerar kliniken för luftvägsinfektioner

Kliniken för luftvägsinfektioner fungerar endast med tidsbokning. Det är inte tillåtet att komma till kliniken utan tidsbokning. Boka tid via Mehiläinens kundtjänstcenter per telefon på numret 010 414 1848 (0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min) eller via tidsbokningen online. 

Du får noggranna anvisningar om hur du ska göra när du kommer till kliniken.

Klinikerna fungerar i samband med läkarcentralerna, men avskilda från den övriga verksamheten. På kliniken försöker vi undvika all onödig trafik, vilket innebär att kunden inte får ha med sig en följeslagare om detta inte är absolut nödvändigt (barn, åldringar och patienter i dålig kondition).

På de flesta klinikerna finns även provtagningsmöjligheter. På verksamhetsställets webbplats finns angivet om det vid enheten i fråga är möjligt att göra ett coronavirustest.

På kliniken för luftvägsinfektioner vårdas du alltid av en läkare. På de flesta klinikerna sköts mottagningen av en allmänläkare som tar emot patienter i alla åldrar. I de största enheterna finns också en egen klinik för barn med luftvägsinfektioner och där vårdas barnpatienterna av en barnläkare.

Vid några kliniker för luftvägsinfektioner finns även mottagning hos en specialistläkare i öron-, näs- och halssjukdomar om symptomen förekommer särskilt i öronen, näsan eller halsen.

Klinikerna för luftvägsinfektion inom Mehiläinen:

Södra Finland

Nyland
Egentliga Tavastland
Päijänne-Tavastland
Kymmenedalen
Södra Karelen

Östra Finland

Norra Savolax
Norra Karelen
Södra Savolax

Sydvästra Finland

Satakunta
Egentliga Finland

Västra och Inre Finland

Södra Österbotten
Mellersta Österbotten
Mellersta Finland
Birkaland
Österbotten

Norra Finland

Norra Österbotten

Lappland

  • Kemi
  • Rovaniemi (även barnläkare samt specialistläkare inom öron-, näs- och halssjukdomar)

Texten uppdaterades senast 26.3.2020.

Misstänker du coronavirus? Läs anvisningarna