Rådgivningsbesök med låg tröskel

Är du orolig för ditt eget eller din närståendes psykiska välbefinnande, men det är svårt att få hjälp och du vet inte var du ska börja? Att söka psykiskt stöd och gå till det första besöket är ofta de svåraste stegen. Att söka vård väcker ofta starka känslor, och mångfalden av olika former av stöd kan vara förvirrande. Det är inte heller alltid klart om man behöver stöd, vilken typ av stöd som skulle passa bäst eller hur processen fungerar.

Om du inte är säker på vilken typ av hjälp som skulle vara bäst för dig eller vilken expert du ska vända dig till, ger ett rådgivningsbesök konkret hjälp med att reda ut situationen.

boka tid för ett rådgivningbesök

Våra experter på psykisk hälsa hjälper dig att hitta rätt vårdväg

Syftet med ett rådgivningsbesök med låg tröskel är att hjälpa till att ta de första stegen mot psykiskt stöd och övervinna hindren för att söka hjälp. Under besöket kan du tryggt diskutera din egen eller din närståendes situation med en expert på psykisk hälsa. Diskussionen under besöket är helt konfidentiell.

Om du till exempel inte vet vilken typ av hjälp du bäst kan dra nytta av, om du överväger rätt terapeutisk inriktning eller om du bara behöver hjälp med att analysera din situation eller ett problem, rekommenderar vi att du bokar ett rådgivningsbesök. Via rådgivningstjänsten kan du även få psykisk första hjälp om något chockerande har hänt i ditt liv. Under rådgivningsbesöket kartlägger en expert på psykisk hälsa din situation och hjälper dig att hitta en lämplig vårdväg för fortsättningen.

Vad består ett rådgivningsbesök av?

Rådgivningsbesöket varar i 45 minuter och priset för besöket är 93 euro. Rådgivningsbesöket kan även ordnas som distansmottagning.

Du behöver inte en remiss, utan du kan boka tid fritt via vår tidsbokning på nätet. Det finns ofta tider för samma eller nästa dag.

Observera att rådgivningsbesöket inte är avsett för det första besöket vid en längre psykoterapi och att alla som erbjuder rådgivningsbesök inte kan ta sig an nya psykoterapiklienter. Om du ska börja FPA-psykoterapi ska du inte boka tid hos en psykoterapeut med texten ”Tar inte emot nya FPA-kunder" i tidsbokningen.

Boka tid för ett rådgivningsbesök

Du kan boka tid för ett rådgivningsbesök via vår tidsbokning på nätet eller genom att ringa vår kundtjänst på 010 414 00 (0,084 €/min).
boka tid för ett rådgivningsbesök