Mental rådgivning

Är du orolig för din egen eller för en närståendes psykiska hälsa, men det känns svårt att få hjälp och du vet inte riktigt var du ska börja? Om du är osäker på vilken slags hjälp som behövs eller till vem du ska vända dig, kan du besöka oss för mental rådgivning, så får du konkret hjälp med att reda ut situationen.

Hitta rätt vårdinstans med hjälp av en expert på mental hälsa

Vår mentala rådgivning är en rådgivningstjänst som du kan besöka med låg tröskel. Under rådgivningsbesöket har du möjlighet att diskutera tryggt om din egen eller om din närståendes situation med en expert på mental hälsa. Allt du säger under rådgivningsbesöket hålls strikt konfidentiellt. Syftet med samtalet är att hitta en lämplig vårdväg att fortsätta längs.

Under rådgivningsbesöket går du igenom din situation och olika vårdalternativ tillsammans med experten på mental hälsa. Du får handledning och råd till exempel för att kunna välja rätt terapiinriktning och hitta en terapeut. Vi hjälper och hänvisar dig även vid behov till den offentliga hälsovårdens tjänster. Via rådgivningstjänsten får du även mental första hjälpen, om någonting har hänt i livet som har fått dig ur balans.

Hur går mental rådgivning till?

Ett rådgivningsbesök för mental rådgivning är i praktiken en telefon- eller distansmottagningstid. Ett rådgivningsbesök tar 20 minuter och priset för ett besök är 29,90 €.

Boka tid till mental rådgivning

Boka tid till mental rådgivning via vår tidsbokning på nätet  eller genom att ringa vår kundtjänst på numret 010 414 00 (0,084 €/min).

Specialister och verksamhetsställen

Markku Anttonen
LL, psykiatrian erikoislääkäri
Antti Hemmi
Psykiatrian erikoislääkäri
Seppo Hietanen
Psykiatrian erikoislääkäri
9.7
Kirsi Hölttä-Koivunen
Psykiatrian erikoislääkäri
Katso seuraava vapaa aika
toukokuu 2021viikko 19
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*