Silmien laserleikkaus

Haittaavatko silmälasit elämääsi? Oletko kyllästynyt silmä- ja piilolasien käyttöön ja niiden hankintaan liittyvään vaivaan ja kustannuksiin? Haluaisitko nähdä hyvin omin silmin? Mehiläisen silmälaserkirurgia tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä turvallisesti eroon silmä- ja piilolaseista.

Millaiset silmät, sellainen menetelmä

Edistyksellinen silmien laserleikkaus huomioi silmien optiikan yksilöllisesti, ja mahdollistaa silmien taittovirheiden korjaamisen.

Laserleikkauksella voidaan korjata:

 • likinäköä eli miinusnäköä
 • kaukonäköä eli plusnäköä
 • hajataittoa

Aikuis- eli ikänäköä monovisio-tekniikalla sekä silmän optiikan vääristymiä.

Eri laserleikkausmenetelmät

Laserleikkauksissa hyödynnetään kylmävalolaseria. Silmien Femtolasik-laserleikkaus perustuu laserin kykyyn haihduttaa sarveiskalvolta ohuita solukerroksia, jolloin silmän pinnan kaarevuus muuttuu ja taittovirhe korjaantuu.

Smile-leikkauksessa sarveiskalvon sisään muodostetaan irrotettava kudoskappale (lentikkeli), joka poistetaan pienestä leikkausviillosta tähystystyyppisesti.

Nykyaikaisen laitteiston ja menetelmiemme ansiosta laserleikkaukset ovat turvallisia ja ennustettavia, toipuminen on nopeaa ja tulokset erinomaisia. Kokeneet silmälääkärit ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa varmistavat, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti alusta loppuun, pienintä yksityiskohtaa myöten. Mehiläisessä jätät jäähyväiset laseille turvallisesti.

Kuopio

Kuopiossa käytettävät laserleikkausmenetelmät:

 • Femtolasik
 • SMILE
 • PRK ja Lasek

Kuopiossa laser-, linssi- ja kaihileikkauksia tekee yhteistyössä Mehiläisen kanssa Silmäsairaala Hymy. Silmäsairaala Hymyn silmäkirurgina toimii Petri Rekonen, jolla on yli 25 vuoden kokemus silmäkirurgiasta. Mehiläisen tiloissa sijaitsevassa Silmäsairaala Hymyssä on käytössä uusimmat ja turvallisimmat laser-, linssi- ja kaihileikkauslaitteistot. Esitutkimusmittauksissa käytetään parhaita markkinoilla olevia mittauslaitteita, joiden avulla mahdollistetaan tarkka ja turvallinen lopputulos.

Lisätietoa Silmäsairaala Hymyn toiminnasta ja muun muassa ajantasaisen hinnaston löydät osoitteesta www.silmasairaalahymy.fi .

Silmäkirurgimme tekee esitutkimuksia, jälkitarkastuksia ja silmälääkärin vastaanottoja Kuopion Mehiläisessä, Joensuun Synsam-liikkeessä  (Iso Myy) ja Kajaanin Mehiläisessä.

Varaa esitutkimusaika

Kuopion lisäksi silmäkirurgimme tekee esitutkimuksia jälkitarkastuksia seuraavilla paikkakunnilla:

Varaa esitutkimusaika

Maksuton laser-, linssi- ja kaihileikkausten hoitoarvio

Silmäsairaala Hymyn sairaanhoitaja tekee maksuttomia laser-, linssi- ja kaihileikkausten hoitoarvioita samoissa toimipisteissä. Hoitoarviossa voit keskustella hoitajamme kanssa kaikista mieltäsi askarruttavista kysymyksistä ja saat kattavasti tietoa eri leikkausvaihtoehdoista.

Varaa maksuton hoitoarvio

Leikkaustiedusteluissa voit myös olla suoraan yhteydessä sairaanhoitajaamme puh. 050 513 6566.

Laserleikkausmenetelmät Kuopiossa

Silmäsairaala Hymyssä tehdään kaikkia nykyaikaisia taittovirheleikkauksia. Laserleikkauksista teemme SMILE-, Femtolasik- ja PRK- leikkauksia. Lisäksi teemme kaihi- ja linssileikkauksia erilaisilla keinomykiöillä potilaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Käytämme muun muassa yksitehokeinomykiöitä, hajataittoa korjaavia keinomykiöitä ja monitehokeinomykiöitä.

Femtolasik-leikkaus

Femtolasik on edelleen maailmanlaajuisesti yleisin laserleikkaustekniikka. Siinä sarveiskalvon pintaan tehdään ensin femtosekuntilaserilla pintaläppä, jonka alle tehdään tarvittava taittovirheenkorjaus Excimer-laserilla. Toimenpide on nykyään nopea, turvallinen ja kivuton. Läppä asettuu nopeasti takaisin paikalleen. Femtolasik-leikkaus soveltuu kaikkien eri taittovirheidenkorjaukseen.

SMILE-leikkaus

SMILE on uudempi laserleikkaustekniikka. Se eroaa Femtolasik-leikkauksesta siten, että Excimer-laseria kudoksen muokkaukseen ei käytetä ollenkaan. Femtosekuntilaser (Visumax) tekee koko toimenpiteen. Sarveiskalvon sisään muodostetaan poistettava kudoskappale(lentikkeli), joka poistetaan pienestä työskentelyaukosta tähystystyyppisesti. Tämä tekniikka muokkaa vähemmän silmän etuosan rakennetta ja soveltuu siksi paremmin esim. lievästi kuivasilmäisille potilaille. Rakenne jää myös hivenen mekaanisesti vahvemmaksi.

PRK- ja LASEK-leikkaukset

PRK-ja LASEK-toimenpiteet eroavat Femtolasik- ja SMILE-toimenpiteistä niin, että laserointi tehdään suoraan sarveiskalvon pintaan ilman ensin tehtävää läppää. Ennen läpällisten leikkausten kehittämistä nämä toimenpiteet olivat ainoa laserkorjausmahdollisuus. Nykyään näitä tekniikoita käytetään harvemmin, mutta ne ovat edelleen tarkoituksenmukaisia ja käyttökelpoisia joissain tapauksissa.

Oulu

Oulussa käytettävät laserleikkausmenetelmät:

 • Femtolasik
 • Visian ICL
 • PRK

Silmälaserleikkauksia tehdään Oulun Mehiläisessä ja leikkaukset tekee silmälaserkeskus Laser-Porus. 
Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Oulun Mehiläisessä ennakkoarvion tekee aina leikkaava silmälääkäri.

Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon Mehiläisen ajanvarauspalvelussa tai soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon

Silmälaserleikkauksia tehdään Oulun Mehiläisessä. Oulussa leikkaukset tekee silmälaserkeskus Laser-Porus.

Oulun lisäksi leikkaava silmälääkäri tekee esitutkimuksia noin kerran kuukaudessa myös seuraavilla paikkakunnilla:

 • Kokkola, Mehiläinen (vastaanotto torstaisin): 010 41400 (0,084 €/min)
 • Ylivieska, Mehiläinen (vastaanotto keskiviikkoisin): 010 41400 (0,084 €/min) tai 040 766 1816

Voit myös kysyä lisää silmien laserleikkauksesta. Mehiläisen taittovirhehoitaja vastaa sinulle puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue myös:
Silmien laserleikkausten hinnasto
Tutustu Oulun Mehiläisen taittovirhekirurgeihin

Voit selvittää soveltuvuutesi silmien laserleikkaukseen varaamalla ajan esitutkimukseen silmätautien erikoislääkärille Mehiläisen ajanvarauspalvelussa tai soittamalla ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Varaa aika esitutkimukseen silmätautien erikoislääkärille

Laserleikkausmenetelmät Oulussa

Käytössämme on useita eri silmien laserleikkausmenetelmiä, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Näin pystymme tarjoamaan toimivan ratkaisun kaikkiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Kaikki Mehiläisen käytössä olevat silmäleikkausmenetelmät ovat CE-hyväksyttyjä menetelmiä. CE-hyväksytty tuote on arvioitu ennen markkinoille tuomista ja se täyttää Euroopan unionin turvallisuutta, terveyttä ja ympäristönsuojelua koskevat vaatimukset.

Silmien laserleikkausmenetelmät eri ikäisille:

 • Femtolasik ja Visian ICL (18 v. alkaen)
 • Femtolasik (noin 40 v. alkaen)
 • Linssileikkaus, kaihileikkaus (noin 65 v. alkaen)

Femtolasik-laserleikkaus on Ziemer -femtosekuntilaseria hyödyntävä läppäleikkaustekniikka. Femtolasik-laserleikkaus toimii ilman leikkaavaa terää ja takaa tarkan, turvallisen ja kivuttoman toimenpiteen.

Visian ICL on silmänsisäinen piilolinssi, jolla korjata silmän taittovirheitä likinäöstä kaukonäköön ja hajataittoon. Visian ICL on tehokas ja nopea toimenpide, jonka jälkeen useimmat potilaat kokevat välittömän parannuksen näönlaadussa. Visian ICL -toimenpiteitä tehdään vain Oulun Mehiläisessä.

Perinteinen pintalaserointi (PRK) on pienten taittovirheiden korjaamiseen käytetty perustekniikka, joka on käytössä lääketieteellisissä erikoistapauksissa. Sen käyttö on nykyisin vähäistä. Uudemmat tekniikat, kuten FemtoLasik ovat korvanneet perinteisen PRK:n lähes kokonaan, koska nämä mahdollistavat muun muassa merkittävästi nopeamman toipumisen sekä näöntarkkuuden palautumisen. PRK:sta käytetään myös lyhenteitä kuten FLOW ja ASA, mutta kaikille on yhteistä se, että laserointi suoritetaan sarveiskalvon pintaosiin.

Femtolasik-laserleikkauksiimme sisältyy yhden vuoden leikkaustakuu.

Maksuton ennakkoarvio

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Oulun Mehiläisessä ennakkoarvion tekee aina leikkaava silmälääkäri.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon Mehiläisen ajanvarauspalvelussa tai soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon

Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Lue myös:
Asiakkaiden kokemuksia silmien laserleikkauksesta
Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku
Usein kysytyt kysymykset silmien laserleikkauksesta

Lisää aiheesta