Kenelle silmien laserleikkaus sopii?

Edellytyksenä laserleikkaukselle on tarve lasien käytölle, 18 vuoden ikä, normaali yleisterveys ja terveet silmät. Soveltuvuus silmien laserleikkaukseen arvioidaan tarkemmin ennen leikkausta tehtävässä esitutkimuksessa.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon Mehiläisen ajanvarauspalvelussa tai soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon

Leikkaus ei sovellu seuraavissa tapauksissa:

  • Ikä on alle 18 vuotta.
  • Silmissä on todettu kaihia, jolloin suositeltavissa kaihi- tai linssileikkaus.
  • Silmissä silmäsairaus esim. keratokonus tai poikkeuksellisen ohut sarveiskalvo.
  • Sydäntahdistin käytössä.
  • Diagnosoitu diabetes, nivelreuma tai muu perussairaus, joka vaatii esim. kortisoni lääkitystä.
  • Näkemiseen vaikuttavat laaja-alaiset yleissairaudet sekä tietyt lääkeaineet, jotka voivat muuttaa silmän näkökykyä ja silmän kudosrakennetta. Limakalvoja kuivattavan lääkityksen aikana, esim. Roaccutan. Lääkityksen loppumisesta tulee olla kulunut 6 kuukautta.
  • Raskaana oleville tai ennen kuin 6 kuukautta on kulunut raskaudesta sekä 2 kuukautta imetyksen päättymisestä. Raskautta ei myöskään suositella puoleen vuoteen toimenpiteen jälkeen, joka on leikkauksen tulosten seuranta-aika. Raskauteen ja imetysaikaan liittyy tyypillisesti hormonaalisia muutoksia, jotka aiheuttavat taittovirheen vaihtelua.
  • Mikäli taittovirheen määrässä (lasiarvoissa) on tapahtunut merkittäviä muutoksia edeltävien 12 vuoden aikana. Vähäiset muutokset eivät ole este toimenpiteelle.

Maksuton ennakkoarvio

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon Mehiläisen ajanvarauspalvelussa tai soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon

Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Voit kysyä lisätietoja silmien laserleikkauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 766 1816.

Lue lisää:
Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku

Lisää aiheesta