Kenelle silmien laserleikkaus sopii

Edellytyksenä laserleikkaukselle on tarve lasien käytölle, 18 vuoden ikä, normaali yleisterveys ja terveet silmät.

Soveltuvuus silmien laserleikkaukseen arvioidaan tarkemmin ennen leikkausta tehtävässä esitutkimuksessa.

Leikkaus ei sovellu seuraavissa tapauksissa:

  • Ikä alle 18 vuotta
  • Silmissä todettu kaihia (tällöin suos. kaihi- /linssileikkaus)
  • Silmissä silmäsairaus esim. keratokonus tai poikkeuksellisen ohut sarveiskalvo
  • Sydäntahdistin käytössä
  • Diagnosoitu diabetes, nivelreuma tai muu perussairaus, joka vaatii esim. kortisoni lääkitystä
  • Näkemiseen vaikuttavat laaja-alaiset yleissairaudet sekä tietyt lääkeaineet, jotka voivat muuttaa silmän näkökykyä ja silmän kudosrakennetta. Limakalvoja kuivattavan lääkityksen aikana (esim. Roaccutan). Lääkityksen loppumisesta tulee olla kulunut 6kk.
  • Raskaana oleville tai ennekuin 6 kk on kulunut raskaudesta sekä 2 kk imetyksen päättymisestä. Raskautta ei myöskään suositella puoleen vuoteen toimenpiteen jälkeen, joka on leikkauksen tulosten seuranta-aika. Raskauteen ja imetysaikaan liittyy tyypillisesti hormonaalisia muutoksia, jotka aiheuttavat taittovirheen vaihtelua.
  • Mikäli taittovirheen määrässä (lasiarvoissa) on tapahtunut merkittäviä muutoksia edeltävien 1-2 vuoden aikana. Vähäiset muutokset eivät ole este toimenpiteelle.

Maksuton ennakkoarvio

Maksuttomassa ennakkoarviossa selvitämme alustavasti mahdollisuuttasi silmien laserleikkaukseen leikkaavan silmälääkärin tai optikon/taittovirhehoitajan kanssa. Maksuttomassa ennakkoarviossa tarkastellaan voimakkuustietojasi sekä mitataan sarveiskalvon paksuutta ja pintamuotoa, joiden perusteella soveltuvuuttasi toimenpiteeseen voidaan arvioida paremmin. Mikäli maksuttoman ennakkoarvion perusteella käy ilmi, että sovellut silmien laserleikkaukseen, varataan aika laajaan esitutkimukseen.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon  tai kysy lisää silmien laserleikkauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon puh. 040 487 8481 (Helsinki Ympyrätalo) tai 040 766 1816 (Oulu).

Lue lisää:

Asiakkaiden kokemuksia silmien laserleikkauksesta

Leikkaukseen valmistautuminen ja toimenpidepäivän kulku

Silmien laserleikkausten hinnasto

Katso seuraava vapaa aika
huhtikuu 2021viikko 16
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*