Mielialavalmentaja

Mielialavalmentajalta saa matalan kynnyksen keskusteluapua, kun yksilöllä on tarve henkiseen tukeen esimerkiksi elämän eri kriiseissä. Mehiläisen mielialavalmentajan tuen avulla saat jäsenneltyä ajatuksiasi ja voit saada keskusteluapua huoliin tai elämänhallintaan liittyvissä asioissa.

Milloin mielialavalmentajalle?

Mielialavalmennukseen ovat kaikki tervetulleita. Ihmisen elämässä sattuu ja tapahtuu. Joskus tapahtuu työssä, mutta useimmiten henkilökohtaisessa elämässä. Koska ihminen ei ole kone, henkilökohtaisen elämän murheet ja kriisit voivat heijastua kokonaisterveyteen tai työkykyyn. Keskustelun voi aloittaa kätevästi Digiklinikan Huoli omasta jaksamisesta -chatissa tai puhelinpalvelussa. Joskus yksikin keskusteluhetki mielialavalmentajan kanssa riittää, mutta tarvittaessa mielialavalmentajan tuki voi jatkua pidempäänkin.

Mielialavalmennukseen saapuvat työterveysasiakkaat tulevat useinmiten vastaanotolle oman työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin lähettämänä, mutta vastaanotolle voi tulla kuka tahansa myös ilman lähetettä. Vastaanottokäyntejä on yleensä neljästä viiteen kertaa. Chatin ja puhelinpalvelun kautta voit keskustella Mielialavalmentajan kanssa niin usein kuin haluat.

Mitä mielialavalmentajan vastaanotolla tapahtuu?

Mielialavalmennuksen alussa käydään keskustelua vallitsevasta asiakkaan tilanteesta ja mietitään yhdessä tavoite, joka liittyy asiakkaan henkilökohtaiseen muutostoiveeseen. Mielialavalmentaja auttaa löytämään ne pienet askeleet, joilla tuohon tavoitteeseen päästään asiakkaan sen hetkisillä voimavaroilla. Tapaamisissa tuetaan asiakasta löytämään itsehoidollisia keinoja ja kannustetaan ja rohkaistaan asiakasta tekemään muutoksia oman hyvinvoinnin eteen.

Kaikkein tärkeintä on ylläpitää toivoa. Muutos lähtee asiakkaasta itsestään, mutta ulkopuolisen kanssa keskustelu voi antaa arvokasta näkemystä vaikeaan tilanteeseen.

Kaksi kysymystä mielialasta

  • Oletko huolissasi tuntemastasi alakulosta, masentuneisuudesta tai toivottomuudesta?
  • Oletko huolissasi kokemastasi mielenkiinnon puutteesta tai haluttomuudesta?

Jos vastasit kyllä toiseen tai molempiin kysymyksiin, voisit hyötyä keskustelusta mielialavalmentajan kanssa.

Aloita keskustelu tai varaa aika Mehiläisen mielialavalmentajan vastaanotolle soittamalla Mehiläisen asiakaspalveluun: 010 414 00 (0,084 €/min).