Asiakaskokemus nousi kaikkien aikojen ennätykseen

Blogi 10.6.2020

Asiakaskokemus Mehiläisessä on ollut koronaviruspandemian aikana parempi kuin koskaan ennen. Viime kuukaudet ovat selkeästi näyttäneet, että jo useiden vuosien ajan erinomaisena pysynyttä palvelutasoa voi vielä nostaa, vaikka koronapandemian aiheuttamat haasteet olivat kaikille uusia ja tilanteet muuttuivat tiheään. Tästä uusin osoitus on toukokuun NPS (Net Promoter Score)-nettosuositteluindeksi, joka kohosi kaikkien aikojen ennätyslukemaan 91*.

Kiitokset huipputuloksista kuuluvat asiakkaillemme ja Mehiläisen ammattilaisille. Kiitämme asiakkaita lämpimästi kaikista palautteista sekä luottamuksesta Mehiläistä kohtaan. Meille on kriittisen tärkeä tietää, miten asiointi sujuu ja mitä vielä voisimme tehdä asiakaskokemuksen eteen.

Mehiläisen työntekijät ja ammatinharjoittajat ovat vieneet asiakaslupauksemme varmoin ottein käytäntöön koronakevään aikana. Asiakkaiden mielestä palvelu Mehiläisessä on ollut asiantuntevaa ja ystävällistä kuten aina, ja poikkeusolojen aikana korostetummin yhtä aikaa sekä kiireetöntä että tehokasta. Asiakkaan terveyshuoliin on keskitytty huolellisesti ja samalla on varmistettu, että asiointi kokonaisuudessaan hoituu mahdollisimman lyhyessä ajassa. Suojavarusteet eivät ole estäneet asiantuntevaa palvelua eivätkä ystävällisen ja rauhallisen tunnelman välittymistä asiakkaille.

Poikkeusoloissa olemme palvelleet asiakkaita myös asiakasviestinnän keinoin. Asiakkaat ovat saaneet korona-aiheisia palveluviestejä, joihin on käytännössä kiteytetty se valtava työ, jota eri puolilla Mehiläistä on suurella sydämellä tehty asiakkaiden hyväksi. Asiakkaille on ollut helpottavaa tietää, että vastaanotolle voi edelleen tulla, koska olemme ottaneet käyttöön erityisvarotoimenpiteitä tartuntariskin minimoimiseksi. Mehiläisen Asiakasraadin kyselyn** perusteella asiakasviestejämme onkin pidetty selkeinä, rauhoittavina ja luottamusta herättävinä.

Tervetuloa vastaanotolle Mehiläiseen jatkossakin! Palvelemme sinua normaalisti kaikissa terveysasioissa niin toimipisteissä kuin etänäkin.

*Mehiläisen NPS-mittaus 5/2020, N=12254

**Mehiläisen asiakasviestintä koronaviruspandemian aikana, Asiakasraati 3/2020, N=1140

Blogitekstin on kirjoittanut kehityspäällikkö, tutkija (VTT) Soili Peltola, joka työskentelee Mehiläisessä asiakastutkimusten ja asiakaskokemuksen mittaamisen parissa.